PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #61

17 december 2017

Sinds afgelopen week ben ik helemaal in de kerststemming. En dat heeft vast iets te maken met het feit dat we de kerstboom hebben opgetuigd en ook nog eens werden getrakteerd op een flinke hoeveelheid sneeuw. Maar heel veel tijd om daarvan te genieten had ik niet, want het was een volle week. Met veel activiteiten in de avonden en het voorbereiden van mijn laatste examen.

Zondag begon het te sneeuwen. En toen het eindelijk bleef liggen moesten we natuurlijk even een frisse neus gaan halen. We zijn even naar het achter ons huis gelegen park gewandeld en Lise mocht samen met Quinn op de slee.

Voor Quinn was het trouwens de eerste echte ervaring met sneeuw, zo bijzonder! Volgens mij vond hij het wel leuk.

Kijk nou hoe prachtig die wit besneeuwde bomen en struiken. En dat meisje dat er maar niet genoeg van kon krijgen. Jammer dat het in Nederland altijd maar zo kort blijft liggen. Al vind ik het een stuk minder leuk als ik er met de auto of fiets doorheen moet.

Op dinsdag was er een landelijke staking waardoor de basisschool gesloten was en alle kinderen vrij. De gastouder had geen extra plek over die dag, maar gelukkig konden mijn ouders een dagje op de kinderen passen. Ze komen er zo vaak dat het voor hen voelt als een tweede thuis. En dat is toch wel heel erg fijn! Ondertussen was ik thuis trouwens hard aan het leren voor mijn laatste examen. Morgen is het zover!

’s Avonds had ik een seminar bij de KvK over alles omtrent belasting wanneer je ondernemer bent. Aangezien mijn blog nu sinds oktober staat ingeschreven zal ik komende maand voor het eerst aangifte moeten gaan doen. Toch wel handig om er op deze manier wat meer over te leren!

Woensdag was het heel slecht weer. De sneeuw was inmiddels verdwenen en in plaats daarvan kwam de regen met bakken uit de hemel en waaide het ook nog eens keihard. No way dat ik met Quinn op de fiets stapte om Lise uit school te halen. We gingen dus lekker met de auto en omdat we er op tijd waren bleven we even in de auto wachten tot het tijd was.

Mijn avonden waren flink gevuld de afgelopen week, want donderdagavond was ik alweer de hort op. Ik had me namelijk ingeschreven voor een cursus Lightroom. Ik gebruik het nu een tijdje om de foto’s voor mijn blog mee te bewerken, maar ik weet nog lang niet alle ins en outs van het programma. We kregen een aantal hele handige tips & tricks die ik nu kan gaan toepassen.

Ik raakte ineens enorm gemotiveerd mijn kledingkast uit te mesten. Na het schrijven van het artikel voegde ik meteen de daad bij het woord. Het eerste gedeelte van mijn kast is nu uitgesorteerd. De rest hoop ik komende week te kunnen doen. Wat een goed gevoel geeft dat zeg! Ik heb trouwens toevallig net een Facebookgroep aangemaakt voor mensen die het leuk vinden mee te doen met het Capsule Wardrobe experiment. Lijkt het jou ook wel wat, voel je dan vrij om je aan te sluiten!

Blurry but perfect! Zaterdagmiddag wandelden we naar het centrum om daar een hapje te eten met z’n vieren. M’s idee omdat Lise nu ongeveer een maand op de basisschool zit en het zo goed doet. Sinds we met z’n vieren zijn gaan we niet zo heel vaak meer uit eten, maar ik heb toch weer ervaren dat het, mits het niet te lang duurt, eigenlijk prima gaat. Toch maar eens vaker doen!

Lise en Quinn deelden samen een kindermenuutje. En ik had een ontzettend malse steak. Al ziet mijn bord er op deze foto niet heel smakelijk uit, haha. Sorry!

Vandaag moet ik nog even flink aan de bak voor het examen van morgen. Ook komen Nicole en Charlotte even langs voor een korte fotoshoot voor ons Mommy and Me make-over project. Op naar volgende week. De laatste voor de kerstvakantie!

Wat zijn jullie plannen vandaag? 

4 Comments

 • Reply Janske 17 december 2017 at 20:16

  Je hebt je sweater! Was het de goede maat?
  ❤️

  • Reply Monique 17 december 2017 at 21:24

   Jaa, blij mee! Maat S bleek gelukkig perfect!

   • Reply Janske 17 december 2017 at 21:40

    Yes!!! Pas wel op…hij geeft enorm af…hier is mijn hele (witte) tafelzeil nu rood….oopsie! zelfs na een handwasje…

    • Reply Monique 17 december 2017 at 21:47

     Oh dat meen je! Dan zal ik hem dus maar niet gewoon in de wasmachine stoppen?

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.