PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #50

24 september 2017

Dit weekoverzicht is alweer het 50e dat ik maak sinds ik deze genummerde reeks ben gestart. Ongelooflijk! Al langer denk ik erover de Snapshot Sunday wat aan te passen en vandaag lijkt me een mooi moment om daarmee te beginnen. Wat er anders wordt? Ik ga voortaan geen droge opsomming per dag meer maken, maar kies een aantal foto’s uit mijn afgelopen week en vertel daar wat uitgebreider bij wat we gedaan hebben. Ik hoop dat het jullie bevalt!

Hierbij dus de eerste Snapshot Sunday ‘nieuwe stijl’. Een van de redenen dat ik het op deze manier wil gaan doen is dat de weekoverzichten zoals ze waren me altijd enorm veel tijd kostten. Nu is dat op zich nog niet zo erg, maar als je week in week uit van elke dag van de week aan het terugzoeken bent wat je ook alweer hebt gedaan, kun je je voorstellen dat je daar op een gegeven moment wel een beetje klaar mee bent. Bovendien lijkt me voor jullie eigenlijk veel interessanter om een paar highlights uit de week te zien met een wat uitgebreider verhaal erbij.

Ik begon de week niet al te best. Zondag voelde ik al een verkoudheid opkomen, maar toen ik maandag opstond voelde ik me zo ziek als een hond. Niet fijn! Gelukkig kon mijn moeder komen om de kinderen op te vangen en werkte M ’s middags thuis. Het theezakje dat ik kreeg bevatte een wel heel ironische vraag, al valt er aan ziek zijn natuurlijk niet zoveel te doen.

Ik ben druk bezig met het plan van aanpak voor mijn afstudeeronderzoek en dinsdag had ik weer een afspraak met mijn opdrachtgever. Ik ga onderzoek doen op een basisschool en buiten zag ik bij de straat dit bord staan. Ik vond het zo aandoenlijk 🙂 Ongelooflijk dat Lise over twee maandjes zelf ook al naar school mag!

Je vraagt je misschien af hoe ik van ziek in bed opeens weer up en running kon zijn. Nou eigenlijk was ik nog allesbehalve beter, maar ik wil niet nog meer vertraging oplopen en sleepte mezelf naar die afspraak. Om daarna meteen door te rijden naar de supermarkt voor het inslaan van de nodige vitamientjes.

En toen had ik de keuze tussen een rustige middag thuis of een paar nuttige uren in de bibliotheek. Ik koos voor dat laatste. De ouders van M kwamen oppassen en ik fietste naar de bieb. Ondanks dat ik me nog niet fit voelde heb ik toch wat werk kunnen verzetten. En omdat ik toch wel trots was op mijn doorzettingsvermogen, trakteerde ik mezelf op een lekkere cappuccino. De meneer in het bibliotheekcafé maakte hem extra mooi, met een hartje ‘Omdat ik zie dat jij wel wat liefde kunt gebruiken.’

Woensdag was ik lekker met de kindjes thuis. Tijdens Quinn zijn slaapje besloot ik eens een poging te wagen tot het in elkaar zetten van de fietskar die we ontvingen van Thule. Dat ging boven verwachting goed en snel, alleen ontbrak er een onderdeeltje waarmee de kar aan de fiets kan worden bevestigd. Daar moeten we dus nog even op wachten voor we er echt op uit kunnen. Gelukkig wordt het de komende dagen nog mooi weer, dus hopelijk vinden we een mogelijkheid even een stukje te gaan fietsen. Lise heeft hem in elk geval al helemaal goedgekeurd!

Donderdagochtend ging Lise naar de peuterspeelzaal, maar toen ze ’s middags thuis was vond ik het tijd voor quality time met z’n tweetjes. We gingen voor het eerst aan de slag met strijkkralen en dat vond ze geweldig om te doen! Ik had niet verwacht dat ze de motoriek en het geduld er al voor zou hebben. We maakten een prinses én een hartje voor Lise’s grote nicht die die weekend haar verjaardag vierde. Voor Lise’s verjaardag heb ik al tijden een hele grote doos met strijkkralen in de kast liggen, dus die gaat zeker in goede aarde vallen.

Dinsdagavond liet ik mijn min of meer ‘vaste’ sportles schieten, maar donderdagavond voelde ik me weer goed genoeg om te gaan. Een lekker lesje XCO deed me goed! Zoals je ziet was het extreem rustig in de les. Helaas gaat deze dan ook vervallen en kan ik vanaf volgende maand echt alleen nog maar op dinsdag gaan. Jammer…

Ik ben benieuwd wat jullie van dit weekoverzicht nieuwe stijl vinden! Mocht je tips, suggesties, vragen of opmerkingen hebben dan zijn die altijd welkom. Laat ze me weten in een reactie of stuur me even een berichtje. Ik maak deze overzichten immers voor jullie, dus jullie input is heel waardevol voor me!

En nu weer op naar een nieuwe week. Een hele drukke week kan ik wel zeggen. Waarin ook iets heel spannends gaat plaatsvinden… 

1 reactie

  • Reply Essma 24 september 2017 at 17:11

    Gelukkig voel je je al weer de oude! Fijne week en ben benieuwd naar wat er staat te gebeuren! 😉✨

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.