PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #5

9 oktober 2016

snap-2

Met de bevalling in zicht ben ik druk vooruit aan het bloggen. Alleen het weekoverzicht kan ik natuurlijk pas op het laatste moment helemaal afmaken. Gelukkig was dat deze week geen probleem. Het is de eerste week dat het me echt is gelukt het wat rustiger aan te doen in verband met de zwangerschap. Vandaar misschien ook iets minder spannende foto’s dan anders, maar ik heb m’n best gedaan. Kijk je weer gezellig mee?

snap1

Vorige week zondag beloofde een lekker lui dagje te worden met misschien alleen een bezoekje aan de oma van M. Maar dat pakte toch wat anders uit toen plotseling met moeder en drie vriendinnen voor de deur stonden. Zij kwamen me ‘ontvoeren’ voor mijn babyshower. Super leuk en onverwacht! Ze zouden eigenlijk met meer zijn, maar er waren er een aantal die niet konden en ze durfden het niet goed aan nog langer te wachten aangezien ik de vorige keer zo vroeg beviel. Maar ik vond het juist met zo’n klein groepje erg knus en gezellig!

snap2

We deden gezellige spelletjes onder het genot van een heerlijke high tea. Top combinatie als je het mij vraagt.

snap3

En alsof dat nog niet alles was werd ik ook nog eens verwend met super leuke cadeautjes voor de baby!

snap4

Maandag was ik vooral erg moe. Lise was bij opa en oma zodat ik wat kon rusten. Ik heb echt mijn best gedaan niets bijzonders te doen en dat is aardig gelukt. Maandag verscheen ook de Shoplog van Next waarin onder andere deze slaappakjes voorbij kwamen. Ik kreeg er leuke reacties op!

snap5

Dinsdag bracht ik Lise ’s ochtends naar de gastouder en deed ik (heel erg op mijn gemak) wat in het huishouden. Ik wilde graag nog even naar Prénatal en HEMA en vroeg mijn moeder of ze mee wilde gaan. Omdat ik best moe was van het lopen en we nog terug moesten fietsen, stelde mijn moeder voor even koffie te gaan drinken. En omdat we toch bezig waren kon daar ook best een taartje bij. Hoera voor lieve mama’s!

In de avond had ik samen met M een info-avond van een basisschool waar Lise over ruim een jaar misschien naartoe gaat.

snap6

En woensdagochtend was er de mogelijkheid mee te kijken als de school ‘in bedrijf’ was. We werden rondgeleid door twee jongens uit groep 8. Dat gaf een hele goede indruk en we zijn positief over deze school, maar blijven het heel lastig vinden waar we uiteindelijk voor moeten kiezen. Misschien schrijf ik daar binnenkort nog wat uitgebreider over.

snap7

Woensdagavond reden we nogmaals een stuk van de lichtjesroute. Dit keer ging mijn broertje gezellig mee. Lise vond het opnieuw erg leuk. Bij de eendjesvijver, het hoogtepunt van de route, kwam ik een oud-klasgenootje van de basisschool tegen die ik zeker 20 jaar niet had gezien. Erg leuk en haar dochtertje heeft hetzelfde soort krulhaar als Lise.

snap8

Donderdagochtend was het weer tijd voor de peuterspeelzaal. De opa’s en oma’s waren het laatste uur ook welkom en er werd voorgelezen in het kader van de Kinderboekenweek. Ik was lekker thuis en had geregeld dat mijn ouders Lise na afloop even thuis kwamen afzetten. De middag hielden we rustig met thee en druifjes en ook ’s avonds heb ik niet veel anders gedaan dan op de bank liggen en Expeditie Robinson kijken.

snap9

Vrijdag zou er een kast worden opgehaald die we verkocht hebben via Marktplaats. M werkte daarom een dagje thuis. In de ochtend rommelde ik wat in huis met Lise, die opeens besloot haar hoedje op te zetten en de paraplu erbij te pakken. Geweldig! Samen met haar en mijn moeder ben ik ’s middags boodschappen voor een aantal dagen gaan doen. Verder zijn we gewoon thuis gebleven en koorrepetitie liet ik ook even voor wat het was. Ik ben gewoon om 21:00 uur ’s avonds al moe!

snap10

Zaterdagochtend stond Lise erop dat ik een staartje in haar haren maakte. Niet omdat ze dat nou zelf zo mooi vindt, maar omdat ze weet dat ze dan even een filmpje van Jokie en Jet op mijn telefoon mag kijken. Ik heb voor de verandering eens twee staartjes gemaakt en vind het zo leuk staan! Dat ga ik vaker doen.

snap11

In de middag brachten M en ik Lise naar opa en oma. Samen met hen zou ze die avond gaan eten bij mijn broertje. Om vervolgens bij opa en oma te blijven logeren. Voor ons stond een avondje bij vrienden op het programma, waar we nu ik dit typ net van terug zijn. Het is na enen en ik ben doodop, maar ik zal toch even dit overzicht af moeten maken (je neemt het bloggen serieus of niet hè…). Maar we hebben een super gezellige avond gehad!

Nu gaan we dus maar snel slapen. Morgenochtend gaan we eindelijk een muur van de babykamer behangen, zodat die de komende dagen verder afgemaakt en ingericht kan worden. Verder staat er een lekker rustige zondag op het programma.

Heb jij een fijne week achter de rug?

14 Comments

 • Reply Nicole 9 oktober 2016 at 06:50

  Heel goed dat je zo rustig gedaan hebt! Mag ook wel nu je bijna 37 weken bent.. En leuk die staartjes bij Lise!

  • Reply Monique 10 oktober 2016 at 20:50

   Ja hè, vind ik ook 🙂

 • Reply Joyce 9 oktober 2016 at 08:19

  Lekker zo’n rustig weekje! En wat leuk een babyshower 😀

  • Reply Monique 10 oktober 2016 at 20:51

   Ik ben er niet zo goed in hoor, maar moet even streng zijn voor mezelf en die rust pakken nu het nog kan, hihi.

 • Reply Charlotte 9 oktober 2016 at 08:50

  Wat leuk die staartjes bij Lise! Super schattig! Groot gelijk dat je even wat rustiger aan gaat doen, goed op jezelf letten nu!

  • Reply Monique 10 oktober 2016 at 20:52

   Ja ga ik echt vaker doen 🙂 En ook dat laatste doe ik!

 • Reply Bregje 9 oktober 2016 at 18:14

  Goed dat je rustiger aan hebt gedaan,nog even doorbijten 🙂
  Lief van je moeder en vriendinnen dat ze je verrast hebben! ❤

  • Reply Monique 10 oktober 2016 at 20:52

   Ja ik vond (en vind) het ook zó lief! Je voelt je dan ook echt even extra bijzonder 🙂

 • Reply Wendy 9 oktober 2016 at 21:22

  Awh, die staartjes zijn cute! Die maak ik bij Noor ook vaak, ik vind haar dan echt al een grote meid als ze er zo bij loopt, haha. Succes nog met rustig aan doen!

  • Reply Monique 10 oktober 2016 at 20:53

   Ja he, wordt gelijk een heel ander meisje dan. Vandaag maakte ik zo’n Frans staartje (half vast, half los). Ook erg leuk! En dankjewel 🙂

 • Reply Ineke 10 oktober 2016 at 08:51

  Wat leuk jouw babyshower. En mooie foto’s van Lise terug.

  • Reply Monique 10 oktober 2016 at 20:53

   Dank je! Ik heb er ook echt van genoten 🙂

 • Reply Jessica 10 oktober 2016 at 09:35

  Wat staan die staartjes leuk bij Lise.

  • Reply Monique 10 oktober 2016 at 20:54

   Vind ik ook 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.