PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #90

29 juli 2018

Zoals ik vorige week al aankondigde is het weekoverzicht dit keer extra lang. Vorig weekend was ik namelijk op ‘wijnweekend’ in Duitsland met zeven vrienden van het koor. De foto hierboven is het uitzicht vanuit onze ‘feriënwohnung’ in  Senheim aan de Moezel. Op drie uurtjes rijden zit je in zo’n prachtige omgeving! Met heuvels en schilderachtige dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan.

Op zaterdag brachten we een bezoek aan de stad Cochem. Waar we onder andere naar deze burcht klommen. Een aantal van ons waren zo slim om de bus te nemen, maar ik en een paar anderen besloten te gaan lopen. Een hele klim en best zwaar zo in de hete zon, maar toch ook wel erg de moeite waard gelukkig.

We besloten een rondleiding te nemen door de burcht. Deze was in het Duits en daardoor soms wat lastig te volgen, maar al met al was het zeker interessant en sowieso een prachtig bouwwerk.

Ik kon wel foto’s blijven maken!

’s Avonds streken we neer in een restaurant dat een aantal van onze groep al goed kenden en een aanrader vonden. En terecht! Heerlijk eten voor een vriendelijke prijs. Hou ik van 🙂

En later op de avond was het dan zover… Het echtpaar bij wie we het weekend verblijven hebben een eigen wijngaard en produceren dus hun eigen wijnen. En zo kun je bij hen ook een wijnproeverij boeken. En uiteraard was dat wat we gingen doen! De vrienden die er al jaren komen hebben deze wijnen altijd in huis, dus ik had er al een aantal geproefd. De wijnen zijn echt stuk voor stuk heerlijk. Ze drinken zo makkelijk weg! En het mooiste van alles is nog wel dat je er de dag erna geen last van hebt. Ik drink vaak liever bier omdat wijn en ik niet altijd een hele goede match zijn, maar deze wijn kan ik met een gerust hart drinken!

De man des huizes, Willi, serveerde onder de proeverij dit ‘uienbrood’. Super lekker!

En wonderwel sprak ik aan het eind van de proeverij vloeiend Duits. Of, nou ja, zo voelde dat. Haha! Hier sta ik op de foto met Carmen, ofwel ‘de vrouw van’. Haar ouders zijn al op leeftijd maar werken nog altijd mee aan het hele proces van wijn maken. En ook zij waren bij de proeverij aanwezig. Het zijn allemaal zulke lieve gastvrije mensen. Je voelt je er direct thuis!

De laatste dag brachten we door samen met het echtpaar van de wijngaard. Met z’n allen reden we naar de Vulkan Brouwerij, waar we een rondleiding kregen door de vulkanische bierkelder. Indrukwekkend!

En uiteraard moest het bier geproefd worden. Goedgekeurd!

En maandag was ik weer back home en kon ik weer knuffelen met de kindjes! Ik besloot ’s ochtends naar Genneper Parken te fietsen om een frisse neus te halen en diertjes te kijken. Vooral Quinn was erg onder de indruk van de koeien en de kippen.

Ik nam de fietskar mee, voor het geval Quinn op de terugweg in slaap zou vallen. Lise mocht er op de heenweg in. Ze neemt dan altijd een tijdschrift of boekje mee om onderweg te lezen.

We gingen even zitten om fruit te eten, maar toen ik zag dat er ‘boerderij-ijs’ te koop was, gingen we natuurlijk daarvoor. Het is tenslotte nog steeds vakantie…

Dinsdag had ik een saaie scriptie-dag, want ik moest de feedback op mijn ingeleverde versie nog verwerken. Gelukkig kon ik halverwege de middag de verbeterde versie weer inleveren en is het nu dus afwachten geblazen… Duim je mee voor een voldoende beoordeling?

Woensdag had ik met een vriendin afgesproken om met alle kinderen (zij heeft er ook twee) naar het Heempark te gaan. Dat ligt ook in Genneper Parken en je kunt er een kabouterpad lopen. Janske schreef er al een uitgebreide blog over.

Het beloofde snikheet te worden, dus we waren al vroeg aanwezig. Maar ondanks dat was het in de zon toch al flink warm. Al leken de kinderen daar niet veel last van te hebben. ‘Kom, we gaan kabouters zoeken!’, klonk het steeds. Zo leuk!

Bij elke kabouter konden de kinderen een klein opdrachtje uitvoeren. Zo mochten ze de was van de kabouters doen en deze daarna aan de waslijn hangen. Super simpel, maar een groot succes bij zowel Lise als Quinn.

Ook de stoep vegen en onkruid tussen de stenen weghalen was een van de opdrachtjes. Hier thuis is Quinn ook gek op vegen, dus dat bezempje had hij al snel te pakken.

Toen we uitgekabouterd waren was het een kleine tien minuten lopen naar het Paviljoen Genneper Parken, waar we een welverdiend drankje dronken en ook meteen wat aten.

Een gedeelte van het terras is omheind en er staan wat speeltoestellen. Ideaal! Al was het lastig om de kinderen aan tafel te houden. Ze wilden liever spelen dan eten!


En toen we thuiskwamen trof ik dit aan in de fietskar. Hoe heerlijk ligt hij hier te slapen? Wel helemaal bezweet, want inmiddels was het kwik flink opgelopen. Ik maakte Quinn wakker en met z’n drietjes zijn we onder de douche gestapt. Even afkoelen!


Quinn sliep verder in zijn eigen bed en Lise besloot dat ze nagellak op wilde. U vraagt, wij draaien!


En bij het avondeten vond ik dat ik wel een speciaalbiertje verdiend had. Dit witbiertje nam ik mee uit Zeeland. Heerlijk verfrissend!


En zoals je vast wel weet was het heet, heter, heetst de afgelopen dagen. En dat resulteerde in verplicht binnen blijven. Waar het overigens ook 28 graden was. Ik houd van zomers weer, maar dit was toch echt wat teveel van het goede. Op een morgen was Quinn uit zichzelf naar buiten gelopen en stond zo met kleren aan in het zwembadje. Even afkoelen, moet hij gedacht hebben.

Als je dit leest ben ik alweer van huis. Dit keer op een weekendje Alkmaar met mijn moeder en tante. Wederom geen foto’s van (net voor) het weekend dus, maar die komen volgende week.

Wat doe (of deed) jij om de superhete dagen door te komen?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.