PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #44

30 juli 2017

Hij is weer eens wat later dan gebruikelijk en dat komt omdat ik net terug ben van een korte citytrip samen met mijn moeder. Meer daarover in dit weekoverzicht én in een losse blog. Maar laten we beginnen bij wat we de afgelopen week allemaal deden. Het was een razend druk weekje voor mij, met voornamelijk leuke dingen dus ik heb genoeg om te laten zien!

Vorige week zondag moest ik leren, leren en nog eens leren voor een examen op maandag. M stelde voor om Lise mee naar de speelschuur te nemen, zodat ik tijdens Quinn zijn slaapje in alle rust in mijn boeken kon duiken. Fijn! En voor Lise natuurlijk ook heel leuk. Uiteindelijk bleven ze urenlang weg, omdat ze daar ook nog lunchten en op de terugweg boodschappen deden. Ideaal.

En toen was de dag des oordeels aangebroken. Eerst nog even gezellig met z’n allen ontbijten. M werkte de ochtend thuis, zodat ik naar mijn examen kon. Echt zenuwachtig was ik niet, al is er natuurlijk altijd wel enige spanning omdat je maar tot op zekere hoogte kunt verwachten wat voor vragen je gaat krijgen. Bij de eerste paar vragen dreigde de moed me even in de schoenen te zakken, maar toen er een aantal vragen voorbij kwam die ik wel min of meer zeker wist te beantwoorden kreeg ik wat meer vertrouwen. Het is nog altijd wachten op de uitslag, maar ik heb goede hoop!

Die avond kookte ik bloemkool met rijst voor Quinn en bleek dat hij de Rapley-methode erg ziet zitten. Bij Lise deden we dat veel vaker, maar dat gaan we bij Quinn nu dus ook maar doen. Hij vindt het, zoals je ziet, geweldig om zelf te eten!

Wij drietjes aten een wokje van Japanse groenten, zalmblokjes en eiermie met een hoisin woksausje dat ik niet zo heel lekker vond. Jammer, want alles smaakt daar dan naar. Maar dat weten we dan weer voor de volgende keer. Ik ben gek op wokgerechten omdat het snel klaar is, lekker, maar toch gezond!

Dinsdag hoefde ik natuurlijk niet meer te leren en het examen was ook achter de rug. Daarom besloot ik een dagje op pad te gaan met beide kinderen. Eerst dingen we naar Dierenrijk. Ons abonnement loopt eind deze maand af, dus daar konden we nog mooi even van profiteren. Omdat de kans groot was dat het zou gaan regenen had ik onze regenjassen meegenomen en dat was maar goed ook, het ging even goed los!

Na het rondje dierentuin reed ik naar Intratuin. Dat ligt er vlakbij en je kunt er beter lunchen (vind ik). Ik at een broodje met gerookte zalm en Lise een broodje kroket. Voor Quinn had ik een besmeerde boterham meegenomen. Lise kon er even lekker spelen in de ballenbak en het klimrek. Alles ging vlekkeloos, maar toen we nog zaten te eten en Lise opeens riep dat ze naar de wc moest was het toch even stressen. Gelukkig liep het goed af en we namen zelfs nog wat plantjes voor de tuin mee toen we ons rondje door het tuincentrum afmaakten en weer naar huis reden.

Woensdagochtend bracht ik de kinderen naar mijn ouders en reed vervolgens door naar de cursus van Weight Watchers. Het was officieel mijn laatste stabilisatieweek, hoewel ik het komende woensdag pas met mijn vaste avondgroepje ga ‘vieren’. De laatste update zal aanstaande donderdag verschijnen, met daarin ook voor- en na foto’s en het verschil in centimeters!

Eind van de middag pakte ik de trein naar Tilburg, voor een heel tof event waarvoor ik was uitgenodigd. Een InstaMeet op de Tilburgse kermis, georganiseerd door Citymarketing Tilburg, Tilburg.com en Fotografille. Samen met meer dan 30 andere Instagrammers kreeg ik twee fotografie workshops, waarna we de kermis op gingen om mooie foto’s te maken. Helaas was ik zo dom om niet mijn goede camera mee te nemen en moest ik het dus doen met de camera van mijn iPhone. Maar gelukkig leverde dat toch nog een aantal mooie foto’s op.

Zweven voor gevorderden 👌🏼 #tilburgsekermis #instameettk #capturethemoment #zweefding #mijnietgezien #tilburg #013

Een bericht gedeeld door Monique | Moonoloog.nl (@moonoloog) op

Wie o wie… zit er op de gender neutrale wc? 🚺🚹 #wc #toilet #tilburgsekermis #instameettk #genderneutraal #genderneutraaltoilet

Een bericht gedeeld door Monique | Moonoloog.nl (@moonoloog) op

En met deze laatste foto won ik zelfs een prijs: een cadeaubon voor een HEMA fotoboek. Het event werd afgesloten met een borrel en een bezoek aan het dak van het Mercure hotel, vanwaar we een prachtig uitzicht hadden over de kermis. Rond elf uur zat ik moe maar heel voldaan weer in de trein terug naar Eindhoven. Erg gaaf dat ik door mijn ‘werk’ als social influencer en blogger voor dit soort leuke dingen word uitgenodigd!

Donderdagochtend vroeg begon het gewone leven weer. Lise werd voor de allerlaatste keer verwacht op het consultatiebureau. Ze kreeg deel twee van de ogentest, moest een aantal motorische oefeningen doen en kreeg tenslotte een vaccinatie. Dat hadden we haar die ochtend pas verteld omdat we bang waren dat ze zich er anders te druk om zou gaan maken. Maar ze was er eigenlijk vrij koel onder en ze moest alleen maar heel even huilen toen het net klaar was en de spanning eruit moest. Trots op mijn meisje!

Die avond had ik afgesproken met vriendinnetje Bregje in Roermond. Zij heeft al een tof verslagje geschreven over die avond, dus ik verwijs je graag door naar haar blog voor alle ins en outs. Maar het was een geslaagde avond met een kleine shopsessie, lekker eten, wijn en goede gesprekken.

Het was lekker weer en dus konden we prima tot laat op een terras zitten. De eerste uren zorgde een DJ nog voor leuke muziek ook!

Vrijdagochtend was het alweer vroeg dag en opnieuw voor iets heel leuks. Ik ging namelijk met mijn moeder naar Groningen! Elk jaar gaan we een of twee nachtjes weg samen en dit jaar was de bestemming dus Groningen. Via Spoordeel van de NS boekten we heel voordelig een treinreis inclusief hotelovernachting.

Ik vind het leuk om een aparte blog te maken van onze stedentrip, dus hou ik het voor nu even hierbij. Ik was nog nooit in Groningen geweest en wist dus ook niet dat het hele centrum is betegeld met deze vrolijke lichtgele stenen!

Vandaag staat vooral in het teken van opruimen en de kindjes knuffelen, want die heb ik toch wel gemist! Straks gaan we nog even lekker uit eten met familie en dan zit het weekend er al weer op. Wat zijn jullie plannen vandaag?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.