PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #74

18 maart 2018

De ijzige kou is inmiddels weer terug, maar wat was het lekker weer vorig weekend he? Zondag haalden wij een frisse neus. Deden te voet boodschappen en gingen op zoek naar een schat. Geocachen hadden we al een hele tijd niet gedaan, maar nu Lise het ook leuk vindt om mee te zoeken gaan we dat vaker doen. Lekker bewegen in de buitenlucht! Sowieso leuk om een ‘doel’ te hebben als je gaat wandelen.

Na de rondleiding door de Hertog Jan brouwerij zaterdag, kregen we een mooi bierglas mee naar huis. Dat besloot ik zondag maar meteen eens te gaan gebruiken. Hertog Jan Weizener is een heerlijk biertje. Zéker uit zo’n mooi glas!

Begin deze week begonnen de lentekriebels te komen. Inmiddels is het weer ijskoud buiten, maar toen was het heerlijk zacht. Ik kreeg spontaan de behoefte het huis van onder tot boven schoon te maken. En dat ben ik dan ook maar gaan doen. Zo waste ik in (veel te) lange tijd de ramen aan de binnen- en buitenkant.

Play-Doh blijft een grote hit hier in huis. Lise kan er zich na school met gemak een half uur mee vermaken. Ze was trouwens gelukkig weer beter!

Om te vieren dat we weer allemaal min of meer fit waren (inmiddels heeft Quinn weer, of nog steeds, een flinke verkoudheid te pakken) aten we pannenkoeken. Onze kinderen zijn trouwens geen heel grote pannenkoekenmonsters. Lise vond ze een tijd lang niet lekker omdat ze ze naar melk vond smaken. Maar een pannenkoek met jam blijkt ze wel te lusten. Sterker nog, ze had na de tweede zin in nog meer!

Weet je nog dat ik jarig was, begin deze maand? Mijn ouders, tante en broertje kwamen die avond langs. Vooraf had ik ze, toen ze ernaar vroegen, wat wensen doorgegeven. Een ervan was ‘speciaalbier’. Nou drie keer raden waar letterlijk iedereen mee aan kwam zetten. Ik heb in elk geval een mooie collectie biertjes bij elkaar om te proeven! Naast bier kreeg ik trouwens ook cadeaukaarten voor Sissy-Boy waar ik heel blij mee ben en een heuse kledingstomer. Die ga ik dit weekend maar eens uittesten.

Woensdag middag had Lise haar eerste speelafspraakje met vriendje J. Hoe dat ging en hoe ik het heb ervaren kon je afgelopen vrijdag lezen. Hier waren ze zoet in de tuin aan het spelen.

Baddertijd. Het is altijd een behoorlijk hectische bedoeling als de kinderen ’s avonds in bad moeten. Ze hebben er zelf ook niet altijd even veel zin in van tevoren. Maar als ze er dan eenmaal in zitten is het toch altijd genieten geblazen. Zij spelen dan (meestal) lief met elkaar en van alleen al daarnaar kijken word ik blij. Helemaal als er na afloop twee fris gewassen kindjes op de bank zitten.

Na school boodschappen doen leek me niet echt ideaal, maar donderdag kwam het nu eenmaal zo uit. Het ging even niet anders. Gelukkig had Quinn die ochtend lang geslapen en was hij nog niet moe. Lise zat, moe van een hele dag school, het grootste deel van de tijd in de winkelwagen en was allang blij dat ze op de kaasafdeling een blokje kaas mocht proeven. Ik deed inkopen voor twee dagen en in plaats van daarna vlug vlug de auto in besloot ik eens lekker de tijd te nemen toen Lise vroeg of ze nog even in het speeltuintje mocht. Meer genieten en minder haasten is iets waar ik aan wil werken de komende tijd.

Ik ging deze week maar liefst twee keer sporten! Goed he? Na die pannenkoeken en een paar snackmomentjes ’s avonds leek het me verstandig een extra keer te gaan. En ondanks dat het een mega zware les XCO was waar ik nu nog spierpijn van heb, was het zo fijn! Het begint op donderdag al om 19:00 uur, dus ik kan alleen gaan als we op tijd hebben gegeten en M er is om de kinderen in bed te leggen. Gelukkig kwam dat deze week zo uit.

Op vrijdag aten we pizza. Ik kocht weer eens bloemkool-pizzabodems (aanrader!) die we zelf belegden. Lise vindt dat altijd één groot feest! Naast tomatensaus ging er paprika, ui, mozzarella, salami en wat geraspte 30+-kaas op de pizza. En op Lise’s helft ook nog wat ananas.

En toen was het zaterdag. Weekend! Quinn oogde niet helemaal fit, maar we besloten ’s middags toch naar de verjaardag van zijn grote nicht te gaan. Eenmaal daar ging het steeds slechter en net toen we op het punt stonden om weer naar huis te gaan, viel hij bij M in slaap. Zo zielig, maar stiekem ook een lekker knuffelmomentje want het komt eigenlijk nooit meer voor dat hij zomaar in iemands armen in slaap valt.

Wij doen het vandaag nog een beetje rustig aan. Hopelijk voelt Quinn zich beter en heeft hij weer zin om wat te spelen. En heel misschien gaan we een hapje buiten de deur eten, maar alleen als de gezondheid van de kindjes dat toelaat natuurlijk.

Wat zijn jullie plannen deze zondag? Zijn jullie kindjes ook ziek (geweest)?

1 reactie

  • Reply Maaike 18 maart 2018 at 11:39

    Wij dachten dat wij dit keer de dans ontsprongen, maar helaas. Sinds woensdag is hier de jongste ziek. Echt flink beroerd. Dus ja, laat die lente alsjeblieft snel komen!!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.