PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #67

28 januari 2018

Een nieuwe zondag en dus tijd voor een nieuw overzicht van de afgelopen week. De week waarin ik startte met het praktijkonderzoek voor mijn scriptie. Spannend! De foto bovenaan heeft trouwens niets te maken met de Nationale Voorleesdagen die de afgelopen week van start gingen. We lezen Lise namelijk elke avond een verhaaltje voor en ze geniet daar enorm van. Op school wordt er vanwege dit thema ook elke dag voorgelezen en afgelopen woensdag mocht iedereen zelfs in pyjama naar school komen voor een heus voorleesontbijt!

Of Quinn de pasta met gegrilde groenten en spekreepjes lekker vond? Mwah, ik gok van wel. Het bakje yoghurt daarna ging er ook goed in. Hij houdt zo van eten en doet het liefst alles zelf en dat is natuurlijk prima. Die avond moesten de kinderen toevallig toch in bad en dan heb ik er al helemaal geen problemen mee dat de pastasaus tot in zijn haren terug te vinden is. Die mouwslabbers vind ik overigens wel echt een uitkomst. Anders zou ik hem zo’n beetje na elke maaltijd schone kleding aan moeten trekken.

Blurry but perfect, zullen we maar zeggen. Ik voel me soms wat schuldig tegenover Lise dat ik juist op de middag dat zij niet naar school hoeft (woensdag) zelf weg ben om te gaan studeren. Maar dan denk ik aan de overige middagen dat ik er wel ben en besef ik dat lang niet alle kinderen dat geluk hebben. Toen ik ’s avonds thuiskwam afgelopen woensdag heb ik bewust even alleen met haar gespeeld. Waar ze zin in had? Lekker gek doen en op mama’s rug door de kamer rennen. Oké, u vraagt wij draaien!

Ik verwachtte ze pas volgende maand, maar eerder dan gedacht zijn onze nieuwe eetkamerstoelen binnengekomen! Ik ga er nog een aparte blog aan wijden, dus voor nu zul je het even met deze prachtige stapel dozen moeten doen. Maar dat ze mooi zijn en ik er blij mee ben kan ik je wel vast verklappen.

Ik had een weekend met heel wat lekker eten en drinken voor de boeg. Met die wetenschap besloot ik deze week niet één, maar twee keer te gaan sporten. Twee keer XCO werd het. De eerste op mijn vaste dinsdagavond en op donderdag ging ik in een andere Basic-Fit vestiging dan waar ik normaal gesproken sport. Het was een flink drukke (tja, begin van het jaar hè) en pittige les. Hou ik van!

Ik shopte ook een aantal dingen online de afgelopen week. Heel blij ben ik met dit paar overknee boots. Ze komen zeer binnenkort in een outfitpost voorbij, dus even geduld nog!

En gisteren was de dag waar acht meisjes enorm naar uitkeken eindelijk daar. Met het groepje blogvriendinnen sprak ik af in Roermond, voor een lunch, korte shopsessie, een verrassingsactiviteit en wijn en tapas als afsluiter. Voor het eerst sinds lange tijd waren we als groep compleet aanwezig (op deze foto was nog niet iedereen er), dus dat was geweldig.

We hadden het er na afloop in de trein nog over dat het zo goed klikt onderling en het zo fijn is om niet alleen de passie voor bloggen te delen, maar ook lief en leed te delen over het moederschap en het leven in het algemeen omdat we toch een beetje in dezelfde fase zitten allemaal. Heel bijzonder! Er zijn gedurende de dag een boel foto’s gemaakt en het lijkt me leuk daar een aparte blog van te maken dus ik moet je wederom even laten wachten. Maar ik verzeker je… het is het waard!

Hoe was jouw week en wat ga je vandaag doen? Onze kinderen zijn uit logeren, dus wij starten de dag rustig. We gaan misschien even naar IKEA en verder vooral genieten van een zondag zonder verplichtingen.

https://www.daisycon.com/nl/

4 Comments

 • Reply Tineke 28 januari 2018 at 12:17

  Haha heerlijk die foto van Quinn! Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe eetkamerstoelen!
  Liefs

  • Reply Monique 28 januari 2018 at 23:37

   Haha, geweldig he? Ik laat hem altijd maar lekker knoeien. De eetkamerstoelen komen snel langs!

 • Reply Janske 28 januari 2018 at 23:10

  Die foto van Quinn…I love it! Het was een heerlijk weekje, met gisteren als absoluut hoogtepunt. Geniet nu nog van onze toffe date!

  • Reply Monique 28 januari 2018 at 23:38

   Hihi ja, goed fotomomentje he? En ik geniet ook nog steeds na van gisteren. Het was zo leuk!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.