PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #62

24 december 2017

Wat een hectische week was het! Nu is december altijd wel een drukke maand, maar met ons nieuwe ritme en wat afspraken deze week was het even extra druk. Vorige week zondag kwamen Charlotte en Nicole met hun meisjes langs om foto’s te maken voor het laatste deel van ons Mommy & Me make-over project. Morgen, op Eerste Kerstdag komt dat online! De meisjes hebben ook even samen kunnen spelen. Zie Aukje en Lise hier eens lol hebben samen!

De rest van de zondag besteedde ik aan leren, want maandag had ik mijn laatste examen. Eentje die 6 studiepunten ‘waard’ is en dat betekent bij mijn opleiding meestal dat het niet de meest simpele stof is en vaak ook vrij veel. Bij de eerste paar vragen zonk de moed me een beetje in de schoenen, maar naarmate ik langer bezig was met het examen kreeg ik er gelukkig een wat beter gevoel bij. Het zou best eens gelukt kunnen zijn!

Die avond had ik afgesproken met mijn broertje bij de Stadsbrouwerij. Speciaalbiertjes drinken en (heel) lekker eten. Erg gezellig!

Ik drink normaal gesproken niet zulk heel zwaar bier, dus deze triple met 9% voelde ik wel. Maar hij was heerlijk! En het Evoluon staat erop. Toch een beetje Eindhovens trots 😉

Woensdagochtend wandelde ik met Quinn naar de stad. We moesten even een pakketje wegbrengen en ik moest voor kerst wat kleine cadeautjes regelen. We doen bij mijn ouders thuis niet uitgebreid aan cadeaus met kerst maar hebben dit jaar bedacht om dobbelspel te doen. Dat lijkt me weleens leuk!

En… veel eerder dan verwacht was mijn examen woensdag opeens nagekeken! Ik krijg dan altijd een mail waar alleen maar in staat dát er een resultaat bekend is en niet wat dat resultaat dan is… Dus met kloppend hart logde ik in en… ik had het gehaald! Met een 7,3 nog wel. Ook nog eens hoger dan verwacht. Wat een opluchting! En zo fijn dat het al voor kerst binnen is. Ik vond dat ik wel wat lekkers verdiend had en trakteerde mezelf bij HEMA op koffie en taart.

Quinn genoot ondertussen minstens zo van zijn banaan. Gezellig om eens alleen met hem op pad te zijn terwijl Lise op school zit.

Donderdagavond had Lise kerstdiner op school. En daar moesten natuurlijk hapjes voor gemaakt worden. De klassenmoeder (haha, vind dat nog steeds zo’n gek woord!) had een lijst gemaakt met verschillende dingen waaruit je kon kiezen. Ik ging voor de worstjes in bladerdeeg. Lise hielp me super goed met het maken ervan en dat was gelukkig zo gepiept. Ze had er zo’n zin in om ’s avonds naar school te gaan en daar te eten!

Kijk nou hoe gezellig de klas is versierd en hoe mooi alle kindjes zijn aangekleed. Ik kan daar echt van genieten, zeker als ik merk dat Lise het zo prachtig vindt allemaal. Terwijl de kinderen een uurtje gingen eten konden de ouders terecht in een aparte ruimte voor een hapje en drankje. Wij konden Quinn daar even zijn melk geven. Zelf een drankje drinken zat er helaas niet in, want je kon alleen met cash betalen en dat hadden we niet bij ons.

Vrijdag moest Lise nog een half dagje naar school. Na de lunch werd er even gespeeld en besloot ik de kinderen in bad te doen.

Op vrijdagavond moet ik altijd repeteren met het koor en dit scheelde M alvast een handeling in de ‘avondspits’. Bovendien geniet ik er erg van ze in bad te zien spelen. Lise kan Quinn als geen ander aan het lachen maken en dat deed ze dan ook continu.

Na een volle repetitie op vrijdag konden we onze zangkunsten zaterdag meteen ten gehore brengen in IKEA. Daar gaven we vlak bij de ingang een heus kerstoptreden. Met kerstliedjes, maar ook een aantal nummers uit ons ‘gewone’ repertoire. Erg leuk om te doen! En mijn ouders en tante kwamen met Lise ook even luisteren. Ze vond het eerst maar spannend allemaal, maar stond vervolgens toch steeds in haar eentje vooraan. Fijn publiek!

Vandaag is het natuurlijk zondag. Maar wel een beetje een gekke zondag, want vanavond is het kerstavond. Mijn ouders komen vanmiddag hier naartoe en vanavond mag ik alweer zingen met mijn koor. De perfecte manier om kerstmis in te luiden!

Wat staat er vandaag bij jullie op de planning? 

1 reactie

  • Reply Rory 24 december 2017 at 12:59

    Wat een gezellig overzicht. En ik ben verheugd te zien dat ik een mede-speciaalbier-liefhebster heb ontdekt! Hier iemand die juist wel extreem dol is op trippel-biertjes. Gisteren nog een Affligem trippel (ook 9%) gedronken. Zelf heel dol op Zatte van Brouwerij ’t IJ (8%) en natuurlijk het IJndejaarsbier (geen typefout), ook 9% Heerlijk!
    Mila heeft ook een kerstdiner op school gehad. Ik had ervoor een event in Amsterdam waar ik helemaal door de ‘wasstraat’ – zoals ze het noemden – was gehaald. Geweldig. Op school hebben ze echt even moeten kijken naar mijn partykapsel, make-up en meer 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.