PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #4

25 september 2016

snap

Tijd voor een nieuw weekoverzicht in snapshots! Het was een leuke week en ik heb dan ook een hoop foto’s om uit te kiezen. Nee, van gas terugnemen is vooralsnog weinig sprake… Kijk je mee?

snap1

Vorige week zondag moest ik vroeg op voor maar liefst twee optredens met mijn koor, waarvan eentje in de buitenlucht. Lise had bij opa en oma gelogeerd en kwam samen met hen gezellig luisteren. Ze stond ademloos toe te kijken, zo lief!

snap2

Maandagavond vond M het tijd om de box naar beneden te halen en in elkaar te zetten. Hij werd daarbij ondersteund door ‘grote zus to be’. Ze vond het maar interessant allemaal! Toen het eenmaal stond moest de pop de box natuurlijk alvast eventjes testen…

snap3

Zoals elke dinsdag ging Lise weer een dagje naar de gastouder. M kon wat later beginnen op zijn werk en bracht haar weg. Best fijn dat ik die ochtend zelf een beetje rustig aan kon doen! Ik besteedde de dag nuttig met studeren, opruimen, boodschappen doen en… maakte weer eens een buikfoto voor de spiegel! Dat heb ik deze zwangerschap nog niet zo vaak gedaan en eigenlijk vind ik dat best zonde. De komende weken toch nog maar wat ‘prelfies’ maken dus!

snap4

Woensdagochtend ging ik samen met blogvriendin Charlotte en haar dochter Aukje babyknuffelen bij Janske, die sinds een paar weekjes de trotse mama is van haar tweede dochtertje Coco. Het was erg gezellig en Coco is een schatje en een hele tevreden baby. Best bijzonder om zo’n kleintje vast te houden op je dikke buik waar gewoon ook een baby’tje in zit!

snap5

Janske had een hoop spullen van haar kraampakket over en vroeg of Charlotte en ik ze wilden hebben. Erg lief en altijd handig om wat extra kraamverband en andere nuttige spullen voor tijdens en na de bevalling in huis te hebben. Ik nam de doos mee naar huis en alles wat ik overhoud gaat uiteindelijk naar Charlotte.

snap6

Woensdagmiddag, toen we net een boterham achter de kiezen hadden, stond ons achterbuurmeisje met haar vader aan de deur. Ze was blijkbaar al urenlang aan het zeuren dat ze met Lise wilde spelen. Helaas moest zij echt even naar bed voor een middagdutje, maar we spraken af dat ze eind van de middag alsnog een uurtje mocht komen spelen. En wat hadden ze een lol! Binnen een uur was zowel de woonkamer als de achtertuin veranderd in een slagveld van speelgoed. Een goed teken zullen we maar zeggen 😉

snap7

Donderdagochtend ging Lise spelen op de peuterspeelzaal. Samen met een vriendin en haar zoontje gingen we haar ophalen. Dat was het makkelijkst op de fietst en zo fietste ik dus met dat jochie voorop en Lise achterop terug naar huis. Best een uitdaging, zeker gezien mijn zwangere buik die toch best in de weg zat met het opstappen. Maar het ging goed! Ik kreeg van haar deze pot zelfgemaakte granola voor tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap. Echt zo lief en attent!

snap8

Tijdens het avondeten kwam ik op het idee een stuk van de lichtjesroute te gaan rijden. Ik had gecheckt wanneer de zon onder zou gaan, maar alsnog kwamen we iets te vroeg aan bij de ‘eendjesvijver’, het hoogtepunt van de route. Ondanks dat het nog niet echt donker was, keek Lise haar ogen uit. Later in de auto werd het wel donker en hebben we nog een stukje van de route gereden. Misschien dat we komende week nog wel een keertje gaan, want er is nog een groot deel dat we niet hebben gehad.

snap9

Toen we daar zo stonden te kijken zei Lise opeens ‘mama, ik moet plassen!’. Ik was super trots, maar tegelijkertijd schrok ik me dood want ik ontdekte dat we haar geen luierbroekje aan hadden gedaan. M is met haar de bosjes in gegaan en toen was het gelukkig opgelost. Mijn grote meid!

snap10

Vrijdagochtend bracht ik Lise naar mijn ouders. Aanstaande dinsdag staat mijn (voorlopig laatste) examen gepland, dus er moest flink geleerd worden. Maar gelukkig bleef er ook nog wat tijd over voor het klaarmaken van Lise’s kraammand.

snap11

En voor het doen van de babywasjes. Eindelijk! Wat had ik hiernaar uitgekeken. Helaas vergat ik het pakje dat mee moet naar het ziekenhuis mee te wassen. Dat doe ik dus komende week nog maar even met de hand…

Zaterdagochtend werd ik niet al te blij wakker. Ik had een behoorlijk zware nacht achter de rug. Kon mijn draai niet goed vinden, had wat last van steken en de baby bleef maar bewegen. Toen ik voorzichtig zei dat ik zo’n enorme zin had in een croissant en een vers sapje, stapte M meteen op de fiets om dat te gaan regelen. De lieverd. Lise smulde er trouwens ook van!

snap13

Ondanks het brakke gevoel dat ik had moest ik toch echt weer aan de studie. Ik ben op zolder achter mijn bureau gaan zitten met een grote kop koffie en heb bijna twee uur geconcentreerd zitten leren. Daarna had ik in de stad afgesproken met een vriendin voor een gezellige lunch. De rest van de dag heb ik het rustig aan gedaan, met als afsluiter een avondje bankhangen voor tv.

Hopelijk heb jij ook een gezellige week gehad. Voor nu wens ik je een fijne zondag!

4 Comments

 • Reply Charlotte 25 september 2016 at 08:53

  Fijn weekje weer! En wat lief dat je lekker een croissant en verse jus kreeg! Tot straks! 🙂

 • Reply jodi - liedthuis 25 september 2016 at 10:17

  Dat babywasje, zooooo lief. Mooie kleertjes hoor.
  En die mand ga ik onthouden, wat een slim idee.

 • Reply Jessica 25 september 2016 at 15:18

  Spannend je (voorlopig) laatste examen, heel veel succes! Ik zal duimen voor je.

 • Reply Nicole 26 september 2016 at 04:43

  Wat ben je toch ook een kanjer he.. Fietsen met twee kids en aan de studie. Doe het je niet snel na hoor!!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.