PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #52

8 oktober 2017

Hij is wat later dan je gewend bent, maar dat komt omdat ik gisteren ondergedompeld was in Duitse sferen. Ik ging namelijk voor het eerst naar een Oktoberfest! Het was een feestelijke afsluiter van een productief weekje.

Eind deze maand wordt Quinn 1 jaar! Ik kan nauwelijks geloven dat hij alweer bijna baby-af is. Bizar! We vieren zijn feestje in kleine kring, maar natuurlijk mag een uitnodiging niet ontbreken. En daarom gingen we vorige week zondag even het park in om wat mooie foto’s te maken. De foto hierboven is niet de foto die we uiteindelijk voor de uitnodiging gebruikt hebben. Die deel ik op een later moment nog wel.

Meneer de ontdekker doet niets liever dan de hele dag spulletjes vastpakken en onderzoeken. Het liefst spulletjes die niet van hemzelf zijn. Dus doen Lise maandagmiddag naar de peuterspeelzaal was, greep hij zijn kans… Het is trouwens wel echt opletten geblazen dat we geen kleine prulletjes laten rondslingeren in huis, want je hoeft je maar om te draaien of hij heeft iets in zijn mond gestopt.

Na teveel snelle en inspiratieloze maaltijden vond ik het deze week weer eens tijd om echt iets te koken. Ik besloot de Griekse Kofta zonder pakje of zakje te maken, naar het recept van Life’s About Geertje. Het viel enorm in de smaak. Bij M en mijzelf, maar ook Lise en Quinn aten hun bordje leeg. Ik ga binnenkort nog meer van haar recepten zonder pakje of zakje uitproberen.

Als Quinn in bed ligt probeer ik bewust wat tijd door te brengen met Lise alleen. Ik merk dat ze daar erg van geniet. Ze had zin om met Playmobil te spelen en dus pakten we haar keuken erbij en rommelden wat met die inimini spulletjes. Leuk hoe Lise er inmiddels ook al hele verhaaltjes bij bedenkt.

De temperaturen dalen en met een stevige herfstwind is een zomerjas echt te fris. Zeker als je stil moet zitten in een kinderwagen. En daarom haalde ik Quinn zijn winterjas van Z8 uit de kast. Die scoorde ik vorig jaar met een enorme korting. De maat was toen een beetje op de gok, maar blijkt perfect. Hij heeft nog wat groeiruimte, maar verzuipt er niet in. En hij is ook nog eens heerlijk warm en staat leuk!

Toen ik vrijdagmiddag thuiskwam lag er een dikke envelop op de deurmat. Ik kon me niet herinneren dat ik iets besteld had, dus ging ik eigenlijk uit van een (onaangekondigd) perspakketje, maar in de envelop zat het nieuwe album van Racoon! Dat had ik weken geleden via pre-order besteld zodat ik een speciale gesigneerde versie zou ontvangen. Maar glad vergeten en daarmee een extra leuke verrassing. Ik heb het al een aantal keer geluisterd en vind het heel goed. Op 25 november ga ik naar hun concert hier in het Klokgebouw. Daar kijk ik erg naar uit!

En last but not least mijn feestelijke weekafsluiting en de reden dat dit overzicht zo belachelijk laat online komt. Samen met een vriendin was ik namelijk bij Het Foute Oktoberfest in Nijmegen.

Jetzt geht’s loss! 🍺🎶🎉🤗 #hetfouteoktoberfest #oktoberfest #dirndl #goffertpark #nijmegen

Een bericht gedeeld door Monique | Moonoloog.nl (@moonoloog) op

We hesen ons in een dirndl, dronken bij haar thuis alvast wat om in de stemming te komen en fietsten door de stromende regen naar het Goffertpark. Helemaal doorweekt kwamen we aan en van de krullen die we in onze haren hadden gemaakt was weinig over, maar dat mocht de pret niet drukken.

We hebben ons uitstekend vermaakt! Er stond één grote tent op het terrein waar gedanst kon worden en in een andere tent kon je terecht voor een hapje en drankje aan een van de biertafels. Het bleef maar regenen, dus het feit dat alle toiletten buiten stonden en je dus in de regen moest staan wachten tot er eentje vrij kwam, was niet zo tof. Hopelijk is dat volgend jaar beter geregeld (of is het gewoon droog 😉 ).

En nu ga ik de kinderen in bed leggen en duik ik zelf op de bank. Even bijkomen hoor. Ik ben ook geen 18 meer… Hoe was jullie week en weekend?

2 Comments

 • Reply Maaike 8 oktober 2017 at 20:22

  Oh wat een fijne week! De pakketjes die je even vergeten was zijn eigenlijk de beste om te krijgen. Ik had er van de week ook eentje, gek hoe het brein zoets kan vergeten!

  • Reply Monique 9 oktober 2017 at 22:23

   Haha bizar hè? Het overkomt me niet vaak, maar zo af en toe is het zeker leuk ja!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.