PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #73

11 maart 2018

Vorige week zondag gingen Lise en ik naar de theatervoorstelling van Fien & Teun. We hadden er allebei zin in! Het is een super vrolijke en gezellige voorstelling. Lise zat er ook helemaal in, klapte en danste vrolijk mee en kon na afloop ook precies navertellen wat er gebeurde.

En voor en na de voorstelling stond ik zomaar ineens oog in oog met mijn jeugdheldin Sita (van K-otic). Ze liep vooraf door de zaal om postkaarten uit te delen aan de kinderen en na afloop leidde zij het fotomomentje met Fien & Teun in goede banen.

Lise vond dat wel wat spannend, maar ze deed het toch zomaar. Super stoer!

Maandag was het 5 maart en was ik jarig. Ik mocht 33 kaarsjes uitblazen, al deed ik het niet letterlijk. Lise maakte een mooi kunstwerk en van M kreeg ik een lekker geurtje. ’s Avonds kwamen mijn ouders, tante, broertje en vriendin een hapje mee-eten en een drankje drinken op mijn verjaardag. Niet teveel poespas, gewoon gezellig en helemaal prima. In mei organiseren M en ik samen een barbecue voor onze beide verjaardagen zodat we hopelijk lekker de tuin in kunnen.

Voor de kindjes was deze week een iets mindere qua gezondheid. Ze waren allebei niet fit. Bij Quinn uitte zich dat vooral in meer slapen, maar helaas moest ik hem soms toch wakker maken omdat we Lise uit school moesten halen. Ik vind dat altijd zo zonde en sneu…

Ik heb me laatst voorgenomen wat vaker tijd vrij te maken om echt met Lise te spelen. Ik vind het belangrijk dat ze leert om zichzelf te vermaken, maar als ze uit school komt en graag even samen met mij iets doet moet dat ook kunnen. Quinn lag in bed en wij bouwden samen een kermis van Duplo. Super gezellig!

Ook M was deze week jarig en dus moest er weer geknutseld worden. Ik schreef met potlood het woord ‘papa’ en Lise trok het met stift over. Haar eigen naam schreef ze zelf en ze tekende ons hele gezin. Zo lief!

Lise was donderdag een dagje thuisgebleven omdat ze koorts had en niet lekker was. Vrijdag ging het eigenlijk wel weer, maar achteraf gezien had ze beter een extra dagje thuis kunnen blijven. Thuis uit school heeft ze alleen maar op de bank gelegen en is er zelfs in slaap gevallen. Knuffelen is het enige waar ze dan behoefte aan heeft en dat hebben we dus lekker veel gedaan.

En dan deze meneer… Die kreeg dus zomaar 40.1 graden koorts in de nacht van vrijdag op zaterdag. Hier was ik zelf nog vrij vrolijk, maar toen hij ’s nachts ook nog een keer of drie wakker werd was dat iets minder. Al kan het mannetje er zelf natuurlijk helemaal niets aan doen en vond ik het vooral heel zielig voor hem.

Lise had gelukkig wel redelijk geslapen, maar voelde zich nog altijd niet lekker zaterdagochtend. Twee zieke kindjes op het bed! Lise lag al een tijdje zo en toen Quinn dat zag ging hij op precies dezelfde manier liggen.

Ondanks de onrustige nacht moest ik zaterdag gewoon op pad. Mijn vader is afgelopen november 70 geworden. Hij heeft zelf bij Bavaria gewerkt en is altijd geïnteresseerd gebleven in bier brouwen. Mijn broertje en ik besloten hem daarom als cadeau mee te nemen voor een rondleiding door de Hertog Jan brouwerij in Arcen.

We waren voor het eerst in heel lange tijd weer eens met z’n vieren als gezin op pad en dat was zo gezellig! En ondanks dat we het niet zo vaak meer doen toch heel vertrouwd. Na afloop van de rondleiding kregen we nog een drankje in de naastgelegen Proeverij.

De planning was om ’s avonds nog een hapje te eten en dus hadden we wat uurtjes tijd te vullen. We reden wat rond, gingen nog even kijken bij een watermolen met likeurstokerij en streken uiteindelijk in Grubbenvorst neer voor een vlaai en ijs met koffie. Mmm! Daarna reden we nog even naar Horst om wat door het centrum te wandelen.

En we sloten de dag af in Grubbenvorst bij Brasserie In de Witte Dame. Het was echt een topdag! Gelukkig kreeg ik gedurende de dag van M via app te horen dat het met de kindjes weer de goede kant op ging. Lise had een stuk taart gegeten en Quinn had veel geslapen wat hem erg goed deed.

Vandaag hebben we lekker helemaal niets gepland. Of… nou ja… ik moet flink aan de bak met mijn scriptie, maar buiten dat is de dag nog open. Als het weer het toelaat heb ik zin om lekker te gaan wandelen. Nu de lente voor de deur staat merk ik dat ik weer meer behoefte krijg om lekker naar buiten te gaan! Hebben jullie dat ook?

2 Comments

 • Reply Erica 11 maart 2018 at 09:33

  Leuk zo’n dagje met je orginele gezin 🙂
  En ja, heerlijk dat het weer voorjaar wordt. Helaas zieke kindjes, dus ik kom niet verder dan door het raam kijken en de deur open zetten. Nog even geduld!

  • Reply Monique 11 maart 2018 at 22:46

   Ja dat was echt heel gezellig! Hier ook zieke kindjes, hopelijk knappen ze snel op en kunnen we volop van de lente gaan genieten 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.