PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #83

20 mei 2018

Een beetje anders dan anders zit ik dit weekoverzicht te typen. Wij zitten namelijk sinds vandaag in een stacaravan in Duitsland. We verblijven op uitnodiging van Canvas Holidays op Landal Warsberg, een prachtig groot park bovenop een berg nabij het stadje Saarburg. Morgen gaan we hopelijk op ontdekking want ik ben super benieuwd naar de omgeving! Maar eerst even terug naar de afgelopen week. Vorige week zondag was het natuurlijk Moederdag. Maar het was ook the day after onze barbecue party. En ik voelde me op z’n zachtst gezegd niet heel erg fit. Maar van het prachtige kunstwerk dat Lise op school had gemaakt knapte ik meteen op. Ze had het vanwege de meivakantie twee weken lang verborgen moeten houden in haar kast. Zo knap dat dat haar gelukt is!

Hier zie je het van dichtbij. Ze heeft een theekopje geknutseld en daarbij een klein poppetje getekend (mama) en een groot poppetje (Lise). En natuurlijk de zon!

We gingen die middag nog even langs mijn eigen mama en daarna door naar Nuenen want ik moest een hoop briefjes bezorgen om de flessenactie aan te kondigen die het koor binnenkort gaat houden. Ik voelde me inmiddels gelukkig weer fit en ondanks dat het vrij koud en nat was, vond ik het wel lekker om even anderhalf uur alleen maar met lopen en briefjes in brievenbussen stoppen bezig te zijn. De kindjes bleven ondertussen bij mijn ouders en wij gingen er na afloop ook naartoe om gezellig mee te eten.

En maandag stond er een tripje op de planning waar we wekenlang naar hebben uitgekeken! Een 3-daags verblijf in Efteling Bosrijk met uiteraard entree tot het pretpark. Zo geweldig gaaf!

Er komt nog een uitgebreid fotoverslag online, dus ik wil nu eigenlijk nog niet teveel foto’s delen. Maar wie me volgt op Instagram heeft al het nodige voorbij zien komen. Op de laatste dag aten we in het restaurant van Bosrijk en nam ik samen met mijn moeder en broertje dit ‘visserspannetje’. Allerlei soorten vis met groenten en aardappeltjes in een pannetje om samen uit te eten. Heerlijk!

Donderdag was vooral een dag van kleding wassen en alle spullen die vanuit de Efteling mee terug kwamen opruimen. ’s Middags kwam een vriendin op de thee met haar twee kindjes. De oudste en Lise verdwenen bijna direct naar boven om op Lise’s kamer te spelen. En Quinn was zo lief voor de baby… Hij komt niet zo vaak met kindjes van deze leeftijd in aanraking dus ik was erg benieuwd hoe hij erop zou reageren. Maar zo lomp als hij soms tegen Lise kan doen, zo lief was hij voor dit meisje.

En na een hele drukke vrijdag van nog meer wassen, spullen inpakken en schrijven aan mijn scriptie (ja, ook dat loopt nog steeds), was het zaterdag tijd om opnieuw te vertrekken. Naar Duitsland dus. Mijn ouders waren zo lief om mee die kant op te rijden zodat we alle spullen mee konden nemen. Ons eigen autootje is namelijk niet bepaald groot genoeg en ik wilde heel graag ook de kinderwagen en het matrasje van Quinn meenemen. Onderweg genoten we van een door mijn moeder verzorgde picknick. Super gezellig en voor mij echt even terug naar de tijd dat ik nog met mijn ouders op vakantie ging en we ook op deze manier langs de snelweg onze broodjes aten. Mijn moeder neemt zoals je ziet zelfs een tafelkleedje mee!

Het was iets meer dan drie uur rijden en onderweg dachten we even dat de auto ermee ophield. Hij maakte opeens een heel raar ratelend geluid. Wij stoppen op de vluchtstrook waar ik mijn opkomende paniek probeerde te onderdrukken. Gelukkig was mijn vader erbij en heeft hij verstand van auto’s, want toen hij de motor bekeek bleek er een riempje te zijn losgeschoten dat ronddraaide en overal tegenaan klapte. Dat verklaarde dat geluid dus. Het los geschoten stukje werd verwijderd, wij konden verder rijden en moeten ergens deze week even langs een garage om er een nieuw riempje om te laten zetten. Pfieuw.

De prachtige natuur waarmee we werden beloond toen we onze bestemming eenmaal hadden bereikt was het allemaal meer dan waard. Wat een pracht uitzicht heb je vanaf de Warsberg! En ik ben nu al blij dat we de Tula hebben meegenomen. Daar gaan we nog veel plezier van hebben deze week gok ik zo.

Ja ja, het zonnetje scheen al lekker vandaag. En ook de komende dagen belooft het goed weer te worden. Morgenochtend ga ik met Lise bij het winkeltje verse broodjes en wat andere dingen voor het ontbijt halen en daarna gaan we het zwembad maar eens uitproberen. Over ons weekje weg volgt ook nog een aparte blog en dus zal er volgende week geen standaard weekoverzicht verschijnen maar kun je uitgebreid meegenieten van ons weekje vakantie. En wie me volgt op Instagram zal ook gedurende de week nog wat van onze avonturen voorbij zien komen.

Geniet van je extra lange Pinksterweekend! Wat zijn jouw plannen vandaag en morgen?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.