PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – bijna Kerstmis!

20 december 2015

De gezelligste tijd van het jaar is nu dan echt aangebroken! Het enige dat ik nog mis is sneeuw, maar ik geloof dat we daar voorlopig niet op hoeven te rekenen. Maar ach, genieten doen we toch wel. Hoewel het mijn laatste werkweek voor de kerstvakantie was, kwamen we toch al aardig in de kerststemming! Kijk je mee?

snap1

Vorige week zondagavond keken we, volgens jaarlijkse traditie, de film Love Actually. Hoewel ik ‘m volgens mij minstens tien keer gezien heb, blijft hij leuk en krijg ik er altijd weer het kerstgevoel van.

Maandag moest er natuurlijk weer gewoon gewerkt worden. Toen ik thuiskwam hadden M en Lise nog niet gegeten. Dat konden we dus gezellig met z’n drietjes doen! Daarna was het voor Lise baddertijd. Ze heeft niet altijd evenveel zin om te gaan, maar als ik haar dan vertel dat ze mag trommelen rent ze naar boven. Geweldig vindt ze die badtrommel!

snap2

Zoals elke dinsdag bracht ik Lise naar de gastouder. Ze wil tegenwoordig niet altijd meer hand in hand lopen. Haar zelfvertrouwen groeit met de dag en ze loopt nu ook moeiteloos voor me uit, omdat ze de weg inmiddels natuurlijk goed kent. Wat wordt ze groot als ik dat zo zie!

Woensdag liep ik op mijn werk even naar de postvakjes om te kijken of iets wat ik had aangevraagd daar in was gelegd. Helaas was dat niet het geval, maar vond ik er wel een verrassing van de Sint! Beetje laat, maar leuk dat hij ons ook als onderdeel van de school beschouwt en vindt dat we iets lekkers verdienen 😉

Woensdag is mijn laatste werkdag van de week, dus donderdag begon mijn vakantie al! Om dat te vieren nam ik Lise mee naar de stad. Mijn moeder kwam ook en met z’n drietjes zijn we naar Primark en H&M geweest. Ik had een glitteroutfit nodig voor die avond, want op mijn werk werd een kerstdiner/-borrel georganiseerd. Samen met een paar items die ik thuis al had liggen, slaagde ik gelukkig. Ik had Lise trouwens gewoon zonder buggy meegenomen en dat ging wonderbaarlijk goed! Nu zijn we niet heel lang in de stad gebleven, maar ik ben toch wel trots dat ze zo goed meeliep en luisterde.

snap3

Vrijdagochtend ging Lise nog een paar uurtjes naar de gastouder, zodat ik wat laatste klusjes voor mijn werk kon afronden (tja, toch nog niet helemaal vakantie helaas!). Toen ik haar ophaalde, zaten er heerlijke bonbonnetjes in haar tas als kersttraktatie. Mmm! Omdat het een eeuwigheid geleden was dat we frietjes hadden gegeten, nam M ze mee toen hij uit zijn werk kwam. Fijn om een keertje niet te hoeven koken. Lise smulde er enorm van!

snap4

Zaterdag was M natuurlijk ook lekker vrij en gingen we even de stad in. Lise vond de ijsbaan op de Markt erg indrukwekkend. Volgend jaar mag ze ook! We zijn ook nog even op de kersteditie van de Feelgood Market geweest, waar Lise het springkussen uitvoerig heeft getest.

’s Avonds bracht ik Lise naar mijn ouders. Ik bleef even hangen, omdat PSV speelde en ik anders op de terugweg in de file zou staan. Zo kon ik nog even gezellig een kopje koffie drinken en Lise mee naar bed brengen. Ze vindt het heerlijk daar en dat maakt dat ik haar met altijd weer een goed gevoel achterlaat. Eenmaal thuis ben ik me gaan klaarmaken voor een 80’s/90’s feestje, waar ik samen met mijn broertje en een vriendin naartoe zou gaan. Helaas viel het een klein beetje tegen, waardoor we niet tot het einde zijn gebleven en in plaats daarvan nog even de stad in zijn gedoken. Waar ik uiteindelijk ook M trof die naar de nieuwe Star Wars is geweest.

En nu is Lise weer gezellig thuis en zit ik eerlijk gezegd nog bij te komen van gisteravond. Tja, ik ben ook geen 18 meer… 😉

 

4 Comments

 • Reply Charlotte 20 december 2015 at 22:00

  Haha ik ben ook ooit naar zo’n 80’s 90’s party geweest, viel toen ook tegen… Was de stad zelf nog wel gezellig geweest?

  • Reply moonoloog 21 december 2015 at 15:18

   Ja ik ook maar toen was het wel heel leuk.. Ach ja! Stad was wel gezellig geweest gelukkig 🙂

 • Reply Drie 21 december 2015 at 14:57

  Wat een fijne week en heerlijk dat je nu vakantie hebt! Wat heb je toch een prachtige dochter!

 • Reply Rory 21 december 2015 at 17:31

  Leuk hoor. Lekker weekje volgens mij. Ik ben al een paar keer naar clubavonden geweest, 40Up en Wicked Jazz Soundsmaar nog niet eerder naar 80’s en 90’s dansfeestjes.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.