PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #69

11 februari 2018

De weken vliegen voor mijn gevoel een beetje aan mijn neus voorbij, zo gek! 2018 is gewoon alweer bijna zes weken aan de gang. Vorige week zondag hadden we een etentje ter ere van mijn vaders verjaardag afgelopen november. Door alle drukke agenda’s lukte het nu pas een datum te prikken om samen te komen. Zoals je ziet hadden we er zin in!

Lise geniet altijd zo van uit eten gaan. En daar genieten wij dan weer van mee natuurlijk. Helaas liep het etentje voor haar bijna wat minder goed af. Maar uiteindelijk kwam gelukkig alles weer op zijn pootjes terecht. Quinn deed het trouwens boven verwachting goed. Hij heeft bijna twee uur tevreden aan tafel gezeten en van alles van het buffet geproefd.

Eind vorig jaar ontving ik een mailtje van de bibliotheek dat er in februari een proefles ‘Muziek op schoot’ zou worden gegeven voor ouders en hun kind tussen 0 en 4 jaar, waarvoor je je (gratis) kon inschrijven. Dat leek me leuk om met Quinn te doen! Ik schreef ons in en deze week was het zover. De eerste 20 minuten was Quinn geconcentreerd aan het kijken en luisteren en daarna wilde hij toch vooral de omgeving gaan ontdekken. Maar leuk was het zeker! Lise was op dat moment op school, dus het was ook fijn om echt iets te gaan doen met Quinn alleen.

Als je het nuttige met het aangename kunt combineren, waarom dan niet he? Mijn schoonouders kwamen een middag oppassen en ik moest naar de bieb maar besloot daarna eens een ander cafeetje te proberen dan het café van de bieb om te gaan zitten werken. Ik merk dat het daar de laatste tijd (vooral op woensdagmiddag) erg druk is met kinderen en om geconcentreerd aan mijn scriptie te kunnen werken is dat natuurlijk niet ideaal. In het café bleek de koffie zelfs goedkoper en was het heerlijk rustig. Er is gratis WiFi en de toffee-banaan muffin smaakte heerlijk. Ik wist weer een hoofdstuk af te ronden dat inmiddels bij mijn scriptie-adviseur ligt voor feedback.

Lise mocht deze week elke dag voor Carnaval op school iets grappigs doen met haar of kleding. Een van de dagen was ‘gekke haren dag’. Mijn ideeën voor kapsels zag ze alleen niet zo zitten en dus werden het twee staarten met elastiekjes met ‘diamanten’ erop. Op andere dagen is ze in pyjama, met haar kleding binnenstebuiten en achterstevoren én helemaal in het zwart naar school geweest.

De afgelopen tijd ben ik flink aan de slag gegaan met het opruimen van mijn kledingkast en ben ik gaan experimenteren met een capsule wardrobe. In plaats van een nieuw kledingstuk, besloot ik eens te investeren in wat meer kennis over kleding combineren en ontdekken wat je persoonlijke kledingstijl is. Ik schreef me in voor een workshop van Yolande Avé en dat was geweldig leuk en leerzaam. Ik schreef er nog diezelfde avond een blogje over.

Daar zitten ze, mijn drie musketiers. In de zithoek die M en ik de avond ervoor spontaan besloten om te draaien. Ik ga er nog wel een apart interieurartikel aan wijden. Maar we zijn blij met deze verandering. Het voelt zelfs een klein beetje of we een nieuw huis hebben. Meer daarover dus binnenkort.

Bij Lidl kocht ik 3 pakken worstenbroodjes voor 2 euro. Zeer belangrijk om in huis te hebben met het naderende Carnaval. Na Carnaval kan ik trouwens standaard een poosje geen worstenbroodje meer zien. Ik ben trouwens benieuwd of we hier genoeg aan gaan hebben…

Op vrijdag, de dag voor de Carnavalsvakantie, mocht Lise uiteraard verkleed naar school. Het zusterpakje dat we samen kochten wilde ze pas aan ‘als we écht Carnaval gaan vieren’ en dus werd het elfje. Mooi is ze hè? Quinn ging een ochtend naar de gastouder en hij mocht zijn pinguïnpak weer aan. Een echte PinQuinn dus 🙂

Lise kwam de school uit gelopen met dit masker op. Alle andere kinderen hadden het boven op hun hoofd zitten of liepen ermee in de hand naar buiten. Maar mijn Carnavalsmeisje liet het dus gewoon op, heerlijk. Ze zei dat ze het heel leuk had gehad, dat ze hadden gefeest in de grote gymzaal en dat ze in de klas op de tafel mocht staan om een rondje te draaien zodat iedereen haar outfit goed kon zien.

En ’s avonds was het eindelijk onze beurt. Ik wist eigenlijk de hele dag nog niet goed wat ik aan zou trekken, maar koos uiteindelijk voor mijn nieuwe unicorn-pruik met neonoranje tutu en neongele beenwarmers. De pruik prikte ontzettend en was heel warm, maar dat had ik er allemaal wel voor over. Vond het wel een geslaagd geheel geworden.

Geen geweldige foto, maar de beste waar we met z’n allen op staan. Mijn broertje op links verkleed als Lee Towers (die had het trouwens nog vele malen warmer dan ik zul je begrijpen) en rechts naast M een goede vriendin. We zagen later pas dat het er wel heel knus uitziet hoe ze M zijn hand vast heeft, maar ik kan je verzekeren dat dat verder niets te betekenen heeft. Haha!

En vandaag gaan we gewoon door. We halen zo de kinderen op bij mijn ouders en gaan met hen in de stad naar de optocht kijken. Dan brengen we ze weer terug, gaan wij ergens een hapje eten en opnieuw de stad in. Ik heb er zin in!

Wordt er bij jou in de buurt Carnaval gevierd?

2 Comments

 • Reply Erica 11 februari 2018 at 15:29

  Ja, bij mij in het dorp wordt ook carnaval gevierd en ik vind het verschrikkelijk. Het is zo’n enorme herrie. De eerste paar jaar dat ik hier woonde werd ik erdoor overvallen maar de laatste jaren gaan we altijd weg zodat we er niets van mee krijgen. Helaas lukt dat niet helemaal, want als de karren meerijden in een ander dorp, komen ze nog zowel heen als terug met die herrie voluit aan door de straat, of het nu kinderbedtijd is of niet. De liedjes zijn ook zo plat en inhoudsloos, het maakt me verdrietig dat mensen staan te hossen op de grootste onzin. Rotzooi in de tuin, mensen die voor het huis tegen bomen piesen en de gevolgen van dronkenschap (vechtpartijen en vreemdgaan, 10%!!) laat ik dan nog buiten beschouwing.
  Als dit feest afgeschaft kan worden ben ik blij mens.

 • Reply Essma 12 februari 2018 at 14:36

  Bij mijn dochter op school mogen de kinderen verkleed komen voor een dag, maar daar is dan ook alles mee gezegd (gelukkig) . Ik zelf heb er helemaal niks mee…dat gezuip erbij enzo…

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.