PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #9

6 november 2016

snap

Dit weekoverzicht is wel heel bijzonder. Het loopt namelijk van een heel normaal weekend over in een kraamweek. Zo gek! Over de kraamweek op zich wil ik apart nog wat schrijven, maar voor nu heb ik alvast wat leuke foto’s om te laten zien waaruit onze afgelopen week zoal bestond. Kijk snel mee!

snap1

Zondagochtend reden we naar Intratuin. We hadden nieuwe plantjes nodig voor een plantenbak in onze voortuin. Daarnaast wist ik dat de kerstshow is begonnen en je er ook gezellig kunt lunchen. En zo brachten we dus enkele uurtjes in het tuincentrum door. Lise vond het er erg leuk!

snap2

Voor de ingang stond een oliebollenkraam. En toevallig had ik al tijden zoveel zin in een oliebol! Lise smulde lekker mee en ik vroeg M nog een foto te maken, omdat ik het zo grappig vond dat ik daar als hoogzwangere een oliebol stond weg te werken. Niet wetende overigens dat dit de allerlaatste foto zou zijn waar ik zwanger op sta. Helaas wel met een vinger voor de lens, maar alleen al daarom vind ik dat hij in dit overzicht thuishoort.

snap3

Eenmaal thuis ging M direct aan de slag met de nieuwe plantjes en veegde meteen ons stoepje schoon. Lise wilde maar al te graag helpen en dat deed ze boven verwachting goed! Ze had er echt plezier in de blaadjes met het blik en veger op te vegen en in de kliko te gooien.

snap4

Deze foto is gemaakt in de nacht van zondag op maandag om een uur of vijf. Hier was ik net bevallen van Quinn. De foto stuurden we later naar een van mijn vriendinnen nadat ze me een berichtje stuurde hoe het ging. Ze zag meteen dat ik in een ziekenhuisbed lag en wat dat dus betekende… 🙂

snap5

Dinsdagavond bestelde M sushi. Mmmm! Wat was dat smullen na al die maanden zonder (ja, de sushi zonder rauwe vis heb ik wel gegeten, maar dat is het toch net niet).

snap6

Zelfs Lise heeft wat van de sushi geproefd, maar was toch vooral fan van de mini loempia’s en gebakken banaan. Quinn mocht er ook gezellig bij zitten aan tafel.

Helaas was de nacht van dinsdag op woensdag een groot drama. Quinn kreeg blijkbaar weinig tot geen borstvoeding binnen en na telefonisch overleg met de verloskundige ’s avonds laat besloten we te gaan bijvoeden. Bij Lise ging het ongeveer hetzelfde, dus dit keer waren we voorbereid en hadden we kunstvoeding in huis. Desondanks heb ik tot een uur of vier geen oog dicht gedaan. Woensdag was dus behoorlijk zwaar…

snap7

Woensdagmiddag besloten we te gaan kolven, omdat mijn melkproductie niet goed op gang kwam. Donderdag maakte ik deze foto. Twee bodempjes was op dat moment al een geweldige vooruitgang!

snap8

M deed vrijdag de boodschappen en nam mee… Rosbief en filet americain! Man o man, wat was dat smullen 🙂

snap9

Die avond gingen we aan de groene groenten, omdat dat goed blijkt te zijn voor mijn herstel. Vanwege het bloedverlies ben ik nog steeds wat slapjes en bleek. Hopelijk gaat dat snel beter! Lise demonstreerde even dat ze al met mes en vork kan eten.

snap10

Zaterdagochtend kwamen mijn moeder en broertje gezellig even langs. Natuurlijk om Quinn even te knuffelen, maar ook Lise genoot van de aandacht. Kijk nou hoe zoet ze zit te luisteren naar het verhaaltje dat oom Eric haar voorleest.

snap11

Meerdere keren per dag vraagt Lise of ze even met de baby mag knuffelen. En natuurlijk mag dat! We maken dan een ‘nestje’ op de bank zodat ze Quinn op een kussen op schoot kan vasthouden. En dat houdt ze dan best lang vol! Met af en toe een lief kusje op zijn wang. Als ik dat zie smelt ik echt compleet!

Komende week hoop ik voor het eerst naar buiten te mogen met Quinn. Daar kijk ik enorm naar uit. Maar de kraamweek duurt nog twee dagen, dus daar gaan we eerst nog even met volle teugen van genieten! Hopelijk heb jij ook een fijne week achter de rug?

15 Comments

 • Reply Nicole 6 november 2016 at 07:52

  Echt geweldig die foto van Lise en Quinn ❤️ En ik snap wel dat je genoot van je sushi en filet american!

 • Reply Mirjam 6 november 2016 at 08:10

  Heerlijk om die twee samen te zien! Zo fijn dat jullie nu lekker van jullie kleintjes kunnen genieten 🙂

 • Reply Loes Johanna 6 november 2016 at 08:36

  Ooh die sushi!! En filet!! Mmm, dat wordt bij mij in maart ook weer smullen, haha. Heerlijke foto van je kindjes samen, dat moet echt genieten zijn!

 • Reply Charlotte 6 november 2016 at 08:49

  Oh die foto van Lise en Quinn is echt zo lief! Ik denk dat ik in mijn kraamweek ook filet wil eten haha. En carpaccio! 😉

 • Reply Essma 6 november 2016 at 09:10

  Geniet lekker van je kraamtijd! En wat betreft het kolven…geef niet op! Je kan het! Ook al is het een klein bodempje! Het is er! Door vaker te kolven kan je je productie verhogen! Maat zal je kraamhulp/lactatiekundige je vast al over hebben uitgelegd. Jouw ‘start’ komt overeen met de mijne en heb m’n beide kinderen toch
  borstvoeding kunnen geven! Goed dat je KV in huis hebt en het gewoon geeft daar niet van…maar jouw eigen melk is de beste start die je Quinn kan geven! Xx

 • Reply Elsbeth 6 november 2016 at 09:15

  Ooh ik zit hier met precies dezelfde flesjes en bodempjes. Ik kolf heel veel bij en we gaven ook kunstvoeding bij vanaf dag 3 of zo. Niek was te veel afgevallen en zag te geel maar dat was allemaal toen ik nog in ziekenhuis lag dus op zich fijn. Niemand in paniek en overal artsen. Het komt bij mij nu op gang dus kolven en kunstvoeding afbouwen. Zet m op!

 • Reply Charel 6 november 2016 at 09:34

  Heerlijk om dit zo te zien, en wat schattig als ze de grote zus speelt!

 • Reply Joyce 6 november 2016 at 10:10

  Wat een bijzonder weekje toch zo na/tijdens een bevalling! Wat vervelend dat de borstvoeding moeilijk gaat, hopelijk gaat het snel beter! <3

 • Reply Fashion tip 6 november 2016 at 10:56

  Leuk weekje heb je achter de rug….

 • Reply Jodi - liefthuis 6 november 2016 at 12:14

  Heerlijk dit. Zo mooi om te zien die overgang van afwachten tot hij is er. Gaaf dat je dit allemaal deelt met andern

 • Reply Nienke 6 november 2016 at 14:24

  Wat een bijzonder weekje, zo ‘ineens’ van 1 naar twee kinderen. Hopelijk komt je borstvoeding gauw op de rit! En geniet nog even van je laatste dagen kraamweek.

 • Reply Sandra 6 november 2016 at 19:41

  Wat een fiere grote zus! Aaah die foto met die 2 bodempjes komt me zo bekend voor! Het is toch bijzonder tot wat je lichaam allemaal in staat is :).

 • Reply Gera 6 november 2016 at 19:43

  Van harte gefeliciteerd! Wat een geweldig lieve foto’s van broer en zus, fijn dat ze zo lief is voor haar kleine broertje.

 • Reply Lieke 8 november 2016 at 00:50

  Die foto’s van Lise en Quinn samen zijn echt heel erg lief!

 • Reply Jessica 9 november 2016 at 19:12

  Wat een mooi weekoverzicht. Een mooie foto van Lise en Quinn, mooi mannetje met een lieve zus.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.