PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #7

23 oktober 2016

snap-2

Zoals elke week heb ik ook deze zondag weer een overzicht voor je klaarstaan van foto’s die ik door de week heen heb gemaakt. Hoogzwanger of niet, ik ben er elke dag nog gewoon even uit geweest. En nu ik het zo zie staat de week onbedoeld ook behoorlijk in het teken van eten. Kijk je gezellig mee naar wat we allemaal deden?

snap1

Vorige week zondag was het prachtig weer. Ik had zin om met Lise en M in de stad te lunchen. Toevallig was de vestiging van La Place na een grote verbouwing net weer open, dus besloten we die maar eens te gaan uitproberen. En wat is het mooi en vooral ruim geworden! Ook smeren ze de broodjes nu waar je bij staat in plaats van dat ze er al liggen. Lekker vers dus! Die cranberry smoothie is echt mijn favoriet trouwens. Zo lekker!

snap2

Lise was de leukste thuis en weigerde haar mond dicht te doen voor de foto. Ach ja… gesmuld heeft ze in elk geval!

snap3

Die avond werd ze helaas helemaal overstuur wakker. Ze had in haar luier gepoept en het duurde na het verschonen best even voordat we haar weer rustig hadden gekregen. Dat leverde wel dit heerlijke knuffelmomentje op. Ze viel op een gegeven moment zelfs bijna in slaap in mijn armen…

snap4

Maandag werkte M thuis en wilde ik ook wat dingetjes op de laptop doen. Lise besloot haar houten ‘laptop’ daarom ook maar op tafel te zetten, zodat we alledrie aan het werk konden. In de middag ging zij naar de peuterspeelzaal en ben ik aan de slag gegaan met het uitzoeken van kleding die haar te klein is geworden. Ik heb besloten een selectie daarvan te verkopen via mijn Instagram-account moonsale. Ben je nog op zoek naar meisjeskleding van maat 50 tot en met 92, dan nodig ik je van harte uit me daar te volgen! Ik voeg continu nieuwe items toe.

snap5

Dinsdagochtend ging Lise naar de gastouder en ik met mijn ouders naar Ikea voor een ontbijtje voor een euro en om een vloerkleed te kopen voor op de babykamer.

snap6

Lopend door de winkel zag ik ook deze typisch Brabantse deurmatten. Grappig, maar toch niet iets dat ik echt voor mijn deur zou leggen geloof ik…

snap7

En bij thuiskomst rolde ik het vloerkleed meteen uit en was ik zó blij met de kleurkeuze! Ik kon in eerste instantie maar moeilijk kiezen tussen beige, turkoois en deze okergele kleur, maar ben heel blij dat ik voor die laatste ben gegaan. Het matcht perfect bij het behang en de andere accessoires in het kamertje. Toevallig kwam die dag ook het artikel online waarin ik je een kijkje in de babykamer geef.

snap8

En toen was het woensdag en vroeg mijn moeder of Lise het niet ook leuk zou vinden om zo’n ontbijtje bij Ikea te doen. Tja, dat wist ik wel zeker… En zo zaten we voor de tweede dag op rij van zo’n ontbijtje te genieten. Dit keer gezellig met mijn lieve meisje erbij. Die na het eten natuurlijk ook nog even wilde spelen in het kindergedeelte.

snap9

En zonder mopperen ging plassen op de wc! Ze hebben er een speciaal toilet voor moeders met kind, waar in één hokje zowel een groot als klein toilet staan. Handig! En ook die extra lage wastafel was ideaal.

snap10

Donderdagochtend was het voor Lise weer tijd om naar de peuterspeelzaal te gaan. M bracht haar weg en ik deed allereerst wat aan het huishouden voordat ik achter mijn laptop kroop om wat online te shoppen en te bloggen. De tijd vliegt dan altijd en voor ik het wist was het twaalf uur en kon ik haar alweer gaan ophalen. Tijdens het fietsen zat ik me wel af te vragen hoe lang ik dat nog ging volhouden. Het voelt namelijk echt niet zo comfortabel meer… Gelukkig is de speelzaal vlakbij en ben ik zo op en neer.

Na de lunch speelden we nog wat en wilde Lise mij graag ‘beter maken’ met haar dokterskoffertje. Ze luisterde meteen even naar de hartslag van de baby, die volgens haar helemaal in orde was 😉

snap11

Na het middagdutje gingen we samen even naar de brievenbus, om twee verkochte kledingstukken te verzenden. Lise is inmiddels heel behendig met de loopfiets, maar gelukkig luisterde ze heel goed als ik zei dat ze moest stoppen om over te steken. Ik blijf dat toch maar eng vinden bij drukke straten.

snap1

Vrijdag bekroop me opeens het gevoel dat de buik die ik nu nog vol trots kan showen elk moment verdwenen kan zijn. Ik legde hem daarom nog maar eens vast 🙂 Ondanks het voornemen het rustig aan te doen, Lise was inmiddels bij mijn ouders, zag ik allerlei klusjes in huis die voor mijn gevoel echt gedaan moesten worden. Zo heb ik onder andere twee keukenlades opgeruimd en schoongemaakt, bedden verschoond en gestofzuigd.

snap2

De avond zag er iets relaxter uit. M en ik zijn namelijk op date night gegaan! We hadden de avond onder voorbehoud gepland, maar aangezien een bevalling nog ver weg leek konden we dus lekker gaan. Ik genoot van de lekkerste pasta die ik in tijden heb gegeten en daarna gingen we naar de film Inferno. Echt een aanrader, zo spannend!

snap3

De film draaide in een zaal met alleen maar van dit soort VIP-stoelen. Wat zitten die lekker zeg!

snap4

Zaterdagochtend konden we uitslapen (Lise logeerde bij mijn broertje). Echt uitslapen kun je negen uur niet noemen, maar het was wel heerlijk dat we gewoon even in bed konden blijven liggen en zo rustig de dag konden starten. Eind van de ochtend haalden we Lise op en deden we boodschappen. Uiteraard moest er weer even bijgekletst worden met Hammie…

snap5

En M stond de hele middag in de keuken om stoofvlees te maken. Ondertussen lag ik op de bank en deed Lise een dutje. Een typisch luie zaterdagmiddag dus. We hadden mijn broertje gevraagd of hij zin had om mee te eten en tot grote vreugde van Lise (ze zei die middag: ‘ik ben dol op oom Eric!’) prikte hij gezellig een vorkje mee.

En nu is het zaterdagavond tien uur en leg ik de laatste hand aan dit artikel. Ik hoop dat jij ook een leuke week had en wens je een heel fijne zondag toe! Wat zijn jouw plannen vandaag?

4 Comments

 • Reply Nicole 23 oktober 2016 at 06:26

  Die houten laptop is super leuk en ik ga even je sales bekijken.. Ik ben weg van okergeel dus vind je kleed erg mooi! En de wc’s bij Ikea zijn inderdaad echt ideaal!

 • Reply Bregje 23 oktober 2016 at 10:09

  Oh dat kleed is geweldig! Ga ik ook scoren voor Laurens zijn kamer, want dat is wat er nog ontbreekt!

 • Reply Ilse van Kreanimo 23 oktober 2016 at 16:39

  De houten laptop heb ik hier staan om te reviewen 🙂

  Mooi overzichtje, weer!
  Fijne week!

 • Reply Loes Johanna 24 oktober 2016 at 08:56

  Wat leuk die houten laptop! Kunnen jullie met de hele familie werken 😊. En die bioscoop stoelen zien er inderdaad heerlijk uit, die mogen ze van mij wel in alle bioscopen plaatsen!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.