PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #96

9 september 2018

Ik kondigde het al aan op mijn Facebookpagina. Vanwege een weekendje weg komt deze Snapshot Sunday wat later online dan gebruikelijk. Hoewel ik me had voorgenomen daar gewoon aan het werk te gaan, was het eigenlijk ook weleens lekker om de laptop dicht te laten en echt even weg te zijn van alles. Vorige week zondag bracht ik de middag door met mijn ouders. M was een dagje van huis en mijn moeder bood aan samen te eten. Omdat het zulk lekker weer was gingen we ook even naar het park en de speeltuin. Heerlijk!


Quinn vindt het sinds kort heel leuk om met Play-Doh te spelen. Bij Lise is het al veel langer een hit en nu kunnen ze dus lekker samen gaan kleien. Lekker in de tuin bij opa en oma, want (nog steeds) mooi weer.

We merken dat Quinn meer en meer behoefte krijgt om ook op zijn kamertje te spelen. Dat is er nu nog niet echt op ingericht, want het ziet er nog precies zo uit als toen hij geboren werd. Daar willen we de komende tijd graag verandering in brengen. We gaan beginnen met het aanschaffen van een kastje voor zijn boekjes en wat speelgoed. De rest komt op een later moment. Super leuk om weer een peuterkamer in te mogen richten!

De afgelopen week moesten M en ik ’s avonds naar Lise’s school voor een infoavond. Mijn ouders kwamen even op de kinderen passen. Oma moest meteen mee met Lise om haar poppen te verzorgen. Geweldig hoe goed die twee het altijd met elkaar kunnen vinden. Ik vond dit wel een gezellig plaatje.

De infoavond was interessant, maar ik vind het altijd wel vermoeiend om na een hele dag in de weer zijn ook nog eens mijn avond te moeten inleveren. Want zo voelt dat dan wel een beetje. Maar gelukkig komt dit natuurlijk maar zelden voor en was het voor een goed doel.

Quinn geniet weer van de een-op-een tijd die hij heeft met mij als Lise op school zit. Voor hem is het heel fijn dat hij ongestoord kan spelen zonder dat er dingen worden afgepakt. Het valt me op hoe geconcentreerd hij al bezig kan zijn met de Duplo. Hij kan al hele bouwwerkjes maken!

Lise had een speelafspraakje met een van haar beste vriendjes uit de klas. Het was de eerste keer dat hij bij ons thuis kwam spelen, maar het ging heel goed! Erg leuk om die twee van een afstandje bezig te zien. Hier speelden ze vadertje en moedertje met de Luvabella pop van Lise. Overigens hebben ze ook met de Batman Duplo gespeeld en achter stuiterballen aan gerend.

En ze hebben de peren geplukt uit onze eigen perenboom! Er vielen er steeds meer op de grond die vervolgens veel wespen en vliegen aantrokken. Dus het was tijd om de peren te oogsten. Uiteindelijk kwamen deze drie schalen helemaal vol en hingen er zelfs nog wat peren in de boom. Goede oogst!

Mijn broertje stelde voor een avondje te gaan skeeleren nu het er nog lekker weer voor is. Ondanks dat er buien waren voorspeld hielden we het gelukkig droog en hebben we een uurtje heerlijk kunnen skeeleren. Echt iets om vaker te doen, alleen komt het er te weinig van.

Donderdag stond er een dagje Amsterdam op het programma. Eerste bestemming was de persdag van PR-bureau House of Rebels. Daar presenteerden verschillende merken zich en kregen wij alvast een voorproefje van de nieuwe producten die er op de markt zijn of komen.

Waaronder deze lekkere alcoholvrije ‘gin-tonics’ van Seedlip. Lekker hoor!

Daarna gingen we (ik was samen met Charlotte en Nicole) door naar Stokke voor de opening van een pop-up store die helemaal in het teken staat van de Stokke Tripp Trapp.

Er waren toffe nieuwe kleuren te zien, je kon er op de foto op een extra grote Tripp Trapp en we tikten er wederom een cocktail weg (dit keer wél met alcohol). Verder was het vooral een netwerkborrel waarin ik wat bijkletste met collega-bloggers.

 

Met een groepje gingen we daarna nog door naar een ander PR-bureau om even ons gezicht te laten zien. En de toffe laarsjes en slofjes van Bergstein te bewonderen. Wat zijn ze leuk he? Daarna moesten wij als een gek terug naar het station. We hadden dalurenkaartjes gekocht en moesten vóór 16:00 weer ingecheckt zijn, anders zouden we voor het volle tarief moeten reizen. We namen een Uber naar het station, wat echt een enorme aanrader is. Snel, makkelijk en ook nog eens ontzettend goedkoop! We haalden het nét!

Eenmaal thuis was ik zo gesloopt dat mijn geplande ritje naar de sportschool er niet meer in zat. In plaats daarvan besloot ik gewoon in de woonkamer een workout te doen. Beter dan niets en ik kon daarna direct onder de douche springen en vervolgens op de bank ploffen.

Vrijdag was het dan eindelijk zover: Flip de beer mocht een weekend komen logeren bij Lise. Ze was helemaal in de wolken en vertelde enthousiast wat we dan moesten doen en welke spulletjes Flip allemaal mee had genomen.

Zelf ben ik het weekend dus niet thuis geweest, maar Flip heeft van alles beleefd! Naar de speeltuin, een Dinopark en zelfs compleet met helm bij Lise in het mandje van de fiets. Morgen mag hij weer terug naar school en mag Lise in de kring vertellen over de avonturen van dit weekend.

Over mijn eigen weekendavonturen lees je later deze week. Ik ga mijn spullen maar eens uitpakken en verder vooral niet teveel meer doen vandaag. Hoe was jouw weekend?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.