PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #41 (XL)

9 juli 2017

Hopelijk heb je ‘effe’, want in deze XL-editie van Snapshot Sunday heb ik maar liefst twee weken verwerkt. Dat komt omdat ik vorig weekend op Concert at SEA was en geen weekoverzicht kon maken. Ik zou zeggen, pak wat te drinken ga lekker achterover zitten en kijk mee hoe onze afgelopen twee weken er zo’n beetje uitzagen. 

Op zondag gingen Lise en ik gezellig naar de bioscoop voor de film van Casper en Emma (die zelfs ik best leuk vond) en daarna lunchten we bij Krok Madam, hier in Eindhoven. Leuk zaakje, lekkere tosti’s (en cino), dus wij waren blij.

Op de terugweg gingen we nog even een speelgoedwinkel in om te kijken of ze er kinderhorloges hadden. Lise is de laatste tijd veel met de klok bezig en vond het maar stom dat de wijzers van haar houten horloge niet echt bewogen. En dus mocht ze van het geld uit haar spaarpot een ‘echt’ horloge kopen. Dit is ‘m dan!

Maandag na het eten hees ik Quinn in de Tula om een brief te gaan posten. Wat is dragen toch heerlijk en gezellig. Genieten hoor!

En zo vertrok Quinn dinsdagochtend naar de gastouder. Hihi, dit vestje scoorde ik onlangs bij C&A. Echt een leuk en fijn ding!

Woensdagmiddag kwam mijn moeder even langs en ze bracht wat cadeautjes mee uit Frankrijk, waar mijn ouders de afgelopen maand op vakantie waren. Een van de cadeautjes was een haarding met ijzerdraad erin waar je een typisch Provencaalse knot mee kunt maken. Ik probeerde het meteen uit bij Lise en ze wilde het de rest van de dag in houden. Lekker fris voor op warme dagen en zo gedaan!

Quinn kreeg ook een cadeautje, namelijk een badspeeltje. Het bootje met de twee pinguïns dat Lise hier vast heeft. Want zij mag er natuurlijk ook mee spelen 😉

Donderdagochtend was het heel slecht weer. Een goed moment om Lise haar regenjas weer eens aan te trekken. Ze moest toch naar de peuterspeelzaal gebracht worden…

Quinn zou op zaterdag 8 maanden oud zijn maar omdat wij er dan niet waren besloot ik donderdagochtend alvast de foto te maken voor bij zijn baby update.

En donderdagmiddag arriveerden we in Zeeland voor Concert at SEA. Het festival begon vrijdag pas, maar wij besloten de caravan daar al een dagje eerder neer te zetten. Of te laten zetten eigenlijk, want mijn lieve papa heeft daarvoor gezorgd. Als bedankje namen we hem na afloop mee uit eten in Renesse. Ik dronk meteen een Zeeuws biertje om een heel fijn weekend in te luiden.

Die avond liepen we vanuit de camping ook even naar het strand voor de zonsondergang. Elke keer als ik daar kom voelt het als thuiskomen. En van die prachtige lucht en het horen en ruiken van de zee kom ik direct tot rust.

Vrijdag was CAS-dag 1 en die begon goed met een stralende zon. En bier 🙂

Ik was er met M en met mijn broertje.

Ik scoorde een hemdje van CAS, wat ik maar direct besloot aan te trekken want de weersvoorspellingen voor de rest van het weekend waren niet zo heel goed…

Dag 1 was geweldig, maar had een ontzettend nat einde. We moesten lopend terug en ik was letterlijk nat tot op m’n ondergoed. Gelukkig konden we alle natte kleding kwijt in het inimini badkamertje van de caravan en konden we lekker gaan slapen.  Redelijk fit werden we zaterdagochtend weer wakker. Maar zowel de kleding als de schoenen waren nog drijfnat. En M en ik hadden beide maar één paar dichte schoenen bij ons. Oplossing? Schoenen shoppen in Renesse! Konden we daar bij de plaatselijke Italiaan meteen een voedzame lunch nuttigen.

En weer present op het festivalterrein. Klaar voor dag 2 op mijn nieuwe Nike’s. Leuk zijn ze he? En misschien nog wel belangrijker: droog!

We deden het overdag een beetje rustig aan. Keken uiteraard bij het optreden van Anouk, waarna M en ik ons tijdens de laatste songs van UB40 alvast sneaky naar voren wurmden. Zodat we vooraan stonden bij… Racoon! Wat was dat geweldig zeg. Ik ben nog een klein beetje meer fan geworden na de fantastische show.

En toen we de zon bijna in de zee zagen zakken, besloten M en ik een rondje reuzenrad te doen. Hoewel we al best vaak op CAS zijn geweest, was dat er nog nooit van gekomen. Maar nu weet ik dat ik het elk jaar opnieuw minstens een keer gedaan wil hebben. Wat een mega uitzicht heb je als je helemaal boven hangt!

Nou, dit dus. Magisch!

En niet veel later was het alweer tijd voor het afsluitende optreden van Bløf, dat weer alles uit de kast trok om er een spectaculaire show van te maken. Ongelooflijk ook hoeveel bekende hits die band in haar repertoire heeft. Lekker veel mee kunnen zingen is altijd goed.

En toen was het zondag en was het feestje bijna weer voorbij. Helaas, want het was zo zo leuk maar stiekem begon ik de kinderen wel erg te missen en verlangde ik toch ook wel weer naar mijn eigen bed…

We reden nog even naar een ander strand en deden een drankje bij een strandtent. Het zonnetje was weer gaan schijnen zoals je ziet!

Aangezien mijn broertje de woensdag erop 30 zou worden namen we hem als cadeautje mee uit eten naar een van zijn favoriete visrestaurants. De mosselen zijn daar echt hemels en die hebben we dus ook gegeten. M ging voor de sliptong.

Maandag waren we weer lekker thuis en kregen de kinderen zoals vanouds samen een verhaaltje bij Lise op bed. Kijk nou hoe ze Quinn zijn handje vast heeft gepakt…

En dinsdag was het opnieuw feest, want nog voor mijn verjaardag ging ik met M naar niemand minder dan Robbie Williams! Ik heb hem nu vier keer live gezien en telkens weet hij er weer een enorm gave show van te maken. Helaas wel wat korter dan ik had gehoopt en we stonden voor mijn gevoel ook net niet vooraan genoeg, maar ik heb hoe dan ook genoten. Met volle teugen.

Woensdag was een beduidend rustiger dagje. We speelden met Playmobil en Lise bedacht zelf dat ze haar Little People poppenhuis daarbij kon gebruiken.

In de avonden is dit voorlopig mijn uitzicht, want eind deze maand heb ik een van mijn laatste examens. Het colaatje en zakje Weight Watchers chips maakte het iets draaglijker 😉

Donderdagmiddag bracht ik de kinderen weer even naar mijn ouders omdat ik even wat werk wilde verzetten. Lise ging helemaal in stijl en haar baby moest natuurlijk ook mee.

Vrijdag sprak ik met mezelf af de hele dag alleen maar aandacht aan de kinderen te besteden. Geen blog, geen studie en geen huishouden dus. ’s Ochtends gingen we met z’n drietjes op de fiets even naar Action. Wat ik er zocht hadden ze helaas niet, maar Quinn vond het fantastisch voor op de fiets en ik voelde me toch ook wel erg rijk zo met twee kindjes in het winkelwagentje.

Die middag pakte Quinn voor het eerst zelf zijn fles van me over. Hij snapt nog niet dat hij hem omhoog moet houden om er melk uit te krijgen, maar het begin is er. Ik vond het bij Lise zo’n schattig gezicht als ze zelf haar flesje vasthield.

Lise pakte haar driewieler en Quinn en ik de kinderwagen en we gingen even lekker naar het speeltuintje hier vlakbij. Met Quinn bleef ik zoveel mogelijk in de schaduw en Lise leefde zich uit op de speeltoestellen.

’s Avonds had ik de laatste koorrepetitie van het seizoen, die ik afsloot met gezelligheid en drankjes.

En zaterdag was het weer vroeg dag, met dit vrolijke mannetje dat meestal niet anders doet dan lachen als je ziet dat je naar hem kijkt.

’s Middags gingen we meubels kijken. Ondanks dat het erg warm was nam ik de Tula mee. Dat was wel een beetje zweten, maar Quinn had daar zoals je ziet helemaal geen last van. Die lag lekker te slapen!

Bij het opruimen van de zolder vond M een van zijn oude digitale camera’s en besloot hem aan Lise te geven zodat ze eens echt foto’s kan maken. En dat vindt ze helemaal geweldig! We zijn allemaal al veelvuldig op de foto gezet door onze kleine fotograaf in de dop 🙂

Zo hehe, dat was ‘m dan! Ik ben ruim een uur over m’n geplande tijd heen, maar het was ook wel een werk om dit hele overzicht in elkaar te zetten. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en wens je een hele fijne zondag en alvast een goede nieuwe week toe!

2 Comments

  • Reply Essma 9 juli 2017 at 08:35

    Leuke week! Een hoop gefeest en als ik Zeeland zo zie krijg ik echt zin in onze vakantie 💕! 😍

  • Reply Iris 10 juli 2017 at 11:34

    Heerlijk om te lezen, je enthousiasme komt goed over. Mijn kids zijn net zo oud als die van jou. Onze jongste kan echter nog net niet zelf zitten, dus ik kan nog niet fietsen met ze en als ik ze in mn uppie moet douchen, gaat ze nog steeds in het babybadje op de vloer van de douche, in de baby-inzet. Wij hebben ook een bad, dus ik kan niet wachten tot ze straks samen in bad kunnen, het ziet er zo leuk uit!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.