PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #87

24 juni 2018

Vorige week zondag was het natuurlijk Vaderdag! In alle vroegte verzamelde ik met Lise de cadeautjes die we voor M hadden en het kunstwerk dat ze op school voor hem gemaakt had. Beneden bakten we croissantjes en dekten we de tafel. Heerlijk ochtendje zo! Maar we konden niet lang lui blijven, want we moesten op pad!

Weken geleden kocht ik via Social Deal kaartjes voor Safaripark de Beekse Bergen. Die moesten voor het eind van de maand worden gebruikt en omdat we deze Vaderdag verder geen plannen hadden, werd dat dus de bestemming. Helaas voor ons hadden meer mensen dat idee en dus stonden we een half uur in de file voordat we de auto kwijt konden. Beetje jammer, maar daar lieten we ons niet door uit het veld slaan. Lise vond vooral het klimmen en klauteren langs de wandelpaden en in de speeltuinen erg leuk.

Quinn was erg onder de indruk van de dieren. We deden eerst de wandelsafari en reden aan het eind van de middag, net voor sluiting van het park, de autosafari. Het leek relatief rustig, maar dat hadden we niet helemaal goed ingeschat. We deden er uiteindelijk anderhalf uur over. Vooral voor Quinn was dat echt te lang. Het kwam trouwens niet alleen door de drukte, maar ook doordat mensen stopten om dieren te voeren(?) waardoor ze de weg blokkeerden en er niemand meer langs kon.

Omdat we dus veel later huiswaarts gingen dan gepland, reden we maar langs Mac Donald’s voor een avondmaaltje. Het feest voor Lise en Quinn was in elk geval compleet en je weet hoe dat gaat als de kinderen blij zijn. Dan ben jij het ook!

Het was lekker weer aan het begin van de week. Nu de stoep zo lekker schoon is durf ik het speelgoed van binnen ook wat makkelijker buiten te zetten. Quinn vindt het heerlijk om buiten met zijn karretje te rijden of in de zandbak te spelen. En Lise vindt het gezellig om daar met z’n tweetjes te spelen als ik bijvoorbeeld binnen sta te koken.

En kijk eens aan… We hebben een nieuw ‘speeltoestel’ in de tuin staan! Eigenlijk waren we van plan een grote glijbaan te kopen, maar met Quinn zijn klauterpraktijken leek ons dat nog wat risicovol. Vandaar dit kleinere model dat we volgend jaar waarschijnlijk gaan inwisselen voor een grote glijbaan. Onze keuken kijkt uit op de tuin, dus ik kan ze dan gewoon vanuit binnen in de gaten houden. En stiekem gluren hoe ze met elkaar spelen is ook zó leuk. Al moet ik soms natuurlijk wel ingrijpen…

Lise en ik gingen deze week een middagje naar Amsterdam! Ik was samen met haar uitgenodigd op een event van een kinderkledinglabel, waarover je binnenkort in een apart artikel meer kunt lezen. We gingen met de trein en genoten van elkaars gezelschap. Ondanks dat ze er al een ochtend school op had zitten, hield ze het goed vol.

Ik voel me altijd een beetje toerist in eigen land als ik in Amsterdam ben. Lise vond de rondvaartboten maar wat interessant. Maar er moesten nog wel mensen in zei ze.

En om het feest compleet te maken stapten we op de terugweg in Utrecht uit voor een pannenkoek bij het eerste het beste pannenkoekenrestaurant dat ik via Google kon vinden. Pal aan de gracht in het zonnetje. Wat wil je nog meer? O ja, een ijsje. Nou, dat namen we er ook nog achteraan op de terugweg naar het station.

De afgelopen dagen ben ik vooral druk bezig geweest met van alles en nog wat zonder noemenswaardige foto’s te maken. Zo speelde Lise donderdagmiddag met twee vriendjes van school in de speeltuin, had ik vrijdagavond mijn laatste koorrepetitie van dit seizoen en  ging ik zaterdagochtend even lekker in mijn eentje de stad in.

Vandaag vieren we de verjaardag van mijn schoonmoeder en maken we ons op voor een nieuwe school- en werkweek. De laatste voor onze vakantie!

Hoe zien jullie weekendplannen eruit?

4 Comments

 • Reply Essma 24 juni 2018 at 09:44

  Gezellig! Mijn zoontje zou ook geflipt zijn in de auto 🙁…al helemaal als de auto niks niet constant in beweging is. Vreemd dat mensen de dieren gaan voeren. Ze moeten toch geleerd hebben van de situatie van pas geleden?

  • Reply Monique 24 juni 2018 at 20:39

   Als de auto te lang stil staat vindt hij het inderdaad al snel niet meer leuk… En we konden ook niet weg, dus dat was een beetje vervelend. Dat voeren of aanhalen vond ik ook vreemd ja. Is ook niet het idee van die hele autosafari natuurlijk.

 • Reply Nicole 24 juni 2018 at 16:56

  Wat grappig, ik dacht al dat ik jullie in Amsterdam uit de trein zag stappen woensdag 🙂

  • Reply Monique 24 juni 2018 at 20:37

   Nou, dat is ook toevallig! Dat moet ik inderdaad zijn geweest ja 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.