PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #79

22 april 2018

Hoogtepunt van de afgelopen week was toch wel dat Lise heeft leren fietsen. Vorig jaar had ze al flink geoefend, maar lukte het nog net niet zonder hulp van papa. Toen het lekker weer was is ze een paar avonden achter elkaar met hem achter het huis gaan oefenen en per dag ging dat met sprongen vooruit. Tot ze op de derde dag gewoon helemaal zelf wegfietste. Trots, trotser, trotst! 

De Clematis die we vorige week kochten doet het goed! Nu alleen nog een rekje aan de muur bevestigen zodat hij iets heeft om tegenaan te groeien. Zoals je ziet duurt het niet lang meer tot er bloemen aankomen. Ik ben benieuwd hoe hij eruit ziet als hij mooi in bloei staat!

Ik moest even in de stad zijn voor een oogmeting voor een nieuwe bril. Die is als het goed is komende week klaar… spannend! Voordat ik weer op mijn fiets stapte maakte ik deze foto. Voor veel mensen misschien niet heel speciaal maar voor mij wel. Ik hou van Eindhoven!

Ik kreeg niet zo’n heel fijne feedback van mijn scriptieadviseur op het laatste hoofdstuk dat ik inleverde (en me heeel veel uren en energie had gekost). Om even tot rust te komen besloot ik die avond in bad te gaan. En toen ik erin lag kwam M opeens koffie en chocolade brengen. Echt precies wat ik nodig had op dat moment, zo lief!

Naast hard studeren en werken aan mijn blog was er zo heel af en toe ook eventjes tijd om in de zon te zitten. Bizar hoe warm het opeens is, terwijl er een maand geleden nog geschaatst werd. Maar mij hoor je niet klagen want ik vind het heerlijk. Ik kan echt helemaal opladen van vijf minuutjes in de zon.

Ik werkte ook weer een middag op locatie. Als mijn schoonouders oppassen komen ze bij ons thuis en vind ik het voor mijn concentratie fijner om ergens anders te gaan zitten. Een van mijn favoriete plekken is DENF, een koffiebar hier in Eindhoven. Ik wil er nog steeds eens een blog over schrijven, maar dat komt er maar niet van. Toch eens inplannen binnenkort want het is echt een leuk plekje.

Ook de kinderen genoten van het mooie weer. Op de middagen dat we thuis waren gingen we lekker een rondje wandelen of even naar de speeltuin. Deze boom is inmiddels lang zo mooi niet meer, dus ik ben blij dat ik er op het goede moment een foto van maakte.

Voor het slapengaan ‘schrijft’ Lise altijd even in haar KleuterSmoeltjesSchrift. Zo’n aandoenlijk gezicht vind ik dat.

Nog voor mijn verjaardag had ik een speciaalbierdate met mijn broertje. Ik heb weer drie verschillende bieren geproefd die ik nog niet eerder gehad heb. In de app Untappd voorzie ik biertjes van een beoordeling en voeg ik ze aan mijn ‘collectie’ toe. Mijn broertje gebruikt die app ook en dus maken we er een sport van telkens nieuwe biertjes te proeven die ons lekker lijken. Niet de meest gezonde hobby, maar wel een heel gezellige!

En met deze twee lieve dames had ik een afspraak bij Livera voor een nieuwe bikini! Ik wil er eigenlijk nog niets over verklappen, want er komt zeer binnenkort een apart artikel over. Maar dat we alledrie goed geslaagd zijn mag je alvast weten. Na afloop zijn we nog even gaan lunchen in het zonnetje, ook omdat Nicole die dag haar verjaardag vierde.

Met beide kinderen thuis een zwembadje opblazen, vullen en dan ook nog zorgen dat ze zich niet continu bezeren (Quinn vooral) bleek een iets grotere beproeving dan ik had gedacht. Lise had het al snel gezien en daarom besloot ik de volgende dag dat zwembadje even lekker te laten voor wat het was.

Als ik op zolder werk zit ik letterlijk naast het raam. En met mooi weer kan ik dat helemaal open zetten, waardoor ik het gevoel heb dat ik buiten zit te werken. Dat is zo fijn! Zo wordt ploeteren aan de scriptie toch zeker iets minder erg.

Altijd als ik van de gastouder dit soort foto’s krijg van Quinn kan ik een glimlach niet onderdrukken. Ook daar geniet hij van het buitenspelen en dit locomotief loopwagentje is echt zijn favoriet! Kijk dat snoetje nou 🙂

Vandaag beginnen we rustig aan, want we zijn gisteren naar een bruiloft geweest. Vanmiddag heb ik sportieve plannen want met drie van mijn blogvriendinnen ga ik een potje bowlen! Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan, haha.

Genoten jullie de afgelopen week ook zo van de zomerse temperaturen?

2 Comments

 • Reply Erica 22 april 2018 at 13:40

  He, wat leuk dat lise ineens kan fietsen. Mijn dochter van 4,5 ook deze week. Ze had een loopfiets waar ze alles mee deed en nu viel ineens het kwartje voor een fiets met trappers, wat ze eerder nog erg spannend vond. Ze kon het in een kwartier. En trots dat ze is.
  Zo leuk om te zien 🙂

 • Reply Nicole 23 april 2018 at 12:03

  Jeeeeh zie ik opeens mn eigen hoofd in je overzicht haha.
  Denf moet ik nog steeds een keer met jou heen. Wanneer gaan we?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.