PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #93

19 augustus 2018

Het is zover jongens, na zes weken zit de zomervakantie er nu toch echt bijna op! Morgen gaat Lise weer voor het eerst naar school. Vandaag dus een terugblik op onze laatste vakantieweek. Waarin het wederom heel lekker weer was en gelukkig niet meer zo heet als de afgelopen weken. Ik heb geprobeerd er een leuke week voor ons allemaal van te maken en volgens mij is dat wel gelukt!

M was vorig weekend een dagje in Duitsland en daarom gingen we er met z’n drietjes op uit. Naar de kinderboerderij! Dat is altijd een succes bij de kinderen. Ik had eigenlijk niet verwacht dat het open zou zijn op zondag, maar we konden gewoon vanaf 10:00 uur terecht. Ideaal!

Daarna hebben we thuis wat aangerommeld. Quinn wilde heel graag net als Lise met Play-Doh spelen. Het is bij hem nog wel een beetje opletten dat hij het niet in zijn mond stopt, maar het gaat steeds beter. Hij vindt het echt leuk om de klei te kneden en er stukjes van te maken en die vervolgens weer bij elkaar te doen en in een vormpje te stoppen.

Dat zijn fijne motoriek hard vooruitgaat merk ik trouwens ook als hij met de Duplo speelt. Hij kan echt al zelf hele bouwwerkjes maken! In opperste concentratie uiteraard. Heerlijk om naar te kijken vind ik dat.

Hoogtepunt van de week was toch wel ons bezoekje aan Toverland. Waar je komende week in een apart artikel alle foto’s van terug kunt zien. We hebben genoten, alle vier! En waren belachelijk laat thuis, omdat het park tot 23:00 uur open was en het de drukste dag aller tijden (serieus) was. Toen het ’s avonds eindelijk iets rustiger werd, wilden we dus nog wel wat attracties bezoeken! Maar daarover later meer dus.

Ik bracht de kinderen naar mijn ouders donderdag, toen mijn vader me de tuin in riep. ‘Moet je eens kijken, Monique’. Wooooow! Wat een enorme bloemen! Het schijnt een hibiscus te zijn. Die heb je in allerlei kleuren en maten en deze is dus werkelijk huge. Prachtig he?

Vrijdagochtend ging Quinn voor het eerst in zes weken weer naar de gastouder. Ik verwachtte een tranendal, maar na tien seconden wennen ging meneer spelen en dat deed hij tot ik hem weer kwam halen. In de tussentijd genoot ik met Lise van haar laatste officiële vakantiedag. Dat deden we bij Buutvrij voor de hele pot in Best. Erg leuke plek waar we zeker nog eens terugkomen.

Kijk nou hoe leuk ze ranja serveren! De koffie was trouwens erg lekker.

En als er dan een hartjeslolly bij je tosti blijkt te zitten, krijg je dit snoetje.

Donderdag kreeg ik bericht over iets waar ik al lang in spanning op wachtte. En thank God, het was goed nieuws. Mijn scriptie is namelijk goedgekeurd en mag ik in oktober gaan verdedigen! Dit was (en is) echt een enorme opluchting. Ik merk nu pas hoeveel druk er van mijn schouders is, al ben ik er natuurlijk nog niet helemaal. We vonden het wel reden voor een feestje en daarom gingen we met z’n vieren lekker uit eten vrijdag!

En als je iets belooft moet je het ook doen, dus mocht Lise die avond met chipjes ook nog even opblijven (tot 20:00 ;)).

En zaterdag ging ik samen met mijn broertje op pad! Hij is net zo dol op speciaalbier als ik. Voor zijn verjaardag gaf ik hem daarom een rondleiding met aansluitend biertjes proeven bij Brouwerij ’t IJ in Amsterdam. Gisteren was het dus zover! En het was erg leuk. De rondleiding duurt normaal gesproken maar 20 minuten, maar wij hadden een enthousiaste gids die er een dik half uur van maakte. Daarna zochten we een tafeltje in het proeflokaal en hebben we nog drie bieren geproefd. Een rondleiding kost trouwens maar 6 euro en daar dit een gratis biertje (à 3 euro) bij inbegrepen. Zeker de moeite om eens te gaan kijken daar dus, als je van (speciaal)bier houdt en het leuk vindt eens een kleinschalige brouwerij te bezoeken.

De brouwerij bij het proeflokaal is er trouwens uitsluitend om het proeflokaal van bier te voorzien. Daar wordt dus alleen bier gebrouwen dat je daar (letterlijk direct uit de tank) getapt krijgt. Voor het grotere werk (flessen en fusten) is er een stuk verderop een grotere locatie. Ik snapte al niet hoe ze met zo’n klein brouwerijtje voor het hele land bier kunnen produceren. Maar wel grappig om te weten is dat het hier allemaal begonnen is en dat het pand vroeger een badhuis was. De oprichter kocht het voor 1 euro en maakte er een brouwerij van. Aangezien de muren al betegeld waren en de vloeren voorzien van putjes bleek het de ideale plek om een brouwerij te beginnen. Leuk weetje toch?

Vandaag zouden we eigenlijk op visite gaan, maar dat gaat niet door. En dat vind ik eigenlijk meer dan prima, want we hebben gisteravond tot laat spelletjes zitten spelen met mijn broertje en zijn vriendin. Super gezellig, maar ook wel lekker om het vandaag dan rustig aan te kunnen doen.

Wat zijn jullie plannen vandaag? En zit de vakantie er voor jullie ook (bijna) op of heb je nog heerlijk een paar weken vrij? 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.