PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #99

30 september 2018

We hebben een behoorlijk afwisselende week achter de rug. Vooral voor Lise, die nog even genoot van een paar dagen aan zee! Zelf had ik het best druk. Met mijn afstuderen in zicht en veel deadlines voor mijn blog is het af en toe wat hectisch. Hierboven zie je trouwens de speelgoedhit van de afgelopen week. Geen duur fancy stuk speelgoed met lichtjes en geluid, maar gewoon een kartonnen doos. Het kan soms zo simpel zijn.

We moesten even naar de bibliotheek en gingen op de fiets. Lise mocht zelf fietsen en Quinn zat achterop. Op zich allemaal prima en toen hij even rustig zat te spelen met een meisje kon ik rustig wat boekjes uitzoeken. Maar ik had even niet gekeken en hij was weg! Toen ik hem niet direct zag of hoorde toen ik begon rond te lopen bekroop me even een paniekgevoel. Ken je dat? Gelukkig wist een student me te vertellen dat hij het kindergedeelte uit was gelopen. En ja hoor, daar zat hij op een bank een heel stuk verderop. Wat een boef!

Met die boef ging ik ook nog naar een zakelijke afspraak deze week. Met Anja van Werktuin040. Een geweldig concept op maar tien minuten van mijn huis. Binnenkort ga ik er een keer echt werken terwijl Quinn in de naastgelegen ruimte lekker speelt met de andere kindjes. Ik heb er zin in!

Woensdag had Michiel zijn vrije dag en brachten we met z’n allen Lise naar school. Wij moesten daarna nog even door voor een boodschap. Ik zag haar plantje in de vensterbank staan. Begin van het schooljaar was dat een keer uit het potje gevallen, maar blijkbaar verzorgt ze hem zo goed dat hij het gewoon nog doet. Van wie zou ze die groene vingers hebben?

Ik deed nog wat huishoudelijke klusjes die altijd veel te lang blijven liggen (hierover later meer). Het was lekker weer de afgelopen week, dus dan is het wassen van de ramen geen straf.

We gingen opnieuw naar Amsterdam. Dit keer voor het event dat Hasbro organiseerde ter introductie van het nieuwe speelgoed dat is uitgebracht. Net als vorig jaar was het enorm leuk georganiseerd. Zo kon je er cupcakes versieren en kregen alle kinderen een schatkaart waarmee ze langs alle verschillende speelgoedmerken konden gaan. Overal konden ze even spelen en kregen ze een kleinigheidje waarmee ze hun eigen goodiebag bij elkaar verzamelden.

Een van de grootste hits waren toch wel de FurReal Friends. Super schattig en aaibaar. En dat vond niet alleen Lise, haha.

We waren allebei behoorlijk moe na ons bezoekje aan Amsterdam. Maar Michiel stelde voor om ’s avonds nog even een stukje van de Lichtjesroute te gaan rijden. Aangezien Lise donderdag niet naar school hoefde kwam dat eigenlijk wel goed uit en dus gingen we. De vijver was zoals elk jaar weer het hoogtepunt van de route. Dit keer keek ook Quinn echt zijn ogen uit, al vond hij de eendjes in de vijver minstens zo interessant.

Donderdagochtend stonden Lise’s spulletjes gepakt in de gang. Haar rolkoffertje met kleding had ze grotendeels zelf ingepakt. Al dagen van tevoren, zoveel zin had ze om te gaan! Lise mocht namelijk een paar dagen bij opa en oma in Zeeland logeren. Super spannend maar vooral heel erg leuk.

Deze foto kreeg ik donderdagmiddag van mijn moeder. Ze hadden enorme mazzel met het weer en het zeewater is nog opgewarmd van de mooie zomer die we hebben gehad. Ze kon dus prima met haar voetjes in de zee!

Omdat ik vond dat wij ook wat fijns verdienden stelde ik voor om sushi te bestellen. Ik had nog wat eten over van de vorige dag dat Quinn kon eten en daarna konden Michiel en ik aanvallen. Het was weer even geleden dat we sushi hadden gehad en dan is het altijd extra lekker! Ik schrok trouwens wel een beetje van wat het kostte. Dit is zeker geen hobby die je wekelijks moet willen uitoefenen…

Zaterdag waren ook mijn broertje en zijn vriendin in Zeeland. Met oom Eric kan Lise de mooiste zandkastelen bouwen. En dat deden ze dus. Het fijne was dat ze met hen mee terug kon rijden eind van de middag. Wij moesten naar maar liefst twee verjaardagen en precies toen we thuiskwamen stonden ze aan de deur. Wat was het fijn om Lise weer te kunnen knuffelen.

Niet veel later kwamen vrienden bij ons voor een gezellig borrelavondje. De kinderen aten wat later dan gepland, dus het was even een beetje hectisch. Maar ook heel gezellig. Omdat Lise ’s middags in de auto nog geslapen had was ze nog niet moe. En mocht ze dus even mee ‘borrelen’. Was ze eerst nog heel verlegen bij mensen die ze niet goed kent, nu kletst ze erop los. Zo leuk!

De kinderen hadden allebei wat moeite met in slaap vallen. Maar toen de rust eindelijk was wedergekeerd konden wij een spelletje Escape Room, The Game spelen. We speelden de een na moeilijkste categorie en we waren goed op weg, maar kregen het net niet op tijd voor elkaar de laatste sleutelcombinatie te vinden. Zo balen! Via internet kwamen we erachter hoe we het eigenlijk hadden moeten aanpakken. Dat was dus een beetje een anti-climax, maar het was wel weer enorm leuk om te doen! Daarna deden we nog een spelletje Regenwormen.

En daarna was het bedtijd en gingen we een onrustige nacht tegemoet. Eerst werd Quinn wakker zonder aanwijsbare reden. En tegen de ochtend was het Lise die aan mijn bed stond. Gelukkig wilde Michiel wel opstaan met de kinderen zodat ik nog even kon blijven liggen. Alleen… toen ik mijn ogen weer open deed was het half twaalf! Fijn om even bij te tanken, maar minder fijn dat mijn weekoverzicht nu zoveel later online komt dan normaal. Én dat ik nog flink aan de bak moet voor mijn afstudeerpresentatie. Gelukkig hebben we vandaag verder niets gepland…

Hoe is jullie weekend? Net zo vol als dat van ons of doe je het lekker rustig aan?

Dit artikel bevat affiliate links. Bedankt voor je support!

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Reacties

 • Reactie Lieke van Veen 30 september 2018 at 17:17

  Dat ziet er gezellig uit! Wij hebben een gezellig druk weekend. Gister gaan winkelen, ’s avonds op bezoek gegaan bij vrienden, vanmorgen met ons neefje naar Monkey Town geweest en daarna nog even naar vrienden. Vanavond hebben we nog geen plannen.

  • Reactie Monique 30 september 2018 at 22:31

   Dat klinkt inderdaad als druk, maar gezellig! En een vrij avondje om het weekend mee af te sluiten is dan heel lekker. Vind ik tenminste 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.