PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #86

17 juni 2018

De afgelopen week was lekker druk en vol leuke dingen! Zo ging ik met mijn broertje naar het concert van Guus Meeuwis in het Philips Stadion. Ook had ik quality time met Lise en had zij haar eerste kinderfeestje! Wat een mijlpaal weer… 

Daar staan we dan, vlakbij Guus! Het was zoals vanouds weer genieten geblazen. Het weer werkte ook nog eens mee, dus het kon eigenlijk niet beter. Ik vond trouwens ook het voorprogramma van Diggy Dex en de gastoptredens van Kraantje Pappie en Ilse DeLange erg goed.

Het was weer lekker weer de afgelopen week en dus kon er fijn buiten gespeeld worden. Ik vind het zo heerlijk om ze zo samen bezig te zien. Al hebben ze vaak wel iets andere ideeën over hoe te spelen met soms ruzie tot gevolg. Ach, dat hoort erbij zullen we maar zeggen.

Quinn ging twee ochtenden naar de gastouder deze week. Lise had een lesvrije week en dus geen school. En dus kon ze gezellig mee om hem weg te brengen. Op maandag was er een plekje vrij zodat zij ook mocht komen spelen. Dinsdagochtend ging ze na het wegbrengen weer met me mee naar huis.

Het leek me leuk om even echt iets met haar samen te gaan doen. Dat werd een bezoekje aan de bibliotheek. We leverden een stapel boekjes in, zochten een paar nieuwe uit en als afsluiter namen we een vroege lunch. De ‘kids box’ bleek goedkoper dan een losse tosti en appelsap en toen was het helemaal feest. Grappig hoe kinderen het zoveel specialer vinden als hun lunch in zo’n doosje wordt geserveerd.

’s Middags kwamen mijn schoonouders op de kindjes passen en ging ik buiten de deur aan het werk. Eigenlijk zou een vriendin langskomen om wat oude kleertjes van Lise op te halen. Toen ik zei dat ik in de stad aan het werk ging en de kleertjes mee zou nemen zodat ze ze daar kon ophalen, zei ze dat ze dan ook wel even kon komen werken. En dat was zo gezellig! Met taart en thee erbij vergaten we bijna dat we aan het werk waren.

Woensdag was het zover: Lise’s eerste kinderfeestje. Ze vond het zo spannend dat ze er niet goed van kon slapen de nacht ervoor. In het weekend hadden we samen al cadeautjes voor haar jarige vriendinnetje gekocht. Ook het inpakken deden we samen. Zo gezellig! We zochten een mooi tasje uit om het in mee te nemen en gingen op de fiets naar het feest. Daar aangekomen was Lise heel even verlegen, maar dat verdween als sneeuw voor de zon toen haar vriendinnen haar mee naar buiten namen om te spelen. Toen ik haar na een paar uur weer op kwam halen wilde ze niet eens mee naar huis. Een zeer geslaagd eerste kinderfeestje dus!

’s Avonds hadden M en ik date night! Omdat we zondag onze trouwdag niet konden vieren omdat ik naar Guus ging, besloten we woensdag uit eten te gaan met de social deal vouchers die we voor onze verjaardagen hadden gekregen van M zijn broer. Mijn schoonvader kwam oppassen en wij gingen aan de sushi!

Mmm… We aten wel wat teveel, waardoor ik weer even genezen ben van mijn sushi-verslaving, maar het was lekker en gezellig!

Lise had nog altijd vakantie en daarom had ik met twee moeders van vriendjes uit haar klas afgesproken om een dagje naar de dierentuin te gaan. Quinn ging natuurlijk ook mee! Er was zoveel te zien en te doen dat hij de hele dag niet heeft geslapen. Oeps! Zelfs op de terugweg in de auto bleven zijn ogen open.

Het weer was niet zo mooi als de dagen ervoor, maar gelukkig begon het pas te regenen toen we zo’n beetje naar huis wilden gaan.

Poeh, wat een volle week als ik het zo onder elkaar zie! Want vrijdag gingen de kinderen naar de oom en tante van M en reisden wij af naar Landgraaf voor een dagje Pinkpop! Ik was er voor het eerst in 2015, met Robbie Williams als headliner. Dit was mijn tweede keer en wat was het weer tof! Ik begin steeds meer interesse te krijgen in (voor mij) onbekende bands. Maar ook bij optredens van bekenden zoals Bløf en Snow Patrol was het genieten geblazen.

En kijk eens welke knapperd ik tegen het lijf liep?! Het is Bregje! Nou ja, tegen het lijf lopen… We moesten flink zoeken voor we haar op het immense terrein voor mainstage eindelijk gevonden hadden. Breg was met een hele groep waar we even bij zijn aangesloten. Fijn om haar (en Etienne) weer even te zien!

Pearl Jam als afsluiter was echt fenomenaal. Kippenvel all over! Wat kunnen die gasten spelen zeg! We besloten iets voor het einde het festivalterrein te verlaten en dat bleek een heel goed idee. We konden namelijk direct in de trein naar Heerlen stappen en de intercity die we daarna moesten hebben was zelfs bijna leeg! We waren dus net voor de grote drukte weg en dat heeft ons volgens mij een hoop tijd gescheeld. Ook wel heel prettig dat ik niet in de drukte hoefde te zitten want ik had een enorme hoofdpijn gekregen. Vermoedelijk door teveel zon en te weinig drinken de hele dag. Ik viel in de trein even in slaap en dat hielp gelukkig al een beetje. Thuis zijn we meteen ons bed in gedoken en de kinderen (die de avond ervoor thuis waren gebracht en opgevangen werden door mijn broertje en schoonzus) lieten ons tot maar liefst 9:15 uur uitslapen. Het leek wel een wonder, maar was heel erg welkom. Ik merkte (en merk) dat zo’n dag festival er energietechnisch toch best inhakt.

Maar… festivalkater of niet, gisteren moest er gewoon gewerkt worden! Voor Kärcher test ik deze hogedrukreiniger uit. We waren sowieso al van plan onze bestrating schoon te maken dit voorjaar, dus zo sloegen we meteen twee vliegen in één klap. Het is een hele klus, maar als het eenmaal gebeurd is geniet je wel weer extra van je achtertuin vind ik.

En vandaag gaan we gewoon alwéér iets leuks doen. We gaan namelijk een dagje naar de Beekse Bergen. Via Social Deal had ik een tijdje geleden voordelig kaartjes gekocht en het leek ons een perfect uitje voor Vaderdag. Wat zijn jullie plannen?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.