PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #94

26 augustus 2018


De eerste schoolweek van Lise zit er alweer op. En we zitten allemaal weer min of meer in het werk- en schoolritme. Op de laatste vakantiedag was het lekker weer en deden we buiten een spelletje ‘Kikker speelt tikkertje’. Dat kregen we van de broer van M omdat zijn kinderen er inmiddels te groot voor zijn. Het verbaasde me hoe goed Lise al spelregels kan volgen. 

Maandag en dinsdag waren mijn werkdagen. Ik moest nog even langs de opdrachtgever van mijn afstudeeronderzoek en op de terugweg parkeerde ik de auto in het nabijgelegen winkelcentrum en zocht ik een werkplek. De Mac it was! Ik was in de veronderstelling dat je daar gebruik kan maken van gratis Wifi, maar die leek het niet (goed?) te doen. Maar met mijn telefoon als hotspot kon ik toch nog het een en ander doen. Vond het verder overigens niet echt voor herhaling vatbaar, want het enige tafeltje met een stopcontact in de buurt stond vlakbij de frituur. Maar goed, dan weten we dat ook weer.

Het grote moment was daar: mijn scriptie werd gedrukt en ingebonden. Het was nog even een heen-en-weer gemail met de drukkerij, want er gingen wat dingen mis met de uitlijning van de voorpagina. Maar het eindresultaat mag er zijn en het voelt toch wel heel goed dat het nu definitief gedrukt is. Ik wacht nu nog op het beoordelingsformulier van de opdrachtgever. Dat ga ik volgende week ophalen en dan kunnen er drie scripties naar de opleiding worden gestuurd, zodat de beoordelaars zich kunnen voorbereiden op het eindgesprek in oktober… Spannend!

Lise had op woensdagmiddag meteen een speeldate met een vriendje uit haar klas. Zijn moeder stuurde me deze foto door. Lekker samen fruit eten en wat drinken. Ze had het zo leuk dat ze de volgende dag meteen weer bij hem wilde afspreken.

Donderdag was ik, net als woensdag trouwens, gewoon thuis met Quinn. Hij was alleen op de onderzoekende toer en wist steeds weer nieuwe dingen te vinden die gevaarlijk waren of niet mochten. Na een uur was ik het zat, zette hem in de kinderwagen en ging naar de stad. Dan maar even winkelen. We scoorden een winterjas voor meneer, wat achteraf misschien meer een ’tussenjas’ is, want heel dik is hij niet. Daarna belde ik mijn moeder of ze zin had om koffie te drinken en kwam zij ook even gezellig naar de stad.

Vrijdagmiddag vond ik het tijd voor quality time met Lise. Toen Quinn in bed lag gingen wij cakejes bakken. Leuk dat ze dat vond! En hoewel ze de mixer eerst maar spannend vond, stond ze even later toch gewoon fanatiek te mixen. ‘Zo goed mama?’

Bij het bakpakketje zat ook fondant waarmee we de cakejes konden versieren. Helaas kon ik maar twee vormpjes vinden, maar dat vond Lise helemaal prima. Toen we tevreden waren over het resultaat was het natuurlijk smullen geblazen!

En daarmee zijn we alweer aan het eind gekomen van dit weekoverzicht. Je merkt het, het is wat korter dan normaal. Gisteren was ik namelijk de hele dag weg en ik kom pas vandaag weer thuis. Volgende week dus een extra lange editie. Beloofd!

Wat zijn jouw plannen deze zondag? 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.