PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – binnen & buiten

11 oktober 2015

Altijd als ik mijn weekoverzicht in elkaar aan het zetten ben, verbaas ik me erover hoeveel leuks we de afgelopen week hebben gedaan. Zo ook deze week weer. Hoewel het buiten voelbaar frisser aan het worden is, hebben we meerdere dagen van het herfstzonnetje genoten maar we deden ook wat meer binnen. Kijk je mee naar onze week in snapshots?

snap1

Vorige week zondag was het prachtig weer! We zouden gek zijn als we thuis zouden blijven en dat deden we dan ook niet. We namen Lise mee naar het bos voor een herfstwandeling. Bodywarmer en laarsjes aan en gaan. Jammergenoeg hield ze het niet al te lang vol en wilde ze al snel gedragen worden. Gelukkig hadden we de draagzak bij ons, zodat ze ook nog een stukje op mijn rug heeft gezeten. Na afloop genoten we op een terrasje van wat te drinken en een lekkere tosti.

Na Lise’s slaapje fietsten we naar de stad. Met een spaarkaart van de AH restaurantactie hadden we gereserveerd bij een tapasrestaurant hier in de stad. Lise was erg blij toen het brood met ailioli op tafel kwam. Ze at zoveel dat we bang waren dat ze niets meer zou eten toen de tapas op tafel kwamen, maar niets was minder waar. Ze zat te smullen! Omdat de afgelopen week de laatste week van de Lichtjesroute was, leek het ons leuk na het eten een stukje van de route te fietsen. Lise vond het mooooi en de regenboog en Nijntje waren haar favorieten.

snap2

Maandagochtend hadden we nog even tijd om samen te spelen, maar daarna moest Lise echt naar opa en oma. Mama moest namelijk weer aan het werk. Zo ook dinsdag en helaas heb ik het die dagen zo druk gehad dat ik nauwelijks tijd had om foto’s te maken. Ja, van mijn nieuwe ’to do’-boekje van HEMA dat me op chaotische dagen helpt mijn hoofd helder te houden.

snap3

Woensdagochtend ging ik met Lise gezellig naar de bieb. Tot haar (en mijn) grote verrassing zagen we de Nijntje van de Lichtjesroute opeens middenin de bieb staan! We leverden haar oude boekjes in, kozen een paar leuke nieuwe uit en aten en dronken wat in het bibliotheekcafé. Net als de vorige keer vermaakte Lise zich weer enorm met het speelkeukentje dat ze daar hebben staan. ’s Middags moest ik naar mijn werk en werkte M vanuit huis. Mooi verdeeld hè?

snap4

Donderdag, weekend! Althans, ik moet thuis nog wel een aantal uur maken en dingen voor mijn stage doen, maar ik ben in elk geval lekker thuis met Lise. Daar geniet ik dan extra van! We haalden Memory uit de kast en Lise vond het leuk de plaatjes te benoemen en te ontdekken dat er van elk plaatje twee kaartjes waren. Verder kwamen we nog niet 😉

Die avond besloten we met de auto nog even wat van de Lichtjesroute mee te pikken. We waren nog niet bij de eentjesvijver geweest, wat toch altijd wel het hoogtepunt van de route is. We parkeerden de auto en Lise mocht vlakbij het water genieten van alle lampjes. Mooi dat ze het vond!

Vrijdagochtend bracht ik Lise even bij mijn ouders, zodat ik kon gaan sporten. Ik baal echt dat onze sportschool geen kinderopvang meer heeft. Dat was toch zo ideaal! Na het sporten lunchten we nog bij mijn ouders en daarna gingen we naar huis, zodat Lise kon slapen en ik weer even aan het werk kon. ’s Avonds had ik nog koorrepetitie, wat altijd een hele fijne afsluiter van de week is.

snap5

Ik lag te laat in bed vrijdag en daar had ik zaterdagochtend toch wel spijt van. Er stond namelijk wat leuks op het programma! Samen met een aantal andere bloggende mama’s hier uit de regio, had ik afgesproken op de Brandevoortse Hoeve. Het was enorm gezellig en hoewel ik de meesten nog nooit in levenden lijve had gezien, voelde dat totaal niet zo. De kindjes vermaakten zich ondertussen op de super mooie (en schone!) speeltoestellen. Ja, dat was een geslaagde ochtend! Daarna heb ik eerlijk gezegd niet zo heel veel meer gedaan. Ja oké, op het schrijven van dit artikel na dan. En het posten van een kaart waarna Lise nog even in een speeltuintje speelde. Laat naar bed en een intensieve ochtend hakken er toch wel in!

Blijf jij meer binnen nu het frisser wordt of niet?

1 reactie

  • Reply Charlotte 12 oktober 2015 at 07:45

    Super leuk dat jullie de lichtjesroute hebben gefietst! Volgend jaar gaan wij ook een stukje rijden! En je brengt me op het idee om ook maar weer eens een keer naar de bibliotheek te gaan. Benieuwd wat Aukje ervan vindt…

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.