PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #65

14 januari 2018

Ik was even bang dat ik de afgelopen week zo weinig foto’s gemaakt had dat ik niets had om een weekoverzicht mee te vullen. Maar het blijkt gelukkig mee te vallen. Vorige week zondag brachten we een bezoekje aan de oma van M, waar ik bovenstaande foto van Quinn maakte.

Maandag was voor Lise de eerste dag na de kerstvakantie. Omdat Quinn direct na schooltijd naar het consultatiebureau moest ging M haar mee van school halen en reden we meteen door voor de afspraak. Alles was prima in orde (ruim 80 cm groot alweer en ruim 11 kilo!) en meneer kreeg twee prikjes. Lise vond het heel zielig en deed erg haar best om haar broertje te troosten direct na de prikken. Zo lief!

Toen ik dinsdag na school thuiskwam kon ik mijn fiets niet op het vaste plekje tegen de muur zetten om de garage open te maken omdat onze kerstboom in de weg lag. We tuigden hem vrijdag al af, maar pas dit weekend worden de bomen opgehaald bij een verzamelpunt. Inmiddels is hij dus (gelukkig) wel weg. Ik vind het altijd een beetje een triest gezicht, zo’n boom op straat te zien liggen die een paar weken voor zoveel gezelligheid in huis gezorgd heeft.

Op donderdag start Lise haar schooldag met een gymles. De ouders die de kinderen komen brengen helpen dan altijd even mee met omkleden en kunnen dan nog heel even spieken wat de kinderen die les gaan doen. M maakte deze mooie foto van Lise’s klas. Met de meester bovenin het klimrek!

Ik ben het jaar wat koken betreft goed begonnen, want ik probeerde de afgelopen week een aantal nieuwe recepten uit. Waaronder deze vegetarische lasagne met pompoen en ricotta. Helemaal zonder pakjes en zakjes. Hij was lekker, maar ik vond hem niet spectaculair. Wel vond ik het leuk om weer eens wat nieuws te maken. De Mexicaanse stamppot die we begin deze week aten viel wél erg in de smaak en ga ik zeker vaker maken.

Een hele tijd terug schreef ik er al een review over, maar nu was het toch eens tijd om het Kleuter SmoeltjesSchrift in gebruik te gaan nemen. Het werkt als een soort dagboek, want je kindje kan bijvoorbeeld omcirkelen of het een leuke of minder leuke dag heeft gehad, of het binnen of buiten gespeeld heeft, of het eten lekker of niet lekker was, etc. Elke dag is er verder een wisselende (teken)opdracht of spelletje én er mag elke dag een sticker worden geplakt. Het is helemaal Lise’s ding en samen vullen we dus elke avond voor ze naar bed gaat een bladzijde in. Niet alleen is het voor haar een opening om te vertellen hoe haar dag was, ik denk dat het ook heel leuk voor haar is om alles later terug te kunnen lezen.

Vrijdag zou eigenlijk een doodnormale dag zijn, maar niet voor ons! Wij gingen namelijk een dagje naar de Efteling. We maakten nog maar even gebruik van de mogelijkheid Lise een dagje vrij te laten zijn van school nu dat nog mag. Samen met vrienden wiens dochter bijna 5 is (en dus leerplichtig) besloten we het er nog een laatste keer van te nemen en te genieten van een heerlijk rustige Efteling. En dat was het! We hebben echt nergens hoeven wachten. Het was wel wat koud, maar doordat we of attracties binnen bezochten en zo nu en dan even ergens binnen gingen zitten om op te warmen was het prima te doen. De kleintjes genoten het meest van Carnaval Festival en mijn vriendin en ik knepen er met z’n tweetjes even tussenuit voor een ritje in Baron 1898 (wat er stiekem twee werden, want het was zo rustig dat we mochten blijven zitten als we wilden, en duh… dat wilden we natuurlijk wel!).

Natuurlijk mocht een rondje door het Sprookjesbos niet ontbreken. Ik hoopte een foto te kunnen maken van Lise en Quinn bij een muziekpaddenstoel, maar helaas besloot Quinn net tijdens die wandeling een middagdutje te doen. En dus offerde ik me maar op voor de foto!

We aten een warme maaltijd in het restaurant naast Vogelrok en liepen daarna in een echt vrijwel lege Efteling terug naar de uitgang. Nu het Winterefteling is, zijn er overal lantaarns en lichtjes opgehangen wat echt zo mooi is om te zien! Het paleis van Symbolica zag er ook prachtig uit zo in het donker. Alle kindjes waren uitgeput, en wij ook. Maar het was een hele fijne dag!

En gistermiddag vierden we de 90e(!) verjaardag van de oma van M. Als verrassing was een groot deel van de familie en vrienden van oma samengekomen. Ze werd in het zonnetje gezet en was helemaal verrast. Er stond vervolgens een heerlijke high tea op ons te wachten.

Ik nam eerst een rondje hartig en vervolgens nog wat zoete hapjes. Zo lekker! Voor Quinn was het tijdstip van het feest niet helemaal ideaal omdat het precies onder de gebruikelijke slaaptijd viel. Maar ondanks dat hield hij het goed vol en genoot hij van alle aandacht. Lise smulde op haar beurt van de high tea en speelde daarna nog lekker buiten met haar nichtjes en neefje.

En onze zondag is nog compleet blanco, al zal ik toch echt weer aan de scriptie moeten. Misschien dat ik ook nog heel even de stad in duik voor de sale, want dat is er nog helemaal niet van gekomen! Hoe was jullie week en wat staat er vandaag op het programma?

2 Comments

 • Reply Charlotte 14 januari 2018 at 10:26

  Wat jammer dat de lasagne tegenviel, hij klinkt wel lekker! En gezellig zo’n dagnje Efteling samen, wil ik binnenkort ook wel weer een keer.

  • Reply Monique 14 januari 2018 at 22:26

   Jammer he? Hij was niet vies hoor, maar had hem lekkerder verwacht. Ja was echt leuk. Doen hoor!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.