PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #57

13 november 2017

Een dagje later dan gebruikelijk, maar op deze mooie maandag in november heb ik alsnog mijn wekelijkse foto-overzicht voor jullie. Het is de afgelopen week duidelijk kouder geworden buiten, dus we zochten wat vaker de warmte op. En nu ik de foto’s zo onder elkaar zie heb ik ook best veel lekkers gegeten en gedronken…

Geen luie zondag voor mij vorige week. Zaterdag en zondag zongen we namelijk met het koor op twee concerten. We zongen klassieke stukken en dat was best een beetje spannend, maar het ging zó ontzettend goed! Voordat ik wegging had ik nog even een knuffelmomentje met Lise, die zoals je ziet helaas een beetje last had van een ontstoken oog.

Quinn moest maandag naar het consultatiebureau voor het 11 maandenconsult. Dat is twee keer verzet en daardoor kon hij nu pas terecht. Zoals ik al in zijn update schreef is meneer weer netjes gegroeid. Helaas kreeg hij ook twee prikjes. Lise was er als eerste bij om hem te troosten, zo lief! En zelf wilde ze ook graag nog even opgemeten worden.

Dinsdagochtend voelde het pas echt fris aan buiten. Daarom werden de sjaals, mutsen en de voetenzak van de kinderwagen maar eens uit de kast gehaald. Het is twee minuten lopen naar de gastouder, maar toch fijn als je dan lekker warm ingepakt bent.

Ra ra, waar ben ik? Op woensdag nam ik de kinderen mee voor een ontbijtje bij IKEA. Om de gezelligheid compleet te maken kwamen ook mijn ouders daar naartoe. Quinn had thuis al ontbeten, maar snoepte nog lekker wat mee. En uiteraard kon ik de winkel niet verlaten zonder wat te kopen.

De kindjes gingen met mijn ouders mee voor een dagje quality time met opa en oma. Zelf reed ik door naar Den Bosch voor een lunch- en shopsessie met mijn lieve vriendinnetje uit Nijmegen. Elkaar halverwege meeten is soms heel handig en Den Bosch is een leuke stad, dus helemaal goed! We hebben fijn bijgekletst en lunchten buiten, lekker warm bij een vuurtje.

Donderdag stond vooral in het teken van quality time met de kinderen. Vrijdag moest ik weer flink aan de studie. In de bieb, waar ze de allerlekkerste cappuccino schenken. Ik vond dat ik die wel verdiend had, want helaas is het plan van aanpak voor mijn afstudeerscriptie nog altijd niet goedgekeurd. Ik heb het nu voor de derde keer moeten aanpassen. Komende week kijkt mijn scriptieadviseur er nog even naar en daarna lever ik het voor de vierde keer in. Het is steeds minder wat er anders moet, maar het maakt wel onzeker als het keer op keer wordt afgekeurd. Fingers crossed maar weer dus!

En van het ene koffiemomentje in het andere, want zaterdag en zondag waren M en ik in Maastricht. En daar hoort Limburgse vlaai bij natuurlijk. Zo lekker, maar ook zo ontzettend machtig dat ik het niet op kreeg. En dus ging de rest in een doggy bag mee.

Sorry voor de food porn, maar hallo! Dit moet je gewoon even zien. We aten zaterdagavond bij Dadawan, wat ik echt een enorme aanrader vind als je van de Aziatische keuken houdt. (En nee, ik word niet betaald om dit te zeggen.) Als voorgerecht namen we een sushi rol, wat altijd goed is natuurlijk. Voor het hoofdgerecht koos ik de bibimbap:

“Dit is een populair Koreaans gerecht (wat letterlijk betekent “gemixte rijst”) dat wordt geserveerd in een kom die op hoge temperatuur is verhit. Het is een gerecht gemaakt met rijst, groenten, vlees of vis, ei en een saus. De bibimbap wordt door degene die het gerecht heeft besteld zelf door elkaar geroerd alvorens het wordt geconsumeerd.”

Ik ging voor de variant met gamba’s. Smullen! Ben je dus eens in Maastricht (of Arnhem, daar zit ‘ie ook), probeer het dan eens uit. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten. Ze hebben trouwens ook take-away en toen we zondag moe en verkleumd terug moesten reizen namen we gewoon weer zo’n sushi rol en een wokje mee in de trein. Mmm!

Zo, en na zo’n weekend genieten moet ik weer even in het gareel wat eten betreft. Deze week wordt in elk geval flink druk én spannend, want Lise gaat voor het eerst oefenen op de basisschool, neemt afscheid bij zowel de gastouder als de peuterspeelzaal en viert als klap op de vuurpijl ook nog eens haar vierde verjaardag. Ik wens je een fijne week toe!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.