PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #68

4 februari 2018

Wat een week jongens. Ik weet dat ik niet mag klagen want ik heb er immers zelf voor gekozen, maar laat ik het zo zeggen: (af)studeren en een gezin draaiende houden is soms best een uitdaging. Gelukkig zijn er genoeg lieve mensen die altijd klaarstaan om te helpen, maar nu mijn praktijkonderzoek van start is gegaan en ik heel vaak op pad moet om interviews af te nemen merk ik pas dat je als moeder echt vooruit moet kijken en de dingen goed moet plannen.

Quinn is echt een ontdekker en doet zulke grappige dingen. Een van de dingen die hij net heeft ontdekt is tegen de bank staan en dan helemaal achterover leunen, liefst nog tegen een kussen. Een andere ontdekking, en iets gevaarlijker, is op de bank klimmen. Er op een veilige manier weer af komen lukt alleen nog niet zo goed. Ik ben opeens heel blij dat we de box nog hebben staan, want ik durf hem nu eigenlijk geen moment uit het oog te verliezen.

 

In het kader van de Nationale Voorleesdagen kon je je als (groot)ouder opgeven om ’s ochtends of ’s middags een boekje voor te komen lezen in Lise’s klas. Dat leek M wel leuk en zo zat hij dus op dinsdagmorgen het boek ‘Anton kan toveren’ voor te lezen. Quinn en ik wilden dat weleens meemaken en gingen gezellig mee. Zo leuk om die geboeide gezichtjes te zien. M betrok de kinderen ook heel goed bij het verhaal vond ik. Chapeau voor papa!

Quinn houdt van apparaten, liefst met knopjes. En dan geen speelgoed, nee liefst het echte werk. Ik kan mijn telefoon niet meer gebruiken met hem in de buurt, want dan pakt ‘ie hem af (of hij wordt heel boos wanneer dat niet mag). Toen mijn stokoude laptop van zolder naar beneden was gehaald en hij daar wél op mocht rammen was dat natuurlijk een groot feest.

Na school drink ik altijd wat met de kinderen en daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Ik ontdekte laatst dat we nog kerstboomkoekversierpakketjes in de kast hadden liggen. Mooi moment om die eens op te maken. Lise vond het geweldig om haar koekje te mogen versieren en daarna op te eten uiteraard.

Met Lise moest ik ook even naar de huisarts deze week. We pakten de auto omdat ik net op en neer naar school had gefietst en vond dat ik wel genoeg beweging had gehad. In de deur van de auto vond ze haar zonnebril en omdat het zonnetje scheen moest die natuurlijk op toen we van de auto naar de huisartsenpraktijk liepen.

Na de repetitie met mijn koor vrijdagavond ging ik eens braaf meteen naar huis in plaats van nog een drankje mee te gaan drinken. Alleen had ik eenmaal thuis toch geen zin om al naar bed te gaan en moest ik er ineens aan denken dat ik nog een speciaalbiertje in de koelkast had liggen. En dat was lekker! Uiteindelijk toch nog redelijk op tijd naar bed gegaan en de kinderen werden ‘pas’ om 8:00 uur wakker, dus al met al een prima start van het weekend.

Ontbijten in het weekend vind ik altijd zo gezellig! Zeker nu we doordeweeks zo op de klok moeten kijken omdat Lise op tijd op school moet zijn is het weekend echt een verademing. Ook voor Lise zelf merk ik. ‘Zullen we onze badjassen aandoen en dan naar beneden gaan, mama?’. Topidee!

De rest van de dag was redelijk vol want in de middag hadden we een verjaardag en ik ging meteen door naar mijn vriendin in Nijmegen voor een hapje en drankje.

Vandaag zing ik eerst met mijn koor, in de middag hoop ik nog wat aan mijn scriptie te kunnen doen en ’s avonds vieren we mijn papa’s verjaardag met een etentje.

Heb jij ook zo’n vol weekend? Ik hoop na carnaval weer eens een weekend vrij te plannen, want hoe leuk deze dingen allemaal ook zijn een beetje ontspanning is af en toe toch ook wel fijn.

2 Comments

  • Reply Stephanie 4 februari 2018 at 15:50

    Mag ik vragen waar je die kleine groene stoeltjes hebt gehaald? Die zijn echt super!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.