PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Carnaval 2016 #2

14 februari 2016

Het is weer zondag en daarom tijd voor een nieuw weekoverzicht in snapshots! Je kon het vast al aflezen uit de titel, want ik heb voor jullie deel twee van ons Carnavalsfeest. Ook zie je hoe daarna de rust in huis wederkeerde en ik genoot van wat quality time met Lise gedurende de tweede helft van mijn vakantie.

snap1

Vorige week zondag sliepen we allereerst lekker uit van de avond ervoor. Daarna hesen we ons in een schone Carnavalsoutfit en fietsten we naar mijn ouders, waar Lise logeerde. Zij kreeg haar Roodkapje-pakje weer aan en we namen haar even mee naar de feesttent op de Markt, waar het op zondagmiddag altijd familiemiddag is. Hoewel ze de muziek wat hard vond (‘beetje spannend, mama!’), genoot ze er wel van te springen en te dansen.

Een uur of wat later brachten we Lise terug naar mijn ouders en gingen wij de stad weer in, dit keer met mijn broertje erbij. Een goede vriendin en haar vriend stonden ons in de stad al op te wachten. Zij kwamen gezellig een avondje mee feesten. Met onder andere optredens van Wolter Kroes (van wie ik een hand kreeg!) en René Schuurmans was het een gezellige avond.

snap2

Maandag overdag deden we echt even rustig aan. Het zou mijn vierde dag worden en dat begin je toch te voelen… Maar aan het eind van de middag stond mijn broertje op de stoep en gingen we weer. Het optreden van feestband Lijn 7, al jaren de standaard op Carnavalsmaandag in de tent, wilden we niet missen! Het was enorm gezellig en we hebben flink meegezongen met alle bekende nummers die voorbijkwamen. Heerlijk!

snap3

Dinsdagochtend brachten mijn ouders Lise naar de gastouder. Ik miste haar intussen wel behoorlijk, dus ik was blij toen ze een foto doorstuurde via whatsapp waar Lise de ketting liet zien die ze daar gemaakt had. Als ik dan zo’n vrolijk snoetje zie, weet ik dat alles goed is en dat is toch altijd een geruststellend idee.

Een laatste keer gingen we de stad in. Optredens van Snollebollekes (waar wij groupies ook nog mee op de foto gingen) en Lamme Frans stonden op het programma. Helaas hadden veel mensen deze laatste dag besloten niet meer te gaan, waardoor de tent behoorlijk leeg was. Maar ondanks dat hebben we er een gezellige avond van gemaakt. Aan het eind van de avond kwam de stadsprins de sleutel van Lampegat (= Eindhoven) symbolisch weer teruggeven aan de wethouder en daarmee was Carnaval 2016 officieel ten einde. Het was een mooi feest!

snap4

Woensdag begon dus het normale leven weer. Mijn vader kwam Lise ’s ochtends vroeg thuisbrengen. Heerlijk om haar weer om me heen te hebben! M was nog een dagje vrij en daarom besloten we naar de bibliotheek te gaan. Er moesten boeken terug en voor Lise is dat altijd een leuk uitje. Helaas was het er vrij druk vanwege extra activiteiten voor kinderen in verband met de vakantie, maar ze heeft zich prima vermaakt (en wij dus ook).

snap5

Donderdag was M dus weer aan het werk. Het was, ondanks de kou, lekker weer en daarom gingen we er met de loopfiets op uit. Net als de vorige keer iets te ver, want op de terugweg wilde Lise niet meer fietsen, niet meer lopen en eigenlijk alleen nog gedragen worden. Gelukkig accepteerde ze het dat ik haar fiets droeg en zij aan mijn hand meeliep, want anders had ik niet geweten hoe we thuis moesten komen.

Die middag stond de pakketbezorger aan de deur. Ik verwachtte niets, dus vond het vreemd toen hij aanbelde en me een pakket overhandigde. Het bleek een Valentijnsverrassing van Lief! Lifestyle, waar ik al een artikel aan heb gewijd. Altijd leuk!

snap6

Vrijdag was ik blijkbaar zo druk met mijn studie en het na Carnaval weer op orde krijgen van het huis dat ik geen enkele foto heb gemaakt! Shame on me. Maar zaterdag gingen we er weer gezellig op uit. We wilden naar het bos, maar hadden het weer iets beter ingeschat dan het uiteindelijk was. Na een koud halfuurtje zijn we dus maar weer omgedraaid. Mijn broertje kwam nog en met z’n vieren zijn we toen even gaan lunchen in een inimini-dorpje hier in de omgeving. Zo kom je nog eens ergens!

Hoe was jouw afgelopen week? Had je vakantie of heb je juist komende week vrij?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.