PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #98

23 september 2018

Ik kijk terug op een drukke maar fijne week. Die begon in de Efteling, waar ik was met mijn vriendengroep van het koor. Super gezellig en stiekem heel fijn om een keer zonder kinderen daar te zijn. Hoewel het druk was hebben we alle achtbanen gehad. Met als hoogtepunt een ritje in Baron 1898 op rij 1. Zo tof!

Dat ik me ook een ietsie pietsie schuldig voelde tegenover de kinderen merkte ik vooral toen we een rondje maakten door het Sprookjesbos. Ik heb Lise dus ook maar niet verteld waar ik die dag ben geweest. Gelukkig komen we met ons gezin vaak genoeg in de Efteling, dus de volgende keer zijn de kinderen er gewoon weer bij.

Quinn was op maandag als eerste kindje bij de gastouder en genoot dus even van haar volledige aandacht. Hij heeft vaak wat moeite mij  los te laten als ik hem breng. Zo ook deze ochtend. Maar zodra de mand met blokken tevoorschijn werd getoverd was dat verleden tijd. Hij heeft het daar zo fijn! En dat maakt dat ik met een goed gevoel aan het werk kan.

We werden getrakteerd op nog een paar (de laatste?) zomerse dagen. Heerlijk! En dus ging Lise na school met vriendjes naar de speeltuin en kwamen Quinn en ik ook nog even zodra hij wakker was. Dit soort buitenactiviteiten ga ik de komende maanden wel missen hoor. Je kunt natuurlijk in de herfst en winter ook prima buitenspelen, maar het voelt toch net wat anders dan als het lekker warm is.

Woensdagmiddag gingen Lise en ik naar Amsterdam. Door niemand minder dan Disney waren we uitgenodigd om al het nieuwe speelgoed voor onder de boom te komen bewonderen.

Het event vond plaats op een prachtige locatie en was compleet in kerststijl. Wel even omschakelen, want buiten was het nog altijd 25 graden. Maar de warme chocolademelk, glühwein en kerstliedjes deden goed hun werk. Ik hou er altijd van als er op zo’n event rekening wordt gehouden met kinderen. Zo konden de kids met bijna al het speelgoed spelen.

En een eigen Mickey-kerstbal versieren. En dat vergt opperste concentratie zoals je ziet.

Natuurlijk was er ook allerlei lekkers. Lise geniet zichtbaar van deze middagen en ik vind het bijzonder dat we dit met zijn tweetjes beleven. Terwijl zij zat te knutselen liep ik rond om foto’s te maken en kletste bij met mijn blogcollega’s. Je hoeft als blogger echt geen eenzaam bestaan te lijden. Dit soort uitjes inspireert me altijd enorm!

We gingen naar huis met een warm kerstgevoel van binnen, een mooi versierde kerstbal en een magisch cadeautje van Disney voor in de kerstboom.

Aangezien we nog lang niet moe waren (ahum), stapten we in Utrecht uit de trein en aten een pannenkoek in het restaurant aan de Oudegracht waar we een paar maanden geleden voor het eerst zaten. Ik vind het zo leuk om met mijn dochter uit eten te gaan, ook al is het dan ‘maar’ een pannenkoek en zitten we er niet langer dan een half uurtje. Hopelijk zijn dit de momenten waar ik later, als ze groot en zelfstandig is, met een warm gevoel op terugkijk.

Donderdag had een zwart randje door het vreselijke nieuws uit Oss. Dat het deze dag ook nog eens Dag van de Leid(st)er was, maakte het extra wrang. Helaas ontdekte ik dat laatste tien minuten voordat ik Quinn moest gaan ophalen bij de gastouder en had ik dus niets voorbereid. Ik appte haar dat ik tien minuten later zou zijn, kocht een mooie bos bloemen en schreef een kaart. Een klein gebaar, maar het deed haar echt iets. En voor mij was het vooral belangrijk nog eens extra te benadrukken hoe blij we met haar zijn.

Na twee speeldates deze week kwam Lise vrijdag weer eens gezellig mee naar huis. Ik was moe, dus vond het wel lekker even alleen mijn eigen kinderen onder mijn hoede te hebben en niet nog de deur uit te moeten om haar op te halen. Ze speelden heel lief apart, maar ook samen. Ik merk echt dat hoe groter Quinn wordt, hoe sterker ook hun band. Hopelijk blijft zich dat zo ontwikkelen!

Vandaag is een drukke dag. Ik moet eerst zingen en vanmiddag gaan Lise en ik naar de première van de musical De Kleine Zeemeermin in Spijkenisse. We hebben er allebei veel zin in!

Wat staat er bij jullie op de planning vandaag? Geniet van deze (niet zo zonnige) zondag!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.