PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #43

23 juli 2017

Wat een superweek heb ik achter de rug! Het was mooi weer, er stonden leuke dingen op de planning, dus wat wil je nog meer. Je zult zien dat we er vaak uit zijn geweest deze week en hoewel ik ook erg kan genieten van thuiszijn, beviel dit toch ook wel erg goed!

Zondag was M nog in Engeland. Omdat ik geen zin had om de hele dag met de kinderen thuis te zitten, liep ik met de kinderwagen naar de stad. Toch wel ideaal dat die tegenwoordig gewoon elke zondag open is! Bij de Bijenkorf kocht ik mijn nieuwe bullet journal en speelde Lise even in het kinderhoekje. Ze vond twee knuffels die ze heel graag wilde hebben, maar dat feestje ging helaas niet door. Ze komen op haar verlanglijstje te staan.

Weer thuis rommelden en speelden we wat. Lise kreeg vorige week op de peuterspeelzaal een bundeltje kleurplaten voor in de vakantie mee naar huis en in dat boekje heeft ze lekker wat zitten kleuren. Tot voor kort kon ze zich daar nooit langer dan een paar minuten op concentreren, maar dat gaat al steeds beter!

Maandag was M weer thuis en hoewel hij meteen aan het werk moest, werkte hij de helft van de dag thuis. Lise zei dat ze een spelletje wilde doen en ik bedacht me dat ik nog een spel voor haar achter had gehouden dat ik ooit op een event had gekregen. Het bleek een schot in de roos! Je moet een voor een de balonnetjes in de taart steken en op een onverwacht moment springt de pony uit de taart. Ik vind het zelf ook erg vermakelijk, haha!

Dinsdag ging Lise voor de laatste keer voor de zomervakantie een dagje naar de gastouder. En haar twee vriendinnen waren er echt voor het laatst, want die starten na de vakantie op de basisschool. En dus werd er een heus afscheidsfeestje georganiseerd, compleet met (zelfgemaakte) taart, traktaties en ook de mama’s waren van de partij.

Quinn was natuurlijk ook van de partij op het meidenfeestje. Zo af en toe ligt hij nog weleens in de babyschommel. Zo grappig om te zien, omdat hij er al best groot voor is. Zelf hebben we er geen, maar bij de gastouder vindt hij het heel fijn om even lekker heen en weer te schommelen.

Woensdag was hectisch. ’s Ochtends vroeg bracht ik de kinderen naar mijn ouders. Om vervolgens door te rijden naar de cursus van Weight Watchers (de update komt eraan!). En een uur of twee later zat ik in de trein naar Nijmegen.

We vierden eerst een feestje in de straat waar mijn vriendin woont, omdat daar de wandelaars langskwamen. Erg leuk! Daarna bestelden we heel lui wat te eten en op ‘golden hour’ stonden we op de Waalkade de ondergaande zon te fotograferen.

En selfies maken hoort er dan ook bij. Perfect licht voor een mooie foto 🙂

We liepen de kade af en doken daarna de stad in, voor een dansje op de Latin Stage, het optreden van Vinzzent en als afsluiter een feestje bij coverband The Euros. Het was druk maar erg gezellig! En op een vrij acceptabele tijd waren we terug bij haar thuis en niet veel later lag ik op de gigantische zolder op een onverwacht comfortabel luchtbed heerlijk te slapen.

Donderdag startten we rustig op, ik kreeg vers gebakken broodjes als ontbijt en liep daarna nog even door de stad in de hoop wat leuks te scoren in de sale. Dat lukte niet helemaal, maar ik tikte wel dit leuke petje voor Quinn op de kop. Aan het eind van de middag ging ik weer terug richting het zuiden.

Donderdagavond realiseerde ik me ineens dat ik maandag examen moet doen. Paniek! Gelukkig hadden de ouders van M wel zin om een paar uurtjes te komen oppassen op vrijdag, zodat ik in de bieb kon gaan zitten leren. Dat was even omschakelen na het feest van een dag eerder, maar ik heb gelukkig wel wat werk kunnen verzetten.

In de avond had ik eens geen koorrepetitie (want: vakantie), maar ging ik met een aantal lieve mensen van het koor naar de Kasteeltuinconcerten in Helmond. Gedurende een heel aantal vrijdagen in de zomer speelt er telkens een andere band. Heel wat jaren geleden was ik er al eens geweest, maar dit was de eerste keer sinds tijden en erg leuk! Als het goed is ga ik over twee weken weer, dit keer met een vriendin.

Tja, groepsfoto’s maken zonder (dag)licht is nooit zo heel succesvol. Maar ik vond ‘m toch leuk genoeg om hier te verwerken. Hopelijk vindt mijn gezelschap dat ook 😉

Zaterdag zat ons naambordje bij de post. Dat had ik opgestuurd, zodat Quinn zijn naam erbij gegraveerd kon worden. Zoals je ziet past het precies! Alsof er er de eerste keer al rekening mee gehouden hadden… Fijn dat zijn naam nu, na bijna 9 maanden, ook op het bordje staat!

Zaterdagochtend zat ik weer met mijn neus in de boeken, maar ’s middags gingen we er lekker uit. Het zoontje van mijn vriendin vierde zijn verjaardag in de speeltuin. Lise kon dat vooraf bijna niet geloven, maar het was toch echt zo! Taart, spelen en zwemmen. Wat wil een peuter nog meer.

We namen een groot picknickkleed mee zodat Quinn lekker kon zitten. Toen Lise even pauze nam ging ze uit zichzelf achter hem zitten. Zo lief…

En hoewel het mannetje thuis in onze woonkamer overal naartoe kruipt, bleef hij op dit kleed prima zitten spelen met zijn bekertjes. Ideaal ook dat de zon niet al te fel scheen!

En thuisgekomen warmde ik het restje vulling van de wraps op, deed het samen met nachochips en wat geraspte kaas in een ovenschaal, maakte wat verse guacamole en een kwartier later hadden we een diner om van te smullen!

De rest van de avond heb ik weer zitten leren en nu zit ik op de bank de laatste hand te leggen aan dit overzicht. Morgen staat er (voor mij) in principe niets op de planning, maar dat komt omdat ik zoveel mogelijk tijd in mijn leerwerk moet steken. Ik zal blij zijn als dat examen maandag achter de rug is!

Ik wens je een super zondag toe en een fijne nieuwe (misschien wel vakantie-)week!

2 Comments

  • Reply Nicole 23 juli 2017 at 06:59

    Wat een heerlijke week zeg! Al die feestjes ook.. bofkont! Hopelijk kun je vandaag goed leren en maak je morgen dat examen met twee vingers in de neus 😉

  • Reply Charlotte 23 juli 2017 at 08:58

    Wat een gezellige week! Succes met leren vandaag! X

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.