PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #82

13 mei 2018

Ziet dit er niet overheerlijk uit? Zaterdagavond had ik een barbecue met vrienden van het koor. Deze fruitsalade bleef, hoe lekker hij er ook uitziet, nagenoeg onaangeroerd omdat we allemaal al veel te veel andere dingen hadden gegeten. Daarom nam iedereen maar een bakje mee naar huis.

En toen wij zondagochtend naar de speeltuin gingen smulden we er alle vier van! Hoewel… Ik denk dat Lise en Quinn het grootste deel hebben opgesnoept. Ze vonden het super lekker!

De speeltuin was een groot succes, maar daar schreef ik al een uitgebreid artikel over. Quinn speelt hier met een soort enorme muziekdoos waaraan je kunt draaien en waar vervolgens kindermuziek uit komt. Echt heel tof! Zoiets had ik nog nooit gezien.

Ik had alles behalve een rustige zondag, want ’s middags ging ik met mijn tante naar de laatste wedstrijd van het seizoen voor PSV. Ze speelden tegen FC Groningen en helaas voor mij bleef het 0-0. Ze zijn natuurlijk al lang en breed kampioen, maar het is altijd leuker als er gewonnen wordt, of als er in elk geval een paar goals vallen. Ondanks het gelijkspel hadden we het wel heel gezellig, met een drankje en een bitterbal in de rust en na afloop. Ik woon op 5 minuten fietsen van het stadion, dus was na afloop snel thuis en kon toen meteen aanschuiven voor het avondeten.

En dat was niet zomaar avondeten maar (alweer) een barbecue! M had speciaal voor mij een flesje Desperados meegenomen. Deze met mojito had ik nog niet eerder gehad. Ik vind de normale eigenlijk lekkerder, maar toch leuk om deze eens geproefd te hebben. Het was een heerlijke warme avond en de bbq was heerlijk! Een goede ‘generale’ voor een week later want we vieren onze verjaardagen met een heus bbq-feest.

Ik ben dit jaar een van de ‘ambressadeurs’ van Ambre Solaire zonbescherming. Dat insmeren belangrijk is weten we natuurlijk allemaal wel, maar het is altijd goed om er nog even bewust van te worden gemaakt. Genieten van de zon is prima (doe ik ook!) maar zorg er wel voor dat je altijd goed ingesmeerd bent. En hetzelfde geldt natuurlijk voor je kinderen als ze gaan buitenspelen of je ze naar school stuurt op een zonnige dag.

Sinds Quinn loopt begint de band tussen broer en zus echt te groeien. En dat is zo prachtig om te zien! Ze waren hier een tijdje lang zoet aan het spelen met hun tuinstoeltjes. Quinn heeft ontdekt hoe hij er zelf op kan klimmen en gaat dan helemaal achterover geleund zitten. Haha, ik kan hem dan wel opvreten zo lief!

De watertafel is ook nog steeds een groot succes hier in huis. Hij wordt niet altijd intensief gebruikt, maar als hij een tijdje in de garage heeft gestaan en dan weer buiten wordt gezet wordt er altijd weer even flink mee gespeeld.

Ook stoepkrijten vinden de kinderen super leuk om te doen. Al moet ik bij Quinn wel opletten dat hij het krijt niet in zijn mond stopt.

Een hele dag thuis als ik alleen ben met de kinderen vind ik nooit zo’n succes. Daarom zijn we er de afgelopen week een paar keer lekker op uit gegaan. We gingen een ochtend naar de Genneper Hoeve in Genneper Parken. We zagen varkens en kippen (vooral Quinn was daar ERG van onder de indruk), het was prachtig weer en we aten onze boterhammetjes aan een picknicktafel.

In de middag vond ik het buiten meestal wat warm deze week en daarom brachten we die vaak lekker binnen door. Met verven bijvoorbeeld!

Quinn weet hoe hij buiten op de loungebank moet klimmen en vindt het dan uiterst grappig om heel hard ‘maaaama’ te roepen en op het raam te bonzen.

Sinds Lise zelf kan fietsen gaan we vaak even een rondje maken door het park. Ik ga dan zelf lopend met Quinn in de kinderwagen en zij fietst mee. Dit keer had ze haar zonnebril niet meegenomen en dat was onderweg toch niet zo fijn… Gelukkig had ik de mijne wel meegenomen en kon ze als een echte diva haar weg vervolgen.

Shopping time! Zoals ik al schreef geven M en ik een barbecue voor onze verjaardagen. We zijn allebei begin maart jarig, maar vinden het veel leuker om een tuinfeestje te kunnen geven. Vorig jaar was het een groot succes en daarom besloten we het dit jaar nog eens dunnetjes over te doen. Donderdag deed ik alvast een deel van de boodschappen…

Perfect weer voor een koekje in de tuin vonden Quinn en ik! Hij heeft echt op het perfecte moment leren lopen. Hij doet niets liever dan de hele dag van binnen naar buiten lopen en weer terug 🙂

Ik ontdekte een nieuwe hobby (en onontdekt creatief talent). Meer daarover binnenkort!

Deze beauty werd deze week bezorgd. Op het perfecte moment voor ons feestje! Het is een Weber, echt zo’n mooie en fijne barbecue. Ik heb hem gekregen van CoolBlue voor een hele toffe samenwerking. Daarover later ongetwijfeld meer. We hadden er trouwens voor de zekerheid nog een barbecue bij geregeld omdat we heel veel mensen verwachtten. En dat bleek achteraf maar goed ook!

Het was een super geslaagd, maar wel een beetje druk en chaotisch, feestje. Ik vond het vooraf heel lastig inschatten hoeveel ik van alles in huis moest halen. Vooral brood bleek VEEL meer gegeten te worden dan ik had verwacht. Mijn vader kwam ook nog met de tip om het vlees voor aanvang van het feest al te barbecuen, zodat je het daarna alleen nog maar een keer op de grill hoeft te leggen om op te warmen. Tip voor de volgende keer!

De mensen met kinderen waren allemaal redelijk op tijd naar huis. Met een groepje vrienden van het koor keken we nog (heel toepasselijk) naar de finale van het Songfestival. We hebben tot 1:00 uur buiten kunnen zitten. Heerlijk!

En nu ga ik verder Moederdag houden. Helaas voor mij moet er wel veel gebeuren, maar ik ben vanmorgen al goed verwend door mijn meisje en mannen!

Wat zijn jullie plannen vandaag? En voor de mama’s: zijn jullie ook verwend?

2 Comments

 • Reply janske 13 mei 2018 at 22:40

  Het was een mooi feestje en wat hebben we geboft met het weer! 🙂 Zo fijn!

  • Reply Monique 18 mei 2018 at 10:02

   Jaaa zeker! Beetje late reactie, maar super gezellig dat jullie erbij waren 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.