PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #63

31 december 2017

We zijn aangekomen bij het laatste weekoverzicht van 2017! Dat net weer wat later online komt dan gebruikelijk doordat we gisteren bij vrienden waren. Het was natuurlijk de week waarin we kerst vierden. Lise droeg haar kerstsokken vol trots. Wat zijn ze leuk hè? En ook heerlijk warm. Ideaal voor een middagje bankhangen.

Maandag was het natuurlijk Eerste Kerstdag. We vierden dat dit jaar bij de nicht van M en haar gezin. Samen met een groot deel van de (schoon)familie. Anders dan bij ons thuis vroeger doen zij wel vrij uitgebreid aan cadeautjes met kerst. Zoals je op de foto kunt zien. En dat is altijd weer erg gezellig. Tijdens het uitpakken werd er ook nog eens lekker voor ons gekookt, dus we hadden absoluut niks te klagen!

Quinn mocht meesnoepen van opa’s gebakje terwijl Lise een cadeautje uitpakt. Zie je trouwens dat bloesje dat hij aanheeft? Kocht ik laatst bij H&M en staat hem zo ontzettend leuk! Ik ben echt van plan hem vaker bloesjes aan te trekken nu ik dit zo zie.

Hier is het nog wat beter in beeld. De oma van M wordt binnenkort 90! Zo bijzonder en fijn dat zij er nog bij kan zijn!

Tweede Kerstdag vierden we bij mijn ouders thuis, samen met mijn broertje en vriendin en mijn tante. Ook een andere tante en oom kwamen nog even langs. Traditiegetrouw kookten wij (broer, M en ik) een driegangen kerstmenu. Dit jaar bestond het hoofdgerecht uit eendenborst met sinaasappel en kaneel, haricot verts in spek, rode kool en de rösti sterren van Aviko. Het is een mooi bordje geworden al zeg ik het zelf en het smaakte ook erg goed! Het voorgerecht was mijn papa’s garnalencocktail (maakt ‘ie elk jaar, we kunnen niet zonder!) en als dessert maakten we de kerstkrans van meringue zoals die deze kerst schittert op de cover van Allerhande en die ik maakte tijdens het Allerhande Kerstfestival. Ik had dus al eens geoefend. Maar oh, wat was hij weer lekker!

Woensdag was het natuurlijk geen kerst meer, maar vierde ik met een groepje vrienden van het koor gewoon ‘derde kerstdag’. Dat kwam neer op het kijken van de Top 2000, spelletjes spelen en gezond (jawel) eten. We maakten samen een ovenschotel met kip en groenten. Erg lekker!

Dit spel is hilarisch! Het lijkt een beetje op Ranking The Stars. Je krijgt een vraag en moet vervolgens op de twee mensen stemmen van wie jij denkt dat die het meeste op hen van toepassing is (of je stemt twee keer op dezelfde persoon). Ik kan je vertellen… je leert elkaar geheid (nog iets) beter kennen en er wordt hoe dan ook veel gelachen.

De kinderen waren niet zo fit na kerst. Ondanks dat maakten we donderdag toch een klein rondje door het park. Een beetje buitenlucht heeft een mens toch nodig. Bovendien had Lise wel lang genoeg voor de tv gehangen…

Vrijdag was iedereen weer fit en gingen de kinderen logeren bij mijn ouders. Lise had er ontzettend veel zin in en had haar trolley helemaal volgestopt met speelgoed.

Thuis ging ik aan de slag met mijn kledingkast. De kleding die ik weg doe moest op de foto (en is inmiddels verkocht!) en ik ben wat babykleding van Lise op maat gaan sorteren. Die verkoop ik op maat in pakketten. Steeds als ik er eentje compleet heb zet ik hem op de foto op Instagram Stories. Er zijn nu twee pakketten verkocht en ik ga ervoor zorgen dat de rest ook snel op de foto staat. Ruimt lekker op!

Die avond ging ik met M eten bij Japans restaurant Kyoto hier in Eindhoven. We waren er nog nooit geweest, maar hadden al wel van veel mensen gehoord dat het een aanrader is. En daar bleek geen woord van gelogen! De lekkerste sushi van Eindhoven eet je daar. Geen ‘all you can eat’-concept en dat vond ik ook weleens fijn. Gewoon gericht kiezen van de kaart en niet overvol weer naar huis. De wijn die bij het eten geserveerd werd was trouwens ook erg goed!

En gisteren waren we dus een avondje bij vrienden. We namen de kinderen mee, aten eerst met z’n allen frietjes en hebben de kinderen toen bij hen in bed gelegd. De kleuters bij elkaar op de kamer (één groot feest natuurlijk) en Quinn in een campingbedje op de ouderslaapkamer. Eerst leek het erop dat het even zou duren voor iedereen sliep, maar eigenlijk viel het me alles mee. Wij hebben toen nog het spel Who’s The Dude gespeeld, echt heel leuk! En wat gedronken en gekletst. Iets na twaalven hebben we de kinderen wakker gemaakt en zijn we weer naar huis gegaan. Quinn had duidelijk wat meer moeite om weer in slaap te vallen dan Lise, dus het was vrij laat voor we zelf sliepen. Maar ach, het was een leuke avond!

En vanavond vieren we oud en nieuw bij mijn ouders, waar mijn vader de oliebollen bakt en de kindjes mogen blijven logeren. M en ik gaan na middernacht nog naar een feestje in de Effenaar (als we dat maar volhouden… 😉 ).

Een hele fijne jaarwisseling gewenst alvast en tot in het nieuwe jaar! X 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.