PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #40

25 juni 2017

Hi lieve luitjes! Het is weer zondag en tijd voor een terugblik op de afgelopen week. Een belangrijke wat mijn studie betreft. Verder gingen we een ochtend naar de dierentuin en heb ik flink nagenoten van het geslaagde jubileumconcert van mijn koor.

Zoals ik al schreef in de afgelopen Favoriet op Vrijdag waren wij vorige week zondag een paar uurtjes op Food Festival TREK. Het was echt een perfecte zonnige middag. In de zon wel wat warm, maar in de schaduw prima uit te houden. Ik dronk er een variant op gin-tonic en deelde met Lise een roti-wrap. Super lekker!

We sloten af met een ijsje en ik voelde me heerlijk in mijn nieuwe jurkje en dito schoenen.

Maandagochtend haalde Lise haar doos Playmobil tevoorschijn en begon lekker te spelen. Ze is echt into rollenspellen de laatste tijd en haar manier van spel verandert daardoor ook. Binnenkort ga ik eens kijken of ik via Marktplaats wat tweedehands Playmobil op de kop kan tikken zodat ze bijvoorbeeld ook een huisje heeft om de poppetjes in te zetten.

Ik stalde de cadeautjes die ik had overgehouden aan het concert ook nog even uit. Wat een bijzondere avond was het zaterdagavond toch. Als het videomateriaal gemonteerd is en op YouTube staat kan ik jullie misschien wat laten horen!

Dinsdag was een drukke dag. Ik had namelijk niet één, niet twee, maar drie gesprekken voor mijn afstuderen op de planning staan. Met helaas steeds net te weinig tijd ertussen om naar huis te gaan en daarom heb ik die tijd maar opgevuld met winkelen (hè wat vervelend…). Ondertussen waren Lise en Quinn trouwens zoals elke week op dinsdag bij de gastouder. Op bovenstaande foto zijn we naar haar onderweg!

Wat was het WARM de afgelopen week he? Ik had maar weinig zin in eten, maar deze kipgyros naar recept van Weight Watchers ging er goed in! De gepofte aardappel komt trouwens uit de Airfryer. Ik las dat dat kon, probeerde het en het resultaat was perfect! Hoe je zelf de tzatziki bovenop de aardappel kunt maken lees je in deze blog.

Snoetjes! Ik vind dat tandloze bekkie van Quinn zo schattig! Al gok ik dat het niet heel lang meer zal duren of er piept een eerste tandje tevoorschijn. Ondanks de warmte hadden we lol woensdagochtend 🙂

Ik probeerde om 10:00 uur al bij dierentuin Dierenrijk te staan, omdat het weer zo’n ontzettend warme dag beloofde te worden en ik het niet zag zitten om met beide kinderen door de bloedhitte te banjeren. We waren geloof ik om kwart over tien daar en waren om half twee weer thuis. Lise vond het heel leuk en Quinn deed zelfs nog een flinke dut in de kinderwagen.

Op het heetst van de dag bleven we even binnen, maar rond een uur of drie dook Lise haar zwembad in en zat ik langs de kant met af en toe mijn benen in het water. Ik moest de nieuwe WIJ jonge ouders nog lezen, dus dit was er een perfect moment voor. Ondertussen houdt Quinn siësta.

Maar bij het avondeten was hij natuurlijk weer present! Mmm lekker Griekse yoghurt als toetje!

Ik ging die avond weer naar de cursus van Weight Watchers en zou daarna bij mijn broertje langsgaan. We wilden van de zwoele zomeravond profiteren door lekker een rondje te gaan skeeleren. Ja, je leest het goed! Vroeger zag je dat best veel en wij hebben heel veel geskeelerd maar de laatste jaren is het toch wat minder populair geworden lijkt. Nu was het nog altijd 30 graden buiten, dus we probeerden een beetje rustig aan te doen. We hadden wel een doel, namelijk een ijsje eten in Geldrop. Nu is Geldrop geen enorm eind van Eindhoven verwijderd, maar wel als je skeelers niet optimaal zijn…

Bij de ijssalon kwam ik erachter dat een van mijn wieltjes helemaal warm was geworden en ontzettend los zat. Toen we terug wilden gaan kwam ik bijna niet meer vooruit omdat dat wieltje amper nog kon draaien. O jee! We wisselden één skeeler om zodat mijn broertje mijn ‘slechte’ kreeg en ik weer wat beter vooruit kwam (gelukkig hebben we nagenoeg dezelfde schoenmaat, haha). Het duurde niet lang of het wieltje lag er compleet af! En al snel volgden ook de andere wieltjes. Het was ontzettend zwaar en we hebben heel wat afgezien. Blijkbaar waren de wieltjes van mijn skeelers na, wat zal het zijn, 15 jaar(?) niet helemaal goed meer… Ondanks alles hebben we wel veel lol gehad en denk ik er nu zelfs over een nieuw paar skeelers aan te schaffen. Want op die oude dingen ga ik dus echt de deur niet meer uit!

Donderdag was het opnieuw warm. Lise was in de ochtend naar de peuterspeelzaal en na de lunch konden we niet wachten om samen het zwembad in te duiken. Een welkome verkoeling!

Toen M thuiskwam uit zijn werk reden we meteen naar IKEA. Om eerst even wat te eten en daarna rond te kijken. We zijn nog altijd bezig met ons project woonkamer, maar komen er niet helemaal uit wat we nou precies willen. We hebben weer wat inspiratie opgedaan en gaan weer verder met de plannen.

Vrijdagochtend kwamen mijn schoonouders op de kinderen passen. Ik moest hoognodig weer wat aan de studie doen (stress!!) en dus was ik heel blij met hun komst. Meestal neem ik mijn eigen lunch mee, maar dit keer besloot ik lekker luxe in het café van de bieb te lunchen. En wat ik bestelde was zo heerlijk dat ik vrees dat ik dat nog vaak ga doen! Op deze boterhammen kon ik een paar uur flink doorwerken. Zo fijn!

Zaterdag liet M me een beetje uitslapen en daar was ik echt aan toe. Ik maak de laatste tijd regelmatig nachten van maar zes uur (of zelfs minder) en dat begint op den duur toch op te breken. Tijd om weer wat beter op mijn nachtrust te gaan letten dus!

In de middag bezochten we een sample sale en hierboven zie je de buit. Heel leuke dingen gescoord en ik had er best nog wel langer kunnen neuzen maar de kids waren het op een gegeven moment beu. Misschien maar goed ook…

’s Avonds waren we te gast bij mijn zwager en schoonzus en hun kids. Ook mijn schoonouders waren van de partij en we gingen lekker barbecuen! Het weer was niet heel geweldig maar gelukkig hebben ze een flinke overkapping en konden we dus lekker droog zitten eten. Lise vond het heel leuk om weer met haar grote nichten en neef te spelen en Quinn zat ook niet om aandacht verlegen.

Morgen hebben we een lekker rustig dagje. In de ochtend wil ik met Lise even naar de bioscoop, naar de film Casper en Emma, want daar hebben we nog kaartjes voor liggen. Mijn broertje appte iets over live muziek in het groen hier in de buurt, dus misschien dat we daar ’s middags nog even gaan kijken.

Hoe was jullie week? En hebben jullie ook nog skeelers in de kast staan? Ik vind eigenlijk dat die hobby weer nieuw leven in geblazen moet worden!

7 Comments

 • Reply Nicole 25 juni 2017 at 06:23

  Ik heb nog meer oldskool op zolder: rolschaatsen! Hihi…

 • Reply lisette 25 juni 2017 at 07:17

  Toevallig heb ik 3 weken geleden ook weer eens geskeelerd. Ik dacht, Kan dit nog wel? Maar het was Heerlijk! Verder niet van gekomen, maar probeer weer snel een keer te gaan.

 • Reply Essma 25 juni 2017 at 08:44

  Ik deed dat vroeger ook wel eens, maar heb ze niet meer. Ik loop liever nu…😄 Dat recept met kipgyros ga ik ook eens proberen! Heerlijk!

 • Reply Jessica 25 juni 2017 at 17:41

  Hoe zijn de gesprekken gegaan voor je studie? En wat stoer dat jullie zijn gaan skeeleren, zelfs met die wieltjes die niet meer mee werkte. Stoer!

 • Reply Malou | Blonde Blossom 25 juni 2017 at 20:49

  Wat een leuk jurkje droeg je op TREK! En sowieso een heel erg leuke week met mooie snapshots. Lekker dat jullie gingen barbecueen! Malou x

 • Reply Janske 25 juni 2017 at 23:35

  Ik heb hier nog rolschaatsen staan 🙈 zijn jullie bij kees ijsjes gaan eten? #jeugdsentiment hmmmmm

 • Reply Forever38.com (Vera) 26 juni 2017 at 10:33

  Wat een heerlijke week zeg ! En wat ben je leuk geslaagd in de sample sale (Lucky you !)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.