PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #47

3 september 2017

Er is alweer een ruime week voorbij sinds we terug zijn van vakantie. We zitten weer helemaal in ons ritme en het weekoverzicht ziet er na de twee vakantieverslagjes weer uit zoals voorheen. Tijd voor een terugblik op de week die achter ons ligt! Met feest, ontspanning, warme dagen en tot besluit een leuk event!

Tijd om rustig alle spullen van de vakantie uit te pakken, wassen te draaien en boodschappen te doen was er voor mij niet, want zaterdagmiddag stond ik alweer te feesten bij We love the 90’s in het Goffertpark in Nijmegen. Het weertje was perfect, we waren met een groepje gezellige mensen en zagen 3T en Scooter live optreden. Een ritje in het reuzenrad maakte het feest compleet.

Omdat we zaterdag op een heel nette tijd thuis waren en ik rond een uur of twaalf al op mijn luchtbedje op zolder lag (ik bleef bij mijn vriendin en haar vriend slapen), viel het met de brakheid op zondag reuze mee. Dus toen ik weer thuis was heb ik vooral vakantiewasjes gedraaid, opgeruimd én even uitgerust met de nieuwe VT Wonen. Het eerste nummer van het abonnement dat ik mezelf cadeau heb gedaan.

Maandag begon dan echt het normale leven weer. Lise moest ’s middags voor het eerst sinds de vakantie weer naar de peuterspeelzaal. Omdat het heerlijk weer was lunchten we buiten.

Lise vond het leuk om weer naar de speelzaal te gaan en kwam helemaal vrolijk thuis. Na nog wat spelen en uitrusten met een filmpje was het alweer tijd voor het avondeten. Wederom buiten, want: nog altijd lekker weer. Voor Quinn maakte ik dit keer een bordje met zoete aardappelfrietjes, broccoli, bloemkool, wortel en ei. Hij mocht zelf eten en dat ging wonderbaarlijk goed! Hij vindt het ook heel leuk om het zelf te mogen doen, dus die houden we er zeker in.

Dinsdag beloofde het nog wat graadjes warmer te worden dan maandag. De kinderen gingen in de ochtend naar de gastouder en ik aan de studie. Voor ze weg moesten deed ik nog even een spelletje met hem. Hij begint heel goed te worden in het imiteren van bewegingen. Ik deed mijn hand in de lucht en bewoog die heen en weer en zoals je ziet doet hij me na.

Na overleg met mijn moeder gingen we die middag meteen richting zwemplas. Genieten van wat misschien wel de laatste zomerse dag van het jaar zou kunnen zijn. Quinn bleef trouwens thuis bij opa zodat hij gewoon kon slapen en bijkomen van zijn ochtend bij de gastouder. Lise heeft echt enorm veel energie en genoot, ondanks dat ze die ochtend ook al druk gespeeld had, van het water en het zand.

Eenmaal thuis was ze toch wel erg moe. Dus na het eten en een kort filmpje was het bedtijd.

Woensdag waren we een dagje thuis. We deden lekker rustig aan en bleven vooral binnen, want buiten was het inmiddels compleet het tegenovergestelde weer dan een dag eerder. We speelden wat en ik focuste me even uitsluitend op de kinderen.

Donderdagochtend ging Lise wederom naar de peuterspeelzaal. Tijdens Quinn zijn slaapje kon ik aan de studie en toen het tijd was om haar op te halen wandelde ik met de kinderwagen door het zonnetje naar school. Die middag maakte ik een ovenschotel van Weight Watchers die meer werk kostte dan ik vooraf had gedacht, ook wat frustraties opleverde, maar uiteindelijk zó lekker was dat ik zeker weet dat ik hem nog een keer ga maken.

De vrijdag stond vooral in het teken van studeren. De kinderen waren de ene helft van de dag bij de gastouder en in de middag kwamen mijn schoonouders oppassen zodat ik in de bibliotheek verder kon werken. Zo fijn dat dat kan! Het plan van aanpak voor mijn afstudeeronderzoek is voor de eerste keer nagekeken maar helaas nog niet goedgekeurd. Gelukkig heb ik goede feedback gekregen waarmee ik het plan kan verbeteren en half september wil ik het dan voor de tweede keer inleveren. In de hoop dat het goedgekeurd wordt en ik van start kan natuurlijk!

Ook kwam de dirndl binnen die ik bij Lidl besteld had. Ik ga begin oktober als het goed is naar het Foute Oktoberfest, eveneens in Nijmegen, maar ik had nog geen geschikte outfit. Of het deze gaat worden weet ik trouwens nog niet, want van passen is het nog niet gekomen. I’ll keep you posted!

Vrijdagavond was ook weer de eerste repetitie met het koor na de vakantie. Ik had het zingen al die weken wel gemist!

Ik lag er niet zo heel op tijd in vrijdag en daarom deed het toch wel een beetje pijn toen ik zaterdag om zeven uur gewekt werd. Voor iets heel leuks, dat dan weer wel. Het was namelijk de dag van de eerste editie van het Blogger By Nature event in Soest! Ik volgde een SEO training voor gevorderden, twee interessante presentaties, ging een uurtje netwerken en tussendoor natuurlijk gezellig (bij)kletsen met collegabloggers en vriendinnen die ook aanwezig waren. Het was echt enorm goed georganiseerd en bij een volgende editie ben ik zeker weer van de partij!

Aan het eind van de dag waren er bubbels. Proost!

En nadat M de kinderen naar mijn ouders had gebracht voor een logeerpartijtje, nam hij voor ons beiden sushi mee naar huis. Dat was nog eens relaxed thuiskomen! De sushi was heerlijk en toen het op was ben ik op de bank geploft, heb de tv aangezet en ben niet meer van positie veranderd. Ondertussen heb ik nog even dit weekoverzicht in elkaar gezet en zodra ik het zometeen heb ingepland verhuis ik naar mijn bedje. Geen kindjes hier in huis morgenochtend en dat betekent dus: uitslapen! Als het lukt dan, want meestal ben ik dan alsnog wel op tijd wakker. We gaan het zien!

Heb jij ook genoten van de zomerse temperaturen de afgelopen week? 

1 reactie

  • Reply Jessica 4 september 2017 at 17:37

    Leuk om je eens gezien te hebben op het event!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.