PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #59

3 december 2017

De afgelopen week stond vooral in het teken van de laatste voorbereidingen voor onze Sinterklaasviering dit weekend. Ik had een afspraak bij mijn afstudeerbedrijf, we gingen op bezoek bij de Sint en Quinn en ik lasten een shopsessie in.

Nu mijn plan van aanpak is goedgekeurd, kan ik aan de slag met het schrijven van mijn scriptie en het uitvoeren van mijn onderzoek. Maar om dat allemaal officieel vast te leggen, moest er nog een overeenkomst worden getekend. Daarvoor ging ik deze week even langs bij mijn afstudeerbedrijf. Inmiddels heeft ook de opleiding het formulier ondertekend en daarmee is het dus ‘officieel’. En dat voelt goed!

Quinn maakt grote sprongen, zowel motorisch als qua spraak. En hoewel hij nog niet los loopt, merk je aan alles dat hij dat wel graag wil. Hij wordt helemaal blij als hij met zijn loopkar door de kamer loopt. Erop zitten en geduwd worden vindt hij ook helemaal geweldig trouwens.

Voor Lise was het de tweede week school. Langzaam begint het te wennen, zowel voor haar als voor ons. Na school hadden we deze week een afspraak op het kasteel van Sinterklaas in Helmond. We moesten lang wachten voor we naar binnen mochten, maar eenmaal daar was het wel echt de moeite waard. In een groepje (waar ook Aukje en Charlotte in zaten, gezellig!) werden we door de Wegwijspiet rondgeleid door het kasteel en kregen we de verschillende kamers te zien waar de Pieten slapen en werken.

Hoogtepunt was natuurlijk de kamer van Sinterklaas en een ontmoeting met de Goedheiligman himself. Lise vertelde hem uit haarzelf dat ze in groep 1 zit. Super stoer!

Nu Lise op school zit heb ik in principe elke ochtend wat quality time met Quinn. Met uitzondering van de twee ochtenden dat hij naar de gastouder gaat. Zo gingen we deze week een ochtend samen de stad in. Ik moest nog wat dingen kopen voor Sinterklaas en had gewoon zin om even met de wagen te gaan wandelen. Koud was het wel, maar Quinn zat zo lekker ingepakt dat hij daar geen last van had.

Wist je trouwens dat ik deze foto heb gemaakt met de portretfunctie van mijn nieuwe telefoon? Ik vind ‘m mooi gelukt! Toch maar eens vaker gebruiken, die optie.

Tijd voor koffie (ik) en fruit (Quinn) bij HEMA. Wat is het daar heerlijk rustig in de ochtend!

Er zat een ouder stel een paar tafels verderop en uiteraard had Quinn daar al snel contact mee. Heerlijk om te zien hoe hij geniet van die aandacht.

Komende week ben ik twee keer de deur uit voor een persevent. Een ervan is het persontbijt tijdens de opening van het Allerhande Kerstfestival in Utrecht. Als voorproefje ontving ik deze maaltijdbox met daarin de ingrediënten voor een voorgerecht met gerookte zalm. Dat is aan mij wel besteed! Ik ben erg benieuwd wat ik tijdens het event allemaal voor inspiratie ga opdoen.

5 december valt dit jaar op een dinsdag en daarom besloten wij het weekend ervoor een vervroegde pakjesmiddag/-avond in te lassen. Mijn ouders, broertje en vriendin kwamen bij ons. Toen Lise terugkwam van een rondje steppen vond zij een envelop op de deurmat met daarin de Video van Sint. En in die video vertelde Sinterklaas dat de cadeautjes bij de voordeur stonden…

Snel ging ze kijken en inderdaad! Zakken vol pakjes stonden er klaar. We zijn de hele middag zoet geweest met uitpakken. Lise is enorm verwend. Niet alleen met speelgoed trouwens hoor, ze kreeg bijvoorbeeld ook een nieuwe pyjama en pantoffels.

Quinn werd natuurlijk niet vergeten. Dit stuurtje had meteen zijn volledige aandacht. Zo leuk! Voor hem zaten er ook een paar boekjes in de zak en ook hij kreeg een nieuwe pyjama.

Toen alle pakjes waren geopend was het tijd om aan tafel te gaan. We gingen pizzaretten! Het was een hele tijd geleden dat ik dat voor het laatst had gedaan, maar erg lekker en gezellig. Ik had het mezelf niet te moeilijk gemaakt en gewoon gesneden groenten gekocht en kant en klare saus. En met een mix van Koopmans was het maken van het pizzadeeg ook zo gepiept!

Nadat we de kinderen in bed hadden gelegd hebben we met de volwassenen nog surprises en gedichten gedaan. Ook dat was erg gezellig!

En nu zijn de kindjes (en wijzelf stiekem ook) een beetje moe en hangerig en lassen we dus een rustige zondag in. Met films op televisie, dekentjes op de bank snoepend van wat restjes van gisteren. Hebben jullie al Sinterklaas gevierd?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.