PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #8

30 oktober 2016

snap-2

Er is alweer een week voorbij! Hoewel de dagen soms voorbij kruipen (nee, nog altijd geen bevalling!) gaan de weken gek genoeg toch vrij snel. Was ik begin deze week nog bang dat dit een erg saai weekoverzicht zou worden doordat ik veel thuis zou zijn, valt dat achteraf gelukkig toch nog best mee. 

snap1

Vorige week zondag gingen we met onze achterburen even de bossen in. Zij hebben een dochtertje dat iets ouder is dan Lise en die twee kunnen het super goed vinden met elkaar. Zo leuk!

snap2

We zagen heel lang alleen maar van die bruine minipaddestoelen, tot ik deze mooie ontdekte. De kinderen moesten natuurlijk even goed kijken of er kaboutertjes in woonden.

snap3

Maandagochtend voelde ik me wonderbaarlijk goed en durfde ik het aan met Lise even naar de Action te rijden en daarna nog boodschappen te gaan doen. In eerste instantie wilde ze in de winkelwagen zitten, maar toen ze het speelhoekje zag, vroeg ze of ze daar even mocht spelen. Dat staat hier midden in de winkel en niet (zoals vaak) in de buurt van de uitgang, dus ik durfde het wel aan. Ze had al snel een speelkameraadje en toen ik een paar minuten later nog eens ging kijken zaten er drie andere kindjes bij. Schattig!

img_3238

Die middag maakte ik met Lise een ‘herfsttafel’, of eigenlijk beter gezegd ‘herfststukje’. Alleen al het neerleggen van de kleine blaadjes, appeltjes en dennenappels vond ze erg leuk om te doen! En het ziet er ook nog eens gezellig uit zo op tafel.

snap4

Die middag was ik moe en vond ik dat ik wel een warme chocolademelk met slagroom had verdiend. En tja, omdat ik toch al ‘slecht’ bezig was kon daar ook nog wel een bakje pepernoten en chocolade bij. Haha! (Hoog)zwanger zijn is zo’n goed excuus om lekker te zondigen. Ik heb er flink van genoten!

snap5

Dinsdagochtend had ik met mijn moeder in de bieb afgesproken. Lise kan zich daar altijd goed vermaken en zo waren we er toch weer even uit zonder dat ik lange stukken hoef te lopen. Dat lukt gewoon echt niet meer. Daar aangekomen bleek het helaas vrij druk te zijn in verband met de Herfstvakantie en de Dutch Design Week die hier in Eindhoven plaatsvindt. Lunchen deden we dus maar niet daar, maar bij La Place in het centrum, waar het helaas ook mega druk bleek te zijn. Hoewel we het gezellig hadden, was ik blij dat ik na afloop weer lekker rustig thuis was!

snap6

De woensdag bracht Lise door bij opa en oma. Ik bracht haar weg en meteen toen ze het boek van Jip en Janneke zag liggen moest oma daaruit voorlezen. Sommige verhaaltjes herken ik gewoon nog uit mijn eigen jeugd, zo leuk!

snap7

Toen ik vertelde dat Lise het erg leuk vindt om een blokje om te gaan op de loopfiets als je zelf lopend bent, besloot mijn moeder dat eens te gaan proberen. Gelukkig luisterde Lise heel goed en racete ze er niet vandoor. Dat was dus zeker voor herhaling vatbaar.

cadeaubon

Woensdag was trouwens ook de dag dat de Herfst hop van start ging. Je hebt op mijn blog nog tot en met 2 november om kans te maken op een cadeaubon ter waarde van 20 euro van de toffe webshop Ikbenzomooi.nl. Doe dus nog snel even mee als je dat nog niet had gedaan en maak een rondje langs alle deelnemende blogs!

snap8

De donderdag begon met wat opstartproblemen. Hoewel Lise heel schattig had verzonnen dat Piep ook een slabbetje om moest en zin had in pap, was ze niet te genieten. Ze had nergens zin in en om het minste of geringste begon ze te mopperen of te huilen. Normaal al niet leuk en vermoeiend, maar ik kan je vertellen dat dat in mijn toestand helemaal een ellende is. Ze had te kort en niet goed geslapen, dus daar had het vast iets mee te maken.

snap9

Gelukkig klaarde de lucht op toen ik voorstelde de Play-Doh erbij te pakken. Wat vindt ze het leuk om daarmee te spelen! En ik stiekem ook… Zie je hoe ze het schaartje al helemaal goed vastpakt?

castfoto-woezel-pip-op-zoek-naar-de-sloddervos

Die middag kwamen opa en oma haar halen om naar de voorstelling van Woezel & Pip te gaan. Daar schreef ik gisteren al een artikel over. Het was in elk geval een groot succes! En na een dutje in de auto kon ze er ook weer even tegenaan.

snap10

Op vrijdag viel het Lise wat tegen dat M gewoon naar zijn werk moest. Ze vroeg of ze iets leuks mocht kijken op tv en hoewel ik dat normaal gesproken niet toesta direct na het ontbijt, kwam het me nu wel even goed uit. Ik heb ondertussen dit weekoverzicht voor een deel af kunnen maken, wat opgeruimd in huis en wat belangrijke mailtjes verstuurd.

’s Avonds ging M met collega’s naar de film en at ik met Lise bij mijn ouders. Wel zo gezellig!

snap11

Zaterdagmiddag ging M naar de kapper en kwam terug met deze twee rompers voor de baby. Lief!

snap12

Toen Lise in bed lag maakten we samen een bananenbrood, waarvan binnenkort een apart artikel online komt. Bij het schrijven van dit stukje heb ik het nog niet geproefd, maar het huis rook in elk geval heerlijk toen het in de oven stond!

snap13

En we sloten de dag af met een Halloweenfeestje in onze straat. Vorig jaar werd dit voor de eerste keer georganiseerd en dit jaar was de opkomst enorm. Wel 50 kinderen en hun papa’s en mama’s deden in groepjes een rondje door de buurt, waarbij diverse huizen zich hadden omgetoverd tot griezelige ‘klopdeur’. Lise vond het geweldig en ik vond het ook wel lekker om even buiten rond te waggelen na de hele dag binnen te hebben gezeten. Zo dicht bij huis durf ik dat nog wel aan.

Hopelijk heb jij ook een leuke week achter de rug. Doe jij zelf iets aan Halloween?

8 Comments

 • Reply Nicole 30 oktober 2016 at 06:12

  Hier helaas niks aan Halloween. Dus heb er zelf ook niet zoveel mee.. Die bui die Lise Vd week had die had Fay gisteren. Er waren momenten dat ze t super deed en heel leuk en gezellig was maar tussendoor.. 😱

 • Reply Charlotte 30 oktober 2016 at 07:43

  Hier doet klei het ook altijd goed! Leuk dat ze bij jullie in de straat Halloween vieren. Bij ons in de wijk is er ook vanalles te doen, complete optocht met prijsuitreiking enzo maar daar vind ik Aukje nu nog te jong voor.

 • Reply Jodi - liefthuis 30 oktober 2016 at 08:55

  Wat leuk zo Halloween door de straat en die rompertjes hahaha weet je dat er ook een prentenboek is speciaal over eindhoven? Is Nieuw in de boekenberg verkrijgbaar maar vast ook wegens anders.

 • Reply Joyce 30 oktober 2016 at 09:13

  Wat een leuk weekje! Heel herfstig!

 • Reply cindy 30 oktober 2016 at 17:21

  Leuk weekje ! geniet ervan 😀

 • Reply Jessica 30 oktober 2016 at 21:51

  Wij doen niks aan halloween. Ben niet zo van het griezelen hahaha manlief gaat volgend jaar naar walibi toe.

 • Reply Jeroen 30 oktober 2016 at 23:35

  Het boek van Jip & Janneke is momenteel het voorleesboek voor het slapengaan van de vierjarige dochter 🙂 Kabouter Plop en zijn vriendjes moesten de kast in voor dit boek. Ze vindt het alvast fantastisch (en ik ook natuurlijk).

 • Reply Loes Johanna 31 oktober 2016 at 09:22

  Wat fijn dat het uiteindelijk toch een leuke week is geweest! Die rompertjes zijn echt heel grappig 😄. Leuk dat het Halloween dit jaar een succes was! Er wordt volgensmij meer en meer georganiseerd.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.