PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #54

22 oktober 2017

Het was de laatste dagen een beetje stiller dan gewoonlijk hier op mijn blog. Maar dat had een duidelijke oorzaak. Afgelopen week was ik namelijk in Tsjechië met het koor waarin ik zing. Bereid je dus voor op veel vakantie-achtige kiekjes van mij en mijn koorvriendjes en -vriendinnetjes. Weer eens wat anders, toch?

We vertrokken in de nacht van zaterdag op zondag met de bus. Het lukte me niet om van tevoren te slapen, maar in die bus heb ik gelukkig toch een paar uurtjes slaap meegepakt. Ook wel fijn als je je bedenkt dat de reis in totaal zo’n 12 uur in beslag neemt. Onderweg was er gelukkig wel het nodige entertainment en natuurlijk een hoop gezelligheid.

Aangekomen in Tsjechië kwam ik meteen tot rust. We verbleven in een groepsaccommodatie in een klein dorp, Dobriv, omgeven door mooie heuvels en bossen. Met een stralend zonnetje erbij was het heerlijk aankomen. Er was een rustig dagje gepland. We verdeelden de kamers, pakten onze spullen uit en aten gezamenlijk een warme maaltijd.

Daarna werd er in de tuin een vuur gemaakt en was het tijd voor biertjes. Gezellig!

De kampvuurplaats kon ook als barbecue dienen en daar hebben we hem dan ook twee dagen voor gebruikt. Lekker warm aangekleed aten we buiten en na het eten gingen we weer rondom het vuur zitten om warm te blijven. Je kleren gaan er vreselijk van stinken, maar het is zo leuk en gezellig!

Op dinsdag gingen we een dag naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag. Zoals je ziet was het wederom prachtig weer, daar hebben we echt mee geboft. Ik kwam er voor de tweede keer, maar heb weer een hoop nieuwe dingen gezien.

We maakten in groepen een twee uur durende wandeltocht door de stad. Hier staan we op de beroemde Karelsbrug. Om elkaar minder makkelijk kwijt te raken moesten we onze koorpolo’s aan. Aanvankelijk was het idee om ook nog ergens te gaan zingen, maar omdat het erg lastig werd om instrumenten en muziekstandaarden mee te sjouwen hebben we dat plan (helaas) laten varen.

Onderweg lunchten we in een parkje aan de Moldau.

En natuurlijk ging onze wandeltocht ook naar de burcht, helemaal boven op de heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. We moesten er flink wat trappen voor beklimmen, maar dat was het helemaal waard!

En toen we na afloop van de wandeltocht nog wat tijd over hadden voor we moesten gaan eten, besloten we die nuttig in te vullen met een welverdiend biertje. Proost!

Daarna aten we pizza in restaurant Vytopna. Een restaurant waar de drankjes in een treintje naar je tafel gereden worden. Ik had dat nog niet eerder gezien, maar het is zo leuk! Erg gelachen wederom.

Op woensdag gingen we naar de stad Pilsen, waar ons ‘pils’ naar vernoemd is. We kregen een rondleiding door de grote bierbrouwerij, mochten het bier proeven, en daarna was het dan eindelijk tijd om te gaan zingen in een van de winkelstraten. Zo leuk om te doen en we trokken heel wat publiek! Naast een aantal Engelse nummers hebben we ook het Nederlandse ‘Het regent zonnestralen’ van Acda en de Munnik gezongen.

Woensdag was best een druk dagje, want toen we op de locatie een lekkere pastamaaltijd naar binnen hadden gewerkt, moesten we ons gaan klaarmaken voor de feestavond. Het thema was ‘Bal Masqué’. De jurk die ik draag is trouwens mijn oude galajurk van de middelbare school, die ik voor het laatst aanhad toen ik 18 was. En hij zit nu losser dan toen! Bizar idee.

Met mijn lieve knappe kamergenootjes. Iedereen had echt werk gemaakt van zijn of haar outfit. En met de meiden hebben we vooraf lekker getut op onze kamer. Heerlijk!

Tja en als je er dan zo mooi uitziet, blijf je natuurlijk foto’s maken. We leerden nog een volksdans, er was een prijs voor de mooist verklede persoon (die geheel terecht naar iemand anders ging) en verder was het vooral lekker dansen en gek doen. Overigens had na een paar uur niemand zijn masker meer op, maar dat was te verwachten 🙂

Na de feestavond mochten we godzijdank uitslapen en hadden we alleen ’s middags een activiteit op het programma staan. En wat voor een: onze locatie was omgetoverd tot escaperoom! De leden van de organisatie hadden daar enorm veel werk in gestoken en dat betaalde zich dubbel en dwars uit. Iedereen was super fanatiek en enthousiast.

Nadien was het tijd voor de tweede en laatste barbecue. Dit keer zelfs met sfeervol kaarslicht op tafel. Na het eten nog een afsluitend kampvuur en toen was het toch echt tijd om de spullen in te pakken, ons bed in te duiken. Vrijdagochtend vertrokken we weer richting Nederland, waar we vrijdagavond laat aankwamen.

Je ziet het vast al aan de foto’s, maar ik heb een heerlijke week gehad! Had het voor geen goud willen missen. Natuurlijk heb ik het thuisfront gemist, maar even weg was echt wat ik nodig had. De komende periode wordt druk en ik voel, ondanks het gebrek aan slaap, dat mijn batterij weer is opgeladen om er weer helemaal tegenaan te kunnen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.