PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #42

16 juli 2017

Deze week weer gewoon een weekoverzicht van één week. Lise’s laatste week peuterspeelzaal voor de vakantie en voor mij een best afwisselend programma. Studie, ontspanning, lekker eten en weer eens met een boek in bed…

Vorige week zondag had ik eerst een optreden met mijn koor. Daarna nog even nagekletst op het terras en toen ik eenmaal thuis nog even aan de studie. Voor het avondeten hadden we nog geen concrete plannen en dus stelde M voor om naar het centrum te wandelen voor frietjes.

Dat is nooit een slecht idee, vond ook Lise. Zij nam haar ‘nieuwe’ camera (een oud exemplaar van M) mee en maakte volop foto’s. Nog even en zij kan deze rubriek van me overnemen! 😉

Ik heb al langer het voornemen om weer meer (boeken) te gaan lezen en maandagavond lukte het me zowaar om vóór 23:00 uur in bed te liggen met mijn e-reader. Ik lees momenteel het boek ‘Vier plus één’ van Jojo Moyes. Ik ben nog niet zo ver dus kan er nog niet veel over zeggen, maar als het een beetje in de buurt komt van haar andere boeken, dan zit het wel goed.

Dinsdag gingen Lise en Quinn naar de gastouder. Ik had een afspraak met mijn scriptiebegeleider op de basisschool waar ik mijn onderzoek ga uitvoeren. Toen ik de kinderen had opgehaald zette ik Quinn op de grond en ging Lise achter hem zitten. ‘Kijk mama, Quinn heeft een hoedje op!’, zei ze toen ze zijn rammelaar op zijn hoofd had gelegd.

Quinn at een potje, Lise een pizza en toen mijn schoonouders er waren om de zorg over te nemen fietsten M en ik naar een restaurant voor tapas. We kwamen er voor het eerst, met een bon van Social Deal, maar het was erg lekker. Vooral de garnalen in knoflookolie en de sangria waren om te smullen!

Woensdag wandelden we naar de bieb. Eigenlijk moest ik boeken terugbrengen, maar die had ik inmiddels al verlengd. Daarom leenden we alleen wat nieuwe boeken voor Lise en Quinn. En omdat het zo gezellig was, bleven we er ook nog wat drinken en las ik alvast voor uit de nieuwe boekjes.

Donderdagochtend vertrok M naar Engeland voor een paar dagen. Voor Lise, Quinn en mijzelf was het Zomerfeest op de peuterspeelzaal. Het was de laatste ochtend voor de zomervakantie en daarom waren alle kindjes met hun papa en/of mama welkom. Er waren allerlei activiteiten en spelletjes voorbereid en samen met je kind kon je ze allemaal af gaan. Helaas was er geen kinderstoel, maar bleek Quinn op de grond ook prima te kunnen zitten. Toen Lise even later buiten op het plein wilde spelen hees ik hem in de Tula en zat hij daar lekker te soezen.

‘Ik ben aan het varen mama, naar Zeeland!’

Nog even in de kring, Lise hier naast haar ‘beste vriend’, om wat te drinken en te smullen van de traktatie van een jongetje dat een babyzusje heeft gekregen. Daarna nog wat liedjes zingen en toen was het tijd om naar huis te gaan. Tot over 6 weken!

Die middag kwamen mijn zwangere vriendinnetje en haar zoon even op de thee. Best een uitdaging om een gesprek te voeren met twee peuters en een baby erbij, maar het is gelukt 😉 Toen ze weg was heb ik gekookt en de kinderen naar opa en oma gebracht voor een logeerpartijtje.

Vrijdag moest ik namelijk belachelijk vroeg op voor een hele dag training voor mijn studie in Leiden. Het was een nuttige dag, want ik heb kunnen werken aan het plan van aanpak voor mijn scriptie en de docent mijn vragen kunnen stellen. Gelukkig waren we wat eerder klaar en zat ik rond 16:00 uur in de trein terug naar huis.

Avondeten had ik nog niet in huis en toen ik bij de Appie sushi zag liggen, besloot ik die mee te nemen. Lekker makkelijk en hoewel ik dit niet de lekkerste sushi vind, smaakte het toch erg goed. Die avond moest ik naar het koor en bleven de kinderen dus nóg een nachtje bij opa en oma slapen.

En gisteren kon ik het ’s ochtends lekker rustig aan doen (echt, wat voelt dat als een luxe!), ben ik boodschappen gaan doen en heb ik meteen daarna de kinderen opgehaald bij opa en oma. De rest van de dag hebben we rustig aan gedaan thuis en ’s avonds moest ik alweer weg voor een eindejaarsactiviteit met koor, maar dit keer kwam mijn broertje oppassen.

En vandaag wil ik er echt weer eens op uit met de kinderen. Wat de bestemming wordt weet ik bij het schrijven van dit blogje nog niet maar dat hangt ook een beetje af van het weer. Als het goed is komt in de loop van de middag of avond M weer terug uit Engeland. We hebben hem allemaal erg gemist!

Fijne zondag en tot volgende week. Dat wordt weer een leuke, met onder andere een dagje Vierdaagsefeesten!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.