PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #84

3 juni 2018

Ons vorige weekend was een beetje rommelig, omdat we er zaterdag zo’n beetje de hele dag over hebben gedaan om thuis te komen van ons weekje in Duitsland. En zondag stond natuurlijk in het teken van opruimen en wassen. Wel super fijn dat we nog een weekenddag hadden voor de school-/ en werkweek weer begon, want zo konden zowel de kinderen als wij weer even thuis ‘aarden’ en konden we het thuis weer een beetje op orde maken. Grappig trouwens hoe de kinderen opeens weer helemaal weg zijn van hun eigen speelgoed als ze het een week hebben moeten missen. Nu vindt Quinn de speelkeuken altijd wel leuk, maar zondag viel het echt op hoe intensief hij ermee aan het spelen was.

Soms blijf je dingen voor je kind doen, terwijl het die dingen al lang zelf kan. Maar als jij er niet bij stil staat en je kind niet aangeeft het nu weleens zelf te willen doen verandert er niet zoveel natuurlijk. Ik besloot Lise te vragen zelf haar krentenbol te smeren en dat ging a: super goed en b: ze vond het nog leuk om te doen ook. Scheelt me toch weer een handeling als we met z’n allen thuis lunchen.

Aaaaah, excited! Deze week leverde ik de conceptversie van mijn scriptie in bij mijn scriptieadviseur! Pasgeleden bedacht ik spontaan de titel waar ik nog steeds heel blij mee ben en nu is het dus even out of my hands. Er wordt nu gekeken of hij in zijn geheel als ‘verdedigbaar’ wordt beoordeeld en is dat het geval dan wordt hij doorgestuurd naar de examencommissie, waar hij nog eens wordt beoordeeld door een eerste en tweede beoordelaar. Spannend hoor! Als het goed is weet ik snel of ik nog dingen aan moet passen en zo niet dan is hij binnen een aantal weken voorzien van een cijfer. Op het eindgesprek moet ik hem dan nog presenteren en verdedigen en dan is het KLAAR! Wow!

Hoe lang het geleden was dat ik een hinkelbaan tekende weet ik niet precies, maar dat het lang geleden is staat vast. Ik was met de kinderen wat in de tuin aan het spelen en toen we aan het krijten waren kwam die hinkelbaan opeens in me op. En ze vindt het leuk! Quinn probeert ook te springen en maakt dan een soort squad-beweging. Echt heel schattig! Ik zal het eens proberen te ‘vangen’ op IG Stories als hij het weer doet. Het zwembadje ligt er zoals je ziet een beetje als een zielig hoopje bij. Ik hoop telkens dat M op een avond besluit het op te ruimen, maar dat is nog niet gebeurd. We hadden de deal dat hij het mocht opzetten als hij het ook weer zou opruimen, dus ik blijf er netjes van af 😉

Wat een zweetweer was het afgelopen donderdag! Lise wilde heel graag even naar de speeltuin toen ze uit school was en dus wandelden we daar even naartoe. Maar in de zon was het echt veel te warm en gingen we na een kwartiertje dus maar weer terug naar huis. Toen ik even ging uitpuffen in het gras onder een boom kwam Quinn uit zichzelf bij me zitten, lief kroelbeertje. Het maakt hem echt niet uit hoe warm het is, knuffelen wil hij altijd. En daar heb ik dan natuurlijk best een paar zweetdruppels voor over.

Goeeeeedemorgen! Quinn wordt steeds vaker rustig wakker. En daarmee bedoel ik dat hij niet direct begint te huilen als hij merkt dat hij wakker is en we niet binnen tien tellen in zijn kamer staan. Erg fijn voor ons, maar nog fijner voor hem. Toen ik hem vrijdagochtend uit bed ging halen bleef hij nog even lekker liggen en begon meteen te kletsen over ‘Kokie’ (Jokie).

Hoewel ik het eerste seizoen van deze serie er vele malen sneller doorheen had kunnen jagen, hebben we het een klein beetje weten te rekken. Eigenlijk slaat dat nergens op, want we moeten alsnog tot ergens in 2019 wachten tot seizoen twee op Netflix verschijnt. La Casa de Papel. Ik zeg het je… Gaat hem zien! Dikke tip. Heb je mijn andere favorieten van het moment trouwens ook al gecheckt?

Donderdag- en vrijdagavond was ik druk bezig met mijn koor. En dan eens niet met zingen, maar met het ophalen van statiegeldflessen door heel Nuenen. Het is de grootste inkomstenbron van het koor en dé manier om de contributie laag te houden. Ik moet zeggen dat het vrij pittig is om na een dag met de kinderen ook nog eens de hele avond ‘op pad’ te zijn, maar het is ook onwijs gezellig en geeft veel voldoening als je ziet wat we met z’n allen ophalen!

Zaterdag moest ik alweer vroeg uit de veren, want het was de dag van Blogger By Nature, een kennisevent voor bloggers in Soest. Het event werd voor het tweede jaar op rij georganiseerd en ik was er voor de tweede keer bij. Na een super leerzame training SEO voor gevorderden heb ik van alles geleerd over het technisch verbeteren van je blog, het op de juiste manier inzetten van Pinterest en heb ik genetwerkt met interessante merken en PR-bureaus.

Net als vorig jaar was de lunch tot in de puntjes verzorgd. Echt heerlijk! Het is natuurlijk niet waarvoor je gaat, maar geeft de dag zeker wel wat extra’s!

Ik heb gesproken met collegabloggers die ik nog nooit in het echt had gezien, anderen zag ik sinds een tijd weer en met dit groepje vriendinnen sloten we de dag af met cocktails en een heerlijk diner bij TGI Fridays in Utrecht.

Ik heb dit weekend een vrij drukke agenda, want vanmiddag ga ik alweer voor mijn blog op pad. Ik ga een heel toffe workshop volgen waar je heel snel meer over leest! Wat zijn jouw plannen deze zondag?

1 reactie

  • Reply Fem 3 juni 2018 at 11:36

    Ohh wat goed van je scriptie!! Einde in zicht! Superfijn!

    En jeetje… eigenlijk mag heel Nuenen financieel bijdragen aan jouw hobby? Ik vind dat altijd een beetje gek…anderen vragen om geld te betalen voor iets dat ik euk vind om te doen.
    bij mijn toneelclub accepteren we het (hoge) contributiegeld waarmee we de repetitieruimte en de regisseur betalen. Voor de voorstelling vragen we dan wel entree om de zaal, licht etc te bekostigen…maar daar krijgen mensen dan ook wat voor terug 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.