PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – buitenspelen en koorts

15 mei 2016

Wat een heerlijke zonnige, op sommige dagen bijna zomerse, week hebben we achter de rug! Geheel op z’n Nederlands zitten we inmiddels weer lekker in de kou, maar ik kijk graag terug naar de zonnige foto’s die ik de afgelopen week maakte! Kijk je gezellig mee?

snap1

Vorige week zondag was het natuurlijk Moederdag. In een apart artikel liet ik al zien hoe verwend ik was door M en Lise en wat voor leuke dag we ervan gemaakt hebben. Het weer werkte natuurlijk goed mee, waardoor we bijna de hele dag buiten doorbrachten!

snap2

Maandag moest er helaas weer gewoon gewerkt worden. Best even wennen na twee weken vakantie! Gelukkig had ik de ochtend nog vrij en die besteedde ik goed door met Lise naar buiten te gaan, waar het al heerlijk warm was. Ze zat op de schommel en speelde in de zandbak en met haar watertafel. ’s Avonds na het eten wilden we even in de stad gaan kijken, waar PSV gehuldigd werd omdat ze landskampioen zijn geworden. Het was erg druk, waardoor we op een plein op een scherm moesten kijken. Lise vond het geweldig en was helemaal niet bang van de harde muziek, het vuurwerk en de joelende mensen. Bikkel hè?

snap3

Dinsdag was zoals elke week gastouderdag. En weer maakte ik foto’s van Lise toen we op weg waren daar naartoe. Helaas kreeg ik rond de middag een telefoontje dat ze zich niet lekker voelde en koorts had. Omdat ze aangaf wel te willen blijven, is ze daar naar bed gegaan en heb ik de gastouder toestemming gegeven voor een zetpil paracetamol. Na het slaapje leek ze wat opgeknapt, maar ’s avonds gaf de thermometer toch weer 40,5 graden aan. Zo zielig 🙁

snap4

Woensdagochtend had ze nog altijd een hoge temperatuur. Maar omdat ik naar mijn werk moest, heb ik haar toch maar naar mijn ouders gebracht. Gelukkig voelt ze zich daar zo thuis dat het haar niet uitmaakt. Het gekke was dat ze ook gewoon vrolijk was en wilde spelen, ondanks de koorts. Waar die koorts toch vandaan kwam was ons trouwens ook een raadsel.

Donderdag was ik gelukkig weer vrij, maar ’s ochtends had ik wel een afspraak bij de verloskundige. Lise was nog altijd niet zichzelf, maar vond het wel erg leuk om het hartje van de baby te horen en te spelen met al het mooie speelgoed in de wachtkamer. Eenmaal thuis liet ze zich ook niet kennen en hebben we nog fijn wat buiten gespeeld.

snap5

Vrijdagochtend twijfelde ik erg of ik haar naar de peuterspeelzaal zou brengen. Ze gaf zelf aan wel graag te willen, dus sprak ik met de juf af dat ze me zou bellen als het niet zou gaan zodat ik haar meteen op kon komen halen. Er werd niet gebeld en toen ik haar om 12:00 uur kwam halen zat ze lekker te smullen van een boterham en vertelde de juf dat ze nog nooit zoveel had gekletst als die ochtend. Toen Lise in bed lag besloot ik voor de zekerheid toch de huisarts maar eens te bellen. We mochten een paar uur later langskomen. De dokter kon geen duidelijke aanleiding voor de koorts vinden, maar schreef een antibioticakuurtje voor waar ik mee kon beginnen als de koorts zaterdag niet weg was.

Die avond had ik koorrepetitie en M was inmiddels met vrienden naar Engeland vertrokken voor een lang weekend. Lise logeerde dus bij mijn ouders, maar niet voordat we met z’n allen gezellig frietjes hadden gegeten. Mmm!

Zaterdagochtend appte mijn moeder dat Lise’s temperatuur 37,2 graden was. Yes! Haar eetlust was nog niet helemaal terug, maar ik was allang blij dat de koorts gezakt was. Ik had die ochtend een paar uurtjes voor mezelf en besloot me te laten verwennen bij kapper met een knip- en verfbeurt. Daarna ging ik nog even naar H&M en kocht ik iets meer dan vooraf gepland…

Toen ik Lise had opgehaald en thuis in bed legde voor haar middagdutje sliep ze tot aan het avondeten. En toen ik haar uit bed haalde was de koorts helaas toch weer terug. Mijn broertje kwam eten en gelukkig at ze wel goed en was ze vrolijk. Ik besloot het toch nog een nachtje aan te kijken met die antibiotica. Samen met mijn broertje keek ik die avond naar het Eurovisie Songfestival. We hebben ons, mede dankzij de hilarische tweets op Twitter, enorm vermaakt.

En nu is het zondag en is de koorts toch weer gezakt. Het blijft een vreemd iets. Ik hoop heel erg dat hij nu gewoon weg blijft!

Heb jij ook zo genoten van het mooie weer de afgelopen week?

4 Comments

 • Reply Simone 15 mei 2016 at 19:16

  Wat sneu dat ze zo’n koorts had. Wij zitten momenteel toevallig ook met een meisje met koorts hier. Al twee dagen buikgriep. Zó sneu… Maar ze lijkt gelukkig iets op te knappen nu.

  • Reply Monique 15 mei 2016 at 22:56

   Gelukkig gaat het al wat beter. Veel sterkte en beterschap nog met jullie meisje!

 • Reply Judith 15 mei 2016 at 21:10

  Wat sneu, ik hoop dat ze snel opknapt! Mijn meisjes hebben het vaak bij grote groeispurten, zijn ze daarna opeens enorm gegroeid

  • Reply Monique 15 mei 2016 at 22:57

   Ja, en er is zo weinig aan te doen! Maar aan een groeispurt had ik nog niet gedacht. Zou best eens kunnen…

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.