PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #92

12 augustus 2018

We brengen de laatste paar weken van de zomervakantie thuis door, maar gaan zo nu en dan wel een dagje of dagdeel weg. Zo ook afgelopen week, waarvan het begin nog flink heet was. Afkoelen in bad of onder de douche is na een dag zweten zo heerlijk! Later in de week kwam dan eindelijk de welkome verkoeling. En konden we weer gewoon naar buiten wanneer we wilden.

Ondanks de warmte hadden we zondag de verjaardagsbarbecue van mijn broertje en schoonzus. Ze hadden schaduwdoeken opgehangen in de tuin en zelfs een ventilator buiten gezet, waardoor het best goed uit te houden was. Ik droeg mijn nieuwe jurk van Fabienne Chapot waar ik onwijs blij mee ben.

Als er één plek is waar je prima de verkoeling kunt opzoeken tijdens een hittegolf is het IKEA. En dus gingen wij daar lekker een ontbijtje scoren deze week. Mijn ouders kwamen ons ophalen. ‘Past dat wel, met z’n allen in één auto?’, vroeg ik. Mijn moeder offerde zich op om tussen de kinderen op de achterbank te gaan zitten. Paste nét!

Mijn vader vroeg of hij vier of vijf ontbijtjes moest gaan halen. ‘Doe maar vijf’, zei ik. En dat bleek een goede inschatting, want zowel Lise als Quinn vonden het zo lekker dat ze alles opaten. Alleen het eitje hoefde Quinn niet, maar dat deelde ik met Lise.

Daarna nog een rondje door de winkel gemaakt. Toen we een hangmat zagen moesten we die natuurlijk even testen. Lekker hoor!

Zelf eten is helemaal zijn ding. Tja. Wie ben ik dan om hem dat te ontzeggen? Zo in z’n blootje is het in elk geval wel makkelijk schoonmaken. Gewoon direct na het eten onder de douche!

Voor een artikel moest ik mijn werkplek fotograferen. Nu bevindt die zich op zolder en was het daar de afgelopen weken, zeg maar gerust maanden, veel te warm om te gaan zitten werken. Dat heb ik de afgelopen periode dus vooral beneden of in de bibliotheek gedaan. Maar die foto moest gemaakt en omdat het een vrij grote troep was geworden was dat meteen een mooie stok achter de deur om dat werkplekje weer eens op te ruimen en schoon te maken. Nu nodigt het echt weer uit om er te gaan zitten. Hopelijk blijft de koelte nog even en kan ik er in elk geval in de ochtend een aantal keer gaan zitten volgende week.

Hier had ik zo naar uitgekeken! We gingen vrijdag op dubbeldate met vrienden. Eerst deden we een escaperoom, hun cadeau voor onze verjaardagen. Het was mijn eerste keer, dus ik wist niet precies wat ik kon verwachten. Maar wat was het tof! We dreigden een paar keer vast te lopen, maar wisten met nog 10 minuten op de klok de kamer te verlaten. Wij deden trouwens ‘De Professor’ van Xitroom in Eindhoven.

En na afloop streken we neer bij Boca in Eindhoven voor heerlijke tapas en drankjes. Ik vind tapas eten altijd zo gezellig! Je kunt veel kleine hapjes proeven en op elk moment besluiten nog wat te bestellen.

We hoefden niet op de tijd te letten en deden dat dus lekker niet. Zo maakten we de hele avond vol.

Ik had nog een cadeaukaart liggen die bijna over datum ging. En daarom verhuisden we na de tapas nog naar At The Movies voor een cocktail. Ik koos voor een gin & tonic met framboos en basilicum, maar dat was helaas niet zo’n heel groot succes. Ik had er al eens eerder een gedronken en die vond ik toen best lekker, maar deze viel helaas tegen. De rest had trouwens wél een goede keus gemaakt, dus de kaart was goed besteed.

En toen we de kinderen weer hadden opgehaald van logeeradres opa en oma, deden we een rondje kermis.

Lise wilde dit keer alleen in de draaimolen en eendjes vangen. Quinn ging voor het eerst in de ‘botsautootjes’ en vond dat helemaal geweldig.

Daarna ging hij ook nog in een draaimolen met auto’s. Stoer is hij hè?

Lise ving een hele emmer vol eendjes en nam een speelgoedgitaar mee naar huis.

Vandaag zijn we een dag met z’n drieën omdat M met vrienden in Duitsland is. Er moeten in elk geval boodschappen worden gedaan, maar verder hebben we geen plannen. Misschien dat we voor de middag even langs de kinderboerderij gaan. Dat is altijd leuk!

Wat zijn jouw plannen deze zondag? En hoe lang hebben jullie kinderen nog zomervakantie? Morgen gaat Lise’s laatste vakantieweek in!

2 Comments

  • Reply Essma 12 augustus 2018 at 09:49

    Zo’n escaperoom lijkt me ook wel leuk om eens te doen! Mijn man is tot morgen in NL dus zijn we hier ook met z’n drieën. Fijne dag!

  • Reply Elize 12 augustus 2018 at 10:13

    Een lekker bakje koffie in de zon, boodschappen doen en vanmiddag haaientanden zoeken op het strand van Borsele!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.