PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #45

6 augustus 2017

Jongens, het is alweer augustus! Wat is dat toch met de zomer en de voorbij vliegende tijd? Het gaat mij allemaal wat snel. En ondanks dat het er buiten niet zo heel lekker uitziet terwijl ik dit blogje zit te typen, was afgelopen week toch vrij zomers gelukkig! Quinn werd 9 maanden, we ontdekten een nieuwe speeltuin, ik vierde een Weight Watchers feestje en als ik zo door de foto’s scroll heb ik ook vreselijk lekker gegeten!

Als Weight Watcher naar een all you can eat wokrestaurant. Gedoemd te mislukken? Nee hoor! Niet zolang je bewust keuzes maakt. Ik at als voorgerecht een assortimentje sushi, nam voor mijn hoofdgerecht een flinke portie scampi’s met groenten en een klein beetje miehoen en mijn toetje bestond vooral uit fruit (meloen en ananas, mmm) en een klein beetje ijs. Ik heb gesmuld, maar zat niet onaangenaam vol en had niet eens behoefte aan de mini loempia’s, friet en gebakjes. Zo kan het dus ook!

Maandag was een mooie dag. We besloten buiten te gaan lunchen en sinds Lise heeft ontdekt hoe ze de stoel in ligstand moet zetten, maakt ze daar regelmatig gebruik van. ‘Even zonnebaden mama!’

Onze stoere knul was maandag precies 9 maanden oud. 9 maanden! In een baby update beschreef ik deze week al uitgebreid zijn ontwikkeling, eetpatroon en andere leuke feitjes. Quinn is een vrolijk ondernemend mannetje en ik ben onwijs trots op hem!

Dinsdag waren de kinderen bij mijn ouders en had ik tussen het studeren door afgesproken met een vriendin voor een ‘babyshower-lunch’. Zij verwacht binnenkort haar tweede kindje en omdat er geen officiële babyshower komt, vond ik het wel zo leuk om er op die manier toch even aandacht aan te besteden. We aten bij het Happiness Café hier in Eindhoven en dat was heel lekker! Ik had een klein cadeaupakketje voor haar gemaakt en na afloop kocht ze bij Prénatal nog even het mutsje voor bij het eerste pakje. Wat lijkt het alweer lang geleden dat ik daarmee bezig was… Time flies!

Woensdag wilde ik er even uit met beide kinderen. Ik ontdekte dat er een grote speeltuin bij ons in de buurt is waar ik nog nooit geweest was. Volgens de routeplanner was het zo’n 20 minuten lopen, dus prima te doen.

En die speeltuin bleek een groot succes! Zo schreef ik ook al in mijn favorietenartikel afgelopen vrijdag. Lise vermaakte zich prima en had zelfs een vriendje om mee te spelen, want mijn vriendin kwam met haar zoontje ook nog even die kant op!

‘Laten we even een Quinfy maken!’, zei ze 🙂

Ik was blij dat ik het picknickkleed had meegenomen. Zo kon Quinn ook even lekker zijn gang gaan. Want alleen maar zitten in de kinderwagen, daar is natuurlijk niks aan!

Diezelfde avond ging ik weer naar mijn vertrouwde Weight Watchers cursus. Het was door de vakantie erg rustig, maar ondanks dat vond ik het erg leuk om binnen mijn vertrouwde groepje de gouden ster te ontvangen en even in het zonnetje te worden gezet. In de laatste Weight Watchers update die deze week online kwam heb je alles uitgebreid kunnen lezen.

Donderdag moesten we even een pakket wegbrengen en wat boodschappen doen. En tot Lise’s grote verrassing werd het mini buurtkermisje opgebouwd! Daar gaan we vandaag maar eens een kijkje nemen. Het is echt maar heel klein, met maar vijf attracties of zo, maar voor Lise is dat eigenlijk prima. Ik ben benieuwd wat ze ervan vindt!

De winkel waar ik mijn pakket af moest geven bleek dicht in verband met vakantie. Op naar de bakker, waar ik gebakjes wilde halen om mijn Lifetime Membership bij Weight Watchers te vieren. We hadden er al helemaal zin in en toen bleek… dat ook de bakker op vakantie is! Grrr… Gelukkig was Albert Heijn wel gewoon open en kozen we voor een aardbeientaartje.

En dat was gelukkig ook erg lekker!

Vrijdagochtend was ik al heel vroeg bij mijn ouders om mijn moeder op te halen. Want we gingen ontbijten bij IKEA! Zo leuk, die ontbijtjes voor 1 euro. Ik was bang dat het mega druk zou zijn, maar toen wij binnenkwamen was het zelfs nog erg rustig! Toen we eenmaal zaten te eten werd het iets drukker, dus we waren precies op het goede moment binnen. Lise eet zo’n ontbijt, bestaande uit een croissant, broodje kaas en ei, dus helemaal op he. Vindt ze heerlijk!

Daarna bracht ik iedereen naar het huis van mijn ouders en reed ik zelf snel naar huis om aan mijn scriptie te werken. Ik wil proberen het plan van aanpak zover mogelijk af te hebben voor wij volgende week op vakantie gaan. Er moet nog heel wat gebeuren, maar ik heb vrijdag wel meters kunnen maken. Dat voelt goed!

Ik maakte de verantwoorde kipgyros met tzatziki van Weight Watchers en had ineens enorm zin om daar een biertje bij te nemen. En toen was het opeens toch niet zo heel verantwoord meer… Ach, zo af en toe moet dat kunnen toch?

En ’s avonds pakte ik met een vriendinnetje de trein naar Helmond voor weer een editie van de Kasteeltuinconcerten. Dit keer trad er een latin/caribbean band op. Erg gezellig!

Ik heb het overzicht iets eerder geschreven dan normaal en daarom hou je de zaterdag nog even tegoed 🙂 Ik wens je een fijne zondag en alvast een hele goede, nieuwe week!

Ben jij op dit moment op vakantie, moet je net als wij nog gaan, of blijf je lekker thuis deze zomer? Let me know!

1 reactie

  • Reply Janske 6 augustus 2017 at 21:05

    wij gaan binnenkort ook nog een weekje weg in eigen land..,zooooo’n zin in!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.