PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #76

1 april 2018

Allereerst natuurlijk Vrolijk Pasen allemaal! Op deze Eerste Paasdag komt het weekoverzicht iets later online dan gebruikelijk, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben een pittig weekje achter de rug. Lise is op bovenstaande foto lekker aan het fietsen, want ze voelde zich weer beter. Dacht ze… want ze bleek toch nog niet fit. Ze is deze week dan ook maar één dagje naar school geweest.

En Quinn had het ook flink te pakken. Zijn neusverkoudheid sloeg over op zijn oren en ogen en daar had hij enorm veel last van. We hebben dus zo rustig mogelijk aan gedaan.

Van Nijntje kijken wordt hij gelukkig meestal meteen vrolijk. Hij komt tegenwoordig gewoon met de afstandsbediening naar je toe gelopen en zegt dan ‘Nijntje’. Natuurlijk krijgt hij niet altijd zijn zin, maar omdat hij zo ziek was deze week hebben we hem wel wat meer verwend dan normaal. Mag ook wel toch?

Omdat hij zo enorm hoestte en zijn oogjes ook niet veel verbetering lieten zien besloot ik toch even langs de huisarts te gaan. Die keek zijn oren en zijn longen na (vond ‘ie niet zo leuk) en constateerde gelukkig dat dat er goed uitzag. Hij had gewoon een virus te pakken en dat moet vanzelf overgaan. Je kunt het leed wel wat verzachten met een hoestdrankje of wat paracetamol, maar verder kan je er niet veel aan doen. Het was wachten geblazen dus…

En een dag of twee later hadden we alweer een compleet ander kind in huis. Zo’n verademing als je ziet dat ze zich weer lekker voelen!

Om te vieren dat iedereen weer min of meer beter was aten we frietjes. Haha, niet de meest gezonde keuze natuurlijk maar wel lekker! Normaal eten we trouwens altijd aan de eettafel, maar alleen met frietjes maken we een uitzondering. Dit deden wij thuis nooit zo, maar is er gewoon ingeslopen en eigenlijk vinden we het wel gezellig haha.

Een fris kind uit bad halen en lekker in een grote hydrofiele doek wikkelen. Heerlijk! Ik schreef een artikel over 7 manieren waarop je hydrofiele doeken kan gebruiken. Ben jij er ook zo dol op?

Vrijdag had Lise geen school en gingen het stelletje samen weer gezond en wel naar de gastouder. Daarna moesten we even naar het gemeentehuis om identiteitskaarten voor de kinderen aan te vragen. We gaan binnenkort voor het eerst naar het buitenland op vakantie, (Oké het is dan maar Duitsland, maar dat is toch echt buitenland) en dan hebben we die natuurlijk nodig! Ik vond het alleen wel bizar te merken dat de balies daar zo hoog zijn dat een kind werkelijk niets kan zien. Gelukkig mocht ik ze erop zetten.

Ik berg weleens wat speelgoed op zolder op en wissel dat dan zo nu en dan. Zo vond ik dit magnetische ‘aankleedpopje’ terug. Dat had Lise al heel lang niet gedaan en vond ze nu weer helemaal leuk om te doen. Ze kan het ook stukken beter natuurlijk dan toen ze nog kleiner was. Erg leuk om haar daarmee bezig te zien.

Quinn vindt de K3-dansmat van Lise ook wel vermakelijk… Hij is sowieso helemaal dol op dansen en muziek!

Ik vond het knutselsetje dat ik vorig jaar kocht bij Jumbo om eitjes te versieren. Ik kookte drie eieren en Lise mocht ze versieren. Echt een leuk setje en geen geknoei met verf, hoewel ik dat ook altijd leuk vind om te doen hoor.

Gistermiddag kwam mijn vader helpen met het installeren van een nieuwe douche. Het zag er allemaal heel makkelijk uit, maar als je er dan eenmaal aan begint ben je zo de hele middag bezig. Even leek het erop dat we een onderdeel van de oude kraan niet los konden krijgen, maar toen dat eenmaal gelukt was ging de rest prima en nu hebben we een spiksplinternieuwe luxe regendouche! Ik ga hem zo voor het eerst testen. Heb er nu al zin in!

Vanmiddag gaan de kindjes naar opa en oma en gaan M en ik samen met mijn broertje en schoonzus naar Paaspop. Mijn allereerste keer, dus ik ben erg benieuwd maar ik hoor van iedereen alleen maar hele positieve verhalen. Ik heb er in elk geval heel veel zin in!

Wat gaan jullie doen deze Paasdagen? Heel veel plezier, wat de plannen ook mogen zijn 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.