PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #5

2 oktober 2016

snap

Zoals elke zondag blik ik ook vandaag aan de hand van foto’s terug op de afgelopen week. Een vrij drukke, moet ik zeggen. Vanaf komende week ga ik toch echt proberen het wat rustiger aan te doen zodat ik me in alle rust kan voorbereiden op de komst van ons tweede kindje. 

snap1

Vorige week zondag waren Lise en ik op uitnodiging aanwezig bij de première van Roodkapje de Musical. Ik schreef er deze week al een uitgebreider verslag over, maar we hebben een ontzettend leuke middag gehad!

snap2

Blogvriendinnetjes Nicole en Charlotte waren met hun dochtertjes ook van de partij en voordat M weer naar huis ging maakte hij nog even een foto van ons allemaal.

snap3

Onze moppies hebben het zo leuk gehad! De drie kleine roodkapjes namen ook de naborrel erg serieus. Van ruim een uur kijken naar een voorstelling krijg je immers grote dorst! Simultaan aan de appelsap dus 🙂

snap4

Maandag was het (helaas) tijd voor serieuzer zaken. Lise was bij mijn ouders, zodat ik me de hele dag kon focussen op het leren voor het examen van dinsdag. Hoewel je zou zeggen dat ik een flinke stok achter de deur had, kon ik me op sommige momenten maar moeilijk concentreren. Het maken van aantekeningen aan mijn bureau was trouwens ook nog best een uitdaging met die buik.

Dinsdagochtend om 11:15 uur was het dan zover. Lise was bij de gastouder (echt stom haar twee hele dagen achter elkaar nauwelijks te kunnen zien!) en ik fietste op tijd naar het testcenter om examen te doen. De ene vraag viel mee, maar een andere bracht me juist enorm aan het twijfelen. Uiteindelijk berekende ik voor mezelf hoeveel punten ik zeker gescoord zou moeten hebben en kwam daarmee uit op iets meer dan de helft. Dat zou nog weleens spannend kunnen worden dus.

snap5

Omdat ik de rest van de dag in principe voor mezelf had én enorme honger, ging ik even de stad in waar ik bij HEMA een iets te grote lunch nuttigde. Daarna ging ik nog een paar winkels binnen, maar ik merkte al snel dat ik best moe was en beter naar huis kon gaan. Daar heb ik het de rest van de middag dan ook maar rustig aan gedaan.

snap6

Toen M thuiskwam uit zijn werk en we gegeten hadden, zaten we nog even buiten. Prima temperatuurtje en Lise heeft nog fijn even bellen kunnen blazen met papa en rondjes gemaakt op haar step.

snap7

Woensdagochtend begon met heel goed nieuws via de mail: mijn examen was diezelfde dag nog nagekeken en ik heb het met een 5,7 gehaald! Met de hakken over de sloot dus weliswaar, maar dat kan me niets schelen. 6 studiepunten in de pocket! Ook had ik eindelijk weer tijd voor quality time met mijn meisje. Terwijl ik boven wat opruimde en schoonmaakte was zij lekker aan het spelen op haar kamer. Toen ik met het wiegje voor de baby bezig was, wilde ze daar graag even in en hadden we de grootste lol. Past nog net, zoals je ziet 😉

snap8

’s Middags kwamen Nicole en Fay ons ophalen om met z’n viertjes naar Utrecht te rijden voor het Kinderboekenweekfeest dat Bol.com organiseerde. Het was leuk, maar erg druk. Gelukkig was er buiten genoeg ruimte en konden de meisjes daar lekker rennen en spelen. Komende week volgt nog een verslagje van deze middag, dus ik laat het voor nu even bij deze ene foto.

snap9

Donderdagochtend speelde Lise een paar uurtjes op de peuterspeelzaal. Nadat ik haar had opgehaald deden we boodschappen en in de middag deden we het rustig aan. Lise houdt gelukkig heel erg van boekjes lezen, dus dat is een heel fijne bezigheid nu het voor mij lichamelijk allemaal wat zwaarder wordt. De boekjes van Liselotje vindt ze al tijden heel erg leuk en sinds kort zijn ook Jip en Janneke favoriet.

snap10

En ’s avonds aten we Mexicaanse wraps. Een van Lise’s lievelingsmaaltjes. Normaal eet ze de wraps (die ze zelf trouwens pannenkoeken noemt) en vulling los van elkaar op, maar dit keer wilde ze ook graag een ‘pakketje’ net als papa en mama. Ze zat zo trots te eten!

snap11

Vrijdagochtend was ik in een creatieve bui. Na wat spieken op Pinterest besloot ik samen met Lise ‘herfstbomen’ te maken met verf. Toevallig vond ik een stempelkwastje dat hier perfect geschikt voor bleek. Toen we klaar waren wilde Lise heel graag ergens naartoe. Ik appte mijn moeder of mijn ouders het gezellig vonden als wij daar tussen de middag een boterham kwamen eten. Uiteraard vonden ze dat erg leuk en een van de herfstbomen kon meteen mee voor op de koelkast.

snap12

Na de lunch is mijn moeder nog even mee boodschappen gaan doen. Fijn, zo’n extra paar handen! En natuurlijk ook heel gezellig voor Lise en mij. Eind van de middag kwam er een vriendin op de thee en ’s avonds ging ik naar koorrepetitie.

snap13

Zaterdag. Weekend! We startten de dag rustig, maar ontdekten toen Lise wakker werd dat ze ’s nachts had overgegeven. Het arme meisje had zowel haar pyjama als het bed ondergespuugd. Zo zielig! Desondanks kwam ze niet ziek over en had ze ook gewoon zin om te ontbijten. Ik vermoed dus dat er iets dwars heeft gezeten en alles weer goed was toen dat er eenmaal uit was.

Na het ontbijt gingen we de stad in voor een cadeautje en informatie inwinnen over een camera die ik op het oog heb. Lise moest en zou even over het muurtje langs het fietsenrek heen en weer lopen. Zo heerlijk hoeveel plezier ze kan hebben met zoiets simpels. Ze vond het die ochtend trouwens erg koud en wilde daarom per se een muts op, haha!

snap14

’s Middags gingen we naar de verjaardag van grote nicht Benthe, die 8 jaar is geworden. Lise heeft gesmuld van al het lekkers en heerlijk gespeeld met haar neefje. Eenmaal thuis hoefden we alledrie niet veel meer te eten en brachten we Lise op tijd naar bed. Voor M en mij stond een relaxavondje voor de tv op de planning, waarbij we de film ‘Captain Philips’ met Tom Hanks keken. Een van de betere films die ik de afgelopen tijd heb gezien en super spannend!

Wat doe jij het liefst op een vrije avond? En wat zijn je plannen deze zondag?

6 Comments

 • Reply Charlotte 2 oktober 2016 at 08:16

  Wat een druk maar gezellig weekje! En inderdaad misschien slim om wat rustiger aan te doen, al kan ik me voorstellen dat dat best lastig is soms.

 • Reply Nathalie 2 oktober 2016 at 09:21

  Leuk die 3 roodkapjes bij elkaar! Het was mij ook iets te druk bij het Bol.com kinderboekenweekfeest. Leuk om jou en Nicole gezien te hebben. Vandaag maak ik weer een zwangerschapshoot van iemand anders.

 • Reply MetMirjam 2 oktober 2016 at 09:28

  Super fijn dat je je examen gehaald hebt! Die herfstdagen zijn leuk, ik ga van de week ook weer eens aan de knutsel met Fiene 🙂

 • Reply Jessica 2 oktober 2016 at 10:51

  Hahaha, zie Lise in het bedje staan dan. Gek he dat ze daar ook in heeft gepast. Vandaag doen wij het rustig aan, we gaan alleen even naar Schiphol, beetje rondkijken en mijn ouders ophalen van een weekendje Cambrigde.

 • Reply Jodi - liefthuis 2 oktober 2016 at 14:19

  Jaaa captain Philips is heel goed. Ik hou sowieso van Tom Hanks.

 • Reply Nicole 3 oktober 2016 at 04:44

  Och wat naar dat ze had overgegeven ’s nachts maar gelukkig was daarna alles weer goed. Ik vond onze uitjes afgelopen week echt super leuk!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.