PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #48

10 september 2017

Het is alweer zondag! We waren de afgelopen week een paar dagen weg en daardoor heb ik het gevoel dat de week extra snel voorbij is gegaan. Kom je hier via de bloghop dan is deze rubriek dé manier om mij een beetje beter te leren kennen. Leuk dat je meeleest!

Vorige week zondag hadden M en ik het plan opgevat om te gaan woonwinkelen. We wilden een salontafel bestellen en kijken voor nieuwe eetkamerstoelen en eventueel een kastje voor in de woonkamer. Aangezien dat zonder kinderen stukken vlotter gaat dan met, vroegen we mijn ouders een paar uurtjes op te passen. Zij hebben ook een box staan en Quinn draait er tegenwoordig zijn hand niet meer voor om en trekt zich op tot staan zodra hij de kans krijgt. Stoere vent!

Kijk dit leuke kastje nou! Ik vind het overigens wel lastig om in te schatten wat nou mooi staat bij elkaar. In de winkel ziet het er allemaal zo leuk uit, maar als ik dan probeer in te schatten hoe het in ons eigen interieur staat vind ik dat toch moeilijk! Het kastje hebben we niet gekocht, maar de salontafel is wel besteld en we weten ook welke eetkamerstoelen we willen hebben. Oh en we kochten ongepland ook nog twee kinderstoeltjes. Gewoon omdat ze té leuk waren.

Maandag moest ik echt weer aan de slag met het plan van aanpak voor mijn afstudeeronderzoek. Niet komende week maar de week daarop heb ik een afspraak met mijn opdrachtgever om nog wat dingen helder te krijgen en dan kan ik het voor de tweede keer inleveren. En daarna echt van start met afstuderen!

Maandagavond moest ik vergaderen met wat leden van mijn koor en toen ik daarvan thuis kwam had ik het koud en enorm veel zin in chocolade. Gelukkig was dat beide snel opgelost, want binnen no time lag ik onder mijn dekentje, met een chocoladereep binnen handbereik. Ik hield het overigens netjes bij 1 stukje. Mijn ‘chocoladehonger’ was weer gestild.

Dinsdagochtend gingen de kinderen naar de gastouder. Ondertussen reed ik naar het magazijn van de meubelwinkel om de kinderstoeltjes die we zondag hadden gekocht op te halen. Helaas bleek bij thuiskomst dat ze de verkeerde hadden meegegeven. Zo vervelend!

De rest van de dag bleven we thuis, omdat ik de spullen bij elkaar moest zoeken voor onze mini-break. De kinderen speelden ondertussen rustig. Lise begint Quinn trouwens steeds meer bij haar spel te betrekken. Hier speelt ze doktertje. Ik moet het wel in de gaten houden overigens, want het gaat er niet altijd even liefdevol aan toe, haha.

Woensdagochtend vertrokken we! We hadden Lise expres niet verteld waar de reis heen zou gaan, dus tot het moment dat we voor de poort van de Efteling stonden had ze geen idee. We sliepen in een huisje op het nieuwe vakantiepark van de Efteling ‘Loonsche Land’. Dat is pas sinds mei open, dus alles is gloednieuw. Erg mooi!

Woensdag was een mooie dag met redelijk wat zon en een fijn temperatuurtje. Het was niet druk in het park, dus we hoefden nergens lang te wachten. Natuurlijk gingen we eerst in Symbolica. De prachtige nieuwe attractie. Lise vond het erg spannend en het kostte enige moeite om haar te overtuigen dat het echt niet eng zou zijn. Gelukkig kon ze dat na het eerste ritje ook beamen en wilde ze meteen nog een keer.

Om 15:00 uur mochten we ons huisje in, maar wij gingen pas terug toen het park bijna dicht ging en wij een pannenkoek hadden gegeten. De huisjes zijn van hout en vrijstaand. Het was even puzzelen wie waar het beste kon slapen, maar uiteindelijk kozen we ervoor Lise beneden in het stapelbed te laten slapen. Wij sliepen met Quinn in de andere slaapkamer.

Mijn broertje zou eigenlijk het hele tripje meegaan, maar omdat dat met zijn werk niet lukte kwam hij uiteindelijk alleen op donderdag. Ik stelde voor dat hij woensdagavond al kon komen, zodat we donderdagochtend alleen maar hoefden te ontbijten en dan meteen het park in konden. Hij was er rond half negen en samen zijn we nog snel even boodschappen gaan doen in Kaatsheuvel. We moesten immers wel een biertje kunnen drinken die avond!

Donderdagochtend maakten we een uitgebreid ontbijtje en toen we vanuit ons huisje zagen dat er wat te doen was bij het kinderboerderijtje, besloten we even te gaan kijken. De schapen werden geschoren! De fotograaf van de Efteling was erbij en zo hadden we op de vroege morgen zelfs een moment of fame 🙂

De #schapen in het dierenverblijf van #Efteling Loonsche Land zijn vandaag #geschoren! #newhaircut 🐑💇

Een bericht gedeeld door Efteling (@efteling) op

Meteen daarna gingen we het park weer in. Er waren opvallend meer schoolreisjes dan woensdag, maar nog steeds was het niet mega druk. De oldtimers zijn, na Carnaval Festival, Lise’s favoriet!

De Pagode vindt ze trouwens ook te gek! En Quinn vond het ook wel interessant zoals je ziet. Ik vond het wel eng hoor, om hem zo dicht bij die rand vast te houden. Na deze foto ben ik snel weer veilig met hem op het bankje gaan zitten 😉

Tja, zo’n foto moet ook altijd gemaakt worden…

Lise vond de binnendraaimolen (Caroussel) een beetje eng en wilde dus uitsluitend in de buitendraaimolen. Ik mocht mee. ‘Mama, zullen we samen op een paard gaan?’

Samen met een van je favoriete mensen in je favoriete attractie. Lise was een gelukkig meisje! Mooi plaatje dit hè?

En toen was het moment van de waarheid daar. Ik had al een paar keer heel stoer geroepen dat ik tijdens dit tripje toch echt eens in Baron 1898 wilde. Goed, eigenlijk wilde ik niet als ik helemaal alleen zou moeten, maar noch van mijn broertje, noch van M hoef ik te verwachten dat ze met me meegaan. En dus ging ik toch maar gewoon in mijn uppie.

Met bonzend hart stond ik in de rij, en toen ik in het stoeltje zat, de beugel naar beneden trok en ik met extra veiligheidsriemen werd vastgezet vroeg ik me heel even af waarom ik dit ook alweer zo graag wilde. Maar ondanks dat het even heeel eng was, was het vooral enorm gaaf! Die drop naar beneden is geweldig. Ik zit op de foto trouwens op rij 1, de derde stoel van links. Mijn broertje heeft de foto gemaakt en ik moest wel lachen toen ik hem zag, want zoals je ziet durfde ik niet naar beneden te kijken.

En na een lange, intense, maar hele leuke dag, hadden we echt de puf niet om zelf te gaan koken. Opnieuw naar een restaurant in de Efteling zag ik ook niet zo zitten, maar gelukkig heeft Loonsche Land ook een restaurant! Het was er lekker rustig én er was een enorme speelhoek. Ideaal. Al was Lise eigenlijk veel te moe om nog te spelen. Het eten was goed, het bier smaakte er lekker bij en daarna was het tijd om mijn broertje weer uit te zwaaien. Die moest helaas weer terug naar huis.

Vrijdagochtend. Ons laatste dagje Efteling brak aan. Maar we konden niet naar het park voor we alle spullen hadden opgeruimd en het huisje hadden verlaten. In de zithoek ligt een grote groene zitzak. Ligt heerlijk, vindt ook Quinn. En wij maar opruimen…

Je kunt het je misschien nog wel herinneren, maar vrijdag was het geen al te best weer. In regio Kaatsheuvel regende het zo’n beetje de hele dag. Maar hey, wij zijn Nederlanders en die laten zich door een beetje regen niet wegjagen. Met regenjassen en wat creativiteit kom je een heel eind.

En dus gingen we nog een laatste keer in Symbolica, ging ik nog eens in Baron 1898 en de Python. M en ik maakten afwisselend nog een paar keer een ritje in Vogelrok en Lise genoot nog maar eens van Jokie & Jet. Met z’n vieren gingen we ook nog een laatste keer in de Oldtimers. We aten nog een hapje en toen was het echt tijd om naar huis te gaan.

Zaterdagochtend werden we dus weer in ons eigen bed wakker. Toch ook wel weer fijn. M ging op pad om de verkeerd geleverde stoeltjes om te ruilen. Dit zijn dus de goede en zijn ze niet tof?! Komende dinsdag worden de meubels voor de speelwand geleverd en deze stoeltjes komen daar dan bij te staan. Ik ben er helemaal blij mee.

Ik had de hele dag geblokt om te studeren, maar was ’s ochtends vooral bezig met opruimen en mijn administratie. ’s Middags nam M Lise mee naar een verjaardag en kon ik tijdens Quinn zijn middagdutje nog even aan de studie. Ik deed rustig aan, want ik voelde toch dat drie dagen Efteling er behoorlijk in hakken.

En vandaag is het natuurlijk zondag en staat er een leuk uitje op de planning! Bloggerelateerd, dus je gaat er nog het een en ander van terugzien hier. Lise mag mee en ook Nicole en Janske en hun peutermeisjes zijn van de partij. We gaan er een gezellige middag van maken! Houd Instagram in de gaten, want daar komt vast het een en ander voorbij vandaag.

Ik wens je alvast een fijne nieuwe week toe! Voor ons een wat rustiger weekje, maar wel een waarin ik weer volop aan de studie moet! Back to business!

1 reactie

  • Reply Jamila. 10 september 2017 at 11:13

    Ik zag dat jullie vandaag na het Hasbro event gaan supper leuk en ook zeker voor de meisjes die can Frozen houden een fijne dag met je blog vriendinnen

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.