PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #78

15 april 2018

Het is weer zondag en tijd voor een terugblik op de afgelopen week. Normaal gesproken laat ik het overzicht bij de vorige zondag beginnen, maar dit keer start ik met een foto van zaterdagavond. Toen ging ik met een vriendinnetje tapas eten bij Señora Rosa. Het was gezellig en het eten erg lekker, maar wel wat veel! We hadden een twee gangen verrassingsmenu gekozen, maar ook nog Spaanse ham en brood vooraf. Dat was eigenlijk iets teveel van het goede… Leerpuntje!

Zondagochtend zouden mijn ouders even op de koffie komen. Ik moest voor een review met mijn vader nog wat beelden filmen en we maakten dan meteen maar van de gelegenheid gebruik om muffins te bakken voor bij de koffie. Lise was een goede hulp!

Het werd steeds beter weer en daarom konden we fijn in de tuin lunchen. Voor het eerst dit jaar en wat had ik dat gemist! Zoals je zien vond Quinn het ook wel gezellig om buiten een boterhammetje te eten.

Het zijn een hoop food-foto’s bij elkaar zo hè? Maar die avond besloten we niet te eten wat we eigenlijk bedacht hadden, maar lekker te gaan barbecuen. Eveneens voor het eerst dit jaar en zó lekker! Dat het nog maar vaak zulk heerlijk weer mag zijn. Op dit soort dagen ben ik zo blij dat we een achtertuin hebben met ruimte voor de kinderen om te spelen en een fijne loungehoek en tuintafel met stoelen. We missen nog wel wat plantjes voor de tuin, dus die gaan we de komende week maar eens bij elkaar zoeken. We hebben afgelopen weekend al wel twee mooie klimplanten voor tegen de garage gekocht. Die kale muur mag wel wat groener wat mij betreft!

Het was een druk weekje voor mij wat studie en werk betreft. Met een fijne onderbreking, want woensdag had M zijn eerste papadag en gingen we ’s middags met het complete gezin naar Ballorig. Leuk voor de kinderen en voor M en mijzelf fijn om even niet met werk en/of studie bezig te hoeven zijn.

De rest van de week moest ik wel weer keihard aan de bak. Gelukkig kon Quinn zowel donderdag als vrijdag bij de gastouder terecht. Daar gaat hij dan heen tot ik Lise uit school moet halen. Het is altijd een race tegen de klok om rond twee uur klaar te zijn met alles wat ik die dag af wil hebben, maar daar staat wel tegenover dat ik de rest van de middag aandacht heb voor de kinderen. Quinn vindt onze watertafel trouwens helemaal geweldig. Vorig jaar was hij er nog te klein voor, maar hij heeft dit nu helemaal ontdekt!

Lise speelt graag buiten, maar kan zich binnen meestal ook prima vermaken. Toen ik laatst bij Action was zag ik werkboekjes liggen voor 4-5 jaar. Ik nam er eentje mee over ’tellen’ en dat bleek een groot succes. De meeste dingen kan ze helemaal zelfstandig als ik haar heb uitgelegd wat de bedoeling is. Zo knap vind ik dat!

Ik heb me ook voorgenomen wat vaker zomaar een rondje te wandelen met de kinderen. Even naar het speeltuintje of gewoon een rondje door het park. Veel fijner dan de hele dag binnen zitten, zeker als het lekker weer is. Lise plukte onderweg speciaal voor mij een bosje paardenbloemen.

Vrijdag staakten de leraren en had Lise dus geen school. Ik besloot haar zelf te laten kiezen of ze graag bij mij thuis wilde blijven of met Quinn meewilde naar de gastouder. Ze koos voor de laatste optie en dat kwam mij eerlijk gezegd niet zo heel slecht uit. Ik moest nog een artikel schrijven voor een campagne en bellen met het NTI om mijn studietijd te laten verlengen. Voor wat rust in mijn hoofd heb ik besloten drie maanden bij te kopen. Hopelijk heb ik niet die volledige periode nodig, maar op deze manier zit ik niet zo tegen een deadline aan te hikken en kan ik gewoon op normaal tempo alles afronden wat ik nog moet doen.

Ik plan mijn studietijd vaak in onze gezamenlijke agenda. Ik zal zó blij zijn als dat niet meer hoeft! Deze keer was het trouwens jammerlijk mislukt, want toen M zei naar de stad te gaan om een cadeautje voor een verjaardag te kopen had ik al voorgesteld om met z’n allen te gaan voor ik me had gerealiseerd dat ik eigenlijk wilde studeren. Daar moet ik vandaag dus nog maar even een momentje voor vinden.

In de stad scoorden we behalve een cadeautje ook nog wat nieuwe kleding voor Lise. Ik ontdekte laatst dat ze bijna geen t-shirts meer heeft, ze kon wel een nieuwe jeans gebruiken en die zomerjurkjes van H&M koop ik elk jaar wel een paar. Hoe tof is deze met vlinders?! Bij Name-it kocht ik ook nog een jeans voor haar, maar daar dacht ik even niet aan toen ik de foto maakte. De jeans treggings van H&M passen haar perfect en vind ik ideaal voor naar school en voor naar de speeltuin en dergelijke.

En het feestje was gezellig zoals je ziet! Lise was helemaal in haar nopjes met de regenboogtaart. En Quinn vermaakte zich prima met het keukentje en ander speelgoed in de tuin!

Hebben jullie de weersvoorspellingen voor volgende week al gezien? Het wordt écht lekker weer! Eten jullie dan ook zo graag buiten als wij?

1 reactie

  • Reply Rory 15 april 2018 at 14:19

    Aan de ene kant vind ik buiten eten heel lekker. Aan de andere kant is het ook weer zo’n gedoe. Door al die vliegtuigen die overvliegen ligt er iedere dag een zwarte waas over de spullen. Dus altijd moet ik flink in de weer met een doekje (zou ik zonder dat de vliegtuigen overvliegen ook doen hoor overigens) en kussens uit de schuur pakken die zo vol is dat ik er amper bij kan. Dan ben ik eigenlijk al ‘klaar’ en eet ik net zo lief binnen. Toch kan dat anders denk ik.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.