PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #91

5 augustus 2018

Ook al is onze vakantie al lang en breed achter de rug, we genieten thuis genieten ook volop. Wat wil je ook met zulk weer! Al moet ik zeggen dat we de middagen meestal binnen doorbrachten, met deuren en ramen dicht en de televisie aan. Ik klaag niet, maar voor de echte hitte zijn wij niet gemaakt geloof ik. Bovenstaande foto was van een ochtend waarop we naar de speeltuin gingen. Een super simpel uitje, maar zo gezellig!

We namen fruit, water en een kleedje mee en hadden zoveel lol! Bovendien was het nog niet al te warm en dus prima weer om te spelen.

Halverwege de week realiseerde ik me dat de buurtkermis er weer was. Ik beloofde Lise er op een dag na het eten naartoe te gaan. Ik ging er vanuit dat het tegen die tijd wel een beetje afgekoeld zou zijn, maar niets bleek minder waar. Uiteraard gingen we wel gewoon, waren we de enige die met dat weer aan een oliebol konden denken, maar had Lise wel enorm veel lol. En dat is uiteindelijk wat telt.

De kinderen gingen ook een dagje naar opa en oma zodat ik aan het werk kon. Super leuk vinden ze het daar altijd. Mijn ouders hadden het opblaasbadje in de tuin gezet zodat Lise daar tijdens Quinn zijn middagdutje lekker in kon afkoelen.

En woensdag was veruit de tofste dag van de week! Het was M zijn papadag en voor een campagne gingen we een dagje naar BillyBird Park Hemelrijk in Volkel. Er komt nog een video over online, maar deze paar foto’s wilde ik jullie niet onthouden.

Het was weer zo’n snikhete dag, dus het kwam heel goed uit dat er een gigantisch strandbad is. De kinderen genoten zo van het water, wat trouwens al heerlijk was opgewarmd door de zon. Fijn om na al het zweten even een frisse duik te kunnen nemen.

De speeltuin ligt gelukkig grotendeels in de schaduw, dus daar was het goed te doen op het heetst van de dag.

En net voor we weer naar huis vertrokken klommen we de klimberg Hemelaya nog even op. Vanaf het topje heb je een heel mooi uitzicht over het grote strandbad!

Zei ik net dat woensdag de tofste dag van de week was? Donderdag komt er zeker dicht in de buurt. We waren namelijk door mijn broertje en schoonzus uitgenodigd te komen zwemmen in het huis waar zij oppassen omdat de bewoners op vakantie zijn. Ik verwachtte een klein zwembadje, maar dat bleek dus echt een gigantisch mooi zwembad te zijn. We hebben volgens mij van elf tot vier uur in het water gelegen en zijn er alleen even uit geweest om een broodje te eten. Als dat geen heerlijk relaxte zomerdag is weet ik het niet meer… Quinn was trouwens niet mee. Hij bracht de dag door bij mijn ouders zodat hij ’s middags rustig kon slapen.

’s Avonds ging ik nog wel even serieus aan de bak, want we ‘moesten’ barbecuen omdat ik nog een barbecue-recept artikel op de planning had staan. Het was een kleine race tegen de klok (en het wilde wederom maar niet afkoelen buiten), maar uiteindelijk is het prima gelukt en hebben we alle vier zitten smullen. Gelukkig is het vakantie en kunnen we wat flexibeler omgaan met bedtijden, want volgens mij zaten we pas om half acht te eten…

Het leek eeuwen geleden dat ik in de stad was geweest, maar dat komt ook omdat ik een aantal weekenden achter elkaar niet thuis ben geweest. Ik had vrijdagochtend in elk geval zin om weer eens het centrum in te gaan. We pakten de bus en dat vonden de kinderen enorm leuk. Rond het middaguur waren we weer terug, want het begon erg warm te worden en Quinn moest naar bed. Maar  we hebben toch even gewinkeld, een cadeautje gescoord en gezellig wat gedronken.

Gisteren waren we met z’n vieren weer even in de stad, want er moesten nog boeken terug naar de bibliotheek en ik was vrijdag nog wat dingen vergeten te kopen. De middag hebben we heel rustig aan gedaan en ’s avonds zijn we met de familie van M uit eten geweest ter ere van de verjaardag van mijn schoonmoeder.

Vandaag sluiten we de week af met maar liefst twee feestjes. Nou ja, voor Lise dan. Zij heeft ’s middags eerst het verjaardagsfeestje van een klasgenootje in de speeltuin en aan het eind van de middag gaan we naar mijn broertje omdat hij en zijn vriendin samen een barbecue geven om hun verjaardagen te vieren. Ik hoef dus helemaal niet te koken dit weekend. Luxe hoor!

Wat zijn jouw plannen vandaag? Hoe kom jij de warme (mid)dagen door? Blijf je net als wij het liefst binnen of ga je juist ergens naartoe?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.