PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #72

4 maart 2018

Er zijn van die weekenden dat het me niet lukt op tijd mijn weekoverzicht in elkaar te zetten. En dan wordt het mijn zondagochtend-activiteit. Zo ook dit weekend. Maar dat mag de pret niet drukken, want ik heb een aantal leuke foto’s om te delen! Ik had het vorige week enorm druk met de laatste interviews voor mijn afstudeeronderzoek. Het was (Siberisch) koud en daarom brachten we wat meer tijd binnen door dan normaal. Lise kan zich de laatste tijd gelukkig heel goed een poosje zelf vermaken. Op de foto hierboven was ze net thuis uit school en had zin om een tekening te maken. Ze gaat steeds duidelijker tekenen en dat is zo gaaf om te zien!

Het was de ideale week om online boodschappen te doen. Ik ging ze ophalen bij het Pick Up Point en zag dat de lokale Albert Heijn de poster met aangepaste openingstijden rond Kerst en Oud & Nieuw weleens mag vervangen… Het is maart jongens!

Omdat ik deze week maar liefst vier keer op pad moest om een interview af te nemen, was ik heel blij dat de opa’s en oma’s op die momenten even op de kinderen konden passen. Super fijn ook dat de kinderen zich zo bij hen op hun gemak voelen dat ze het prima vinden als ik even weg ben.

Lise speelt ook nog steeds erg graag met Play-Doh. En daar was het deze week ook ideaal weer voor. Ze maakt dan allerlei ‘lekkere’ dingen voor mij die ik vervolgens mag proeven.

En als kers op de taart sloten we de week af met sneeuwpret! Aangezien de temperaturen zaterdag overdag boven nul zouden uitkomen, appte mijn vader ’s ochtends vroeg al dat hij de slee zou komen brengen. Die had hij een paar maanden geleden bij een bouwmarkt gekocht, omdat wij alleen zo’n plastic gevalletje hadden dat bijna niet te trekken is met twee kinderen erop. Super lief dat hij hem zo vroeg kwam brengen! Quinn zette zijn eerste (nog net niet losse) stapjes in de sneeuw.

En we liepen even het park in met de nieuwe slee. Fijn ding! En opvouwbaar, dus je bergt hem ook heel makkelijk op als je hem lange tijd niet nodig hebt.

Er zit geen rekje op de slee, maar als Lise achter zit, kunnen ze er ook met z’n tweetjes op. Na een half uur hadden de kinderen het koud en was het tijd om terug naar huis te lopen.

En nog even een fotootje met z’n drietjes! Hihi, zo grappig hoe Quinn op dat sleetje zit. Hij vond het heel leuk trouwens!

Toen we weer opgewarmd waren en geluncht hadden, was het tijd om naar de stad te wandelen. We gingen pasfoto’s maken van beide kinderen voor op hun identiteitskaart. Lise was niet helemaal lekker en haar foto is daardoor wat minder gelukt. Maar ach, we doen het er gewoon mee. Het fotootje van Quinn is wel heel schattig gelukt. Allebei deden ze heel goed wat de fotograaf vroeg en was het maken van de foto’s zo gepiept. Dat had ik van tevoren niet helemaal verwacht.

We liepen nog wat door de stad en besloten er toen ook maar een hapje te eten. Lise wilde graag pizza en dus gingen we naar Happy Italy. We waren vroeg en konden daardoor gelukkig meteen naar binnen. We maakten wel een klein foutje door voor Lise een normale pizza te bestellen… Wat een enorm ding! Nadat zij en Quinn ervan gegeten hadden was er nog steeds zo’n driekwart over. Die hebben we maar mee naar huis genomen.

Op de terugweg nog even poseren bij het logo van de Gemeente Eindhoven dat op het Philips Museum geprojecteerd is. Ondanks de kou en vermoeidheid (het was inmiddels al bijna zeven uur) waren ze nog super vrolijk! Heerlijk dagje dus.

De kinderen lagen op bed en het liefst was ik naast M op de bank gedoken, maar ik had nog een verjaardagsfeestje! Toevallig met allemaal Mol-kijkers, dus we keken eerst met z’n allen ‘Wie is de Mol?’. Daarna speelden we nog een spelletje waar ik niet echt goed in bleek te zijn… Maar gezellig was het wel!

Rond twee uur was ik thuis en dook ik mijn bed in. En mocht ik (heel luxe) tot 10:00 uur uitslapen.

Vanmiddag ga ik naar Lise naar de theatervoorstelling van Fien & Teun. En verder zal ik toch ook echt weer aan de scriptie moeten… Mijn scriptie-adviseur is volgende week terug van vakantie, dus hopelijk kan ik dan weer meters maken. Er is onverhoopt toch nog een allerlaatste interview bij gekomen, maar na volgende week is dat in ieder geval klaar.

Wat zijn jouw plannen deze zondag? Ben je net als ik ook blij dat de ergste kou is verdwenen?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.