PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #39

18 juni 2017

Dat was me het drukke weekje wel zeg! Mijn studie en de voorbereidingen voor het jubileumconcert van mijn koor hebben veel van mijn tijd opgeslokt. Vandaar dat dit overzicht ook niet helemaal op tijd online is gekomen. Gelukkig heb ik de afgelopen week nog wel genoeg leuke foto’s kunnen maken. Laten we terugblikken!

De week begon Groots, want vorige week zondag was ik samen met mijn broertje te gast bij het concert van Guus Meeuwis in het Philipsstadion. Het is inmiddels een beetje jaarlijkse traditie geworden dat we daarheen gaan. Want hoewel de strekking van de concerten natuurlijk een beetje hetzelfde is, is het elk jaar toch weer een heel fijn feestje. En dus zijn de kaartjes voor 2018 ook alweer binnen…

Maandag was er helaas weer gewoon een zoals alle anderen. Met veel studeerwerk voor mij en een middagje peuterspeelzaal voor Lise. ’s Avonds reed ik even naar het tuincentrum voor wat plantjes voor binnen en voor buiten in de tuin. Ik nam ook wat lavendel mee, dat blijf ik zo mooi vinden voor in de tuin!

Vaste prik sinds Quinn rond dezelfde tijd naar bed gaat als zijn grote zus: samen een verhaaltje. En daar geniet ik zelf net zo erg van als die twee kleintjes daar in bed. Gelukkig wordt er nu nog niet geruzied over welk verhaaltje het moet worden…

Op dinsdag gingen de kinderen weer naar de gastouder, die terug was van vakantie. Voor vertrek kreeg Quinn zijn eerste pap uit een bordje. Dat was een groot succes!

En het was maar goed dat ik een groot deel van de dag thuis was, want het was blijkbaar pakketjesdag! Ik kan alvast verklappen dat er weer een aantal leuke samenwerkingen aankomen!

Deze jongen kwam ook binnen dinsdag, maar die had ik gewoon zelf gekocht. Als een soort cadeautje aan mezelf omdat het zo goed gaat met Weight Watchers.

En woensdag hebben we hem meteen uitgetest. Frietjes uit de Airfryer! Conclusie: stukken krokanter dan uit de oven en gewoon erg lekker! Welke friet is het lekkerst uit de Airfryer? Tips zijn welkom. We hadden nu de verse friet uit de koeling van de Lidl.

Donderdagochtend was een soort meeloopochtend op de peuterspeelzaal. Aan de ene kant heel leuk, maar ik had eigenlijk bergen studeerwerk liggen die ik nu dus niet kon oppakken. Maar goed, we gingen met de peuters naar een klein kinderboerderijtje waar ze de dieren brood mochten geven. Het koord met ringen dat je ziet op de foto is een evacuatiekoord. Door het ook voor dit soort doeleinden te gebruiken raken de kinderen eraan gewend en weten ze dus wat de bedoeling is als er een keer geëvacueerd moet worden. Slim!

Weer terug op de speelzaal liet ik Quinn even los spelen. Hij voelde zich meteen thuis en genoot van alle aandacht van de kinderen en mama’s. Helaas voelde hij zich toen we eenmaal thuis waren wat minder lekker en bleek dat hij koorts had. Arm ventje…

Donderdagavond kwamen mijn tante en broertje bij ons eten. Mijn ouders zijn op vakantie en elk jaar komen we in die periode dan een keertje samen om gezellig te eten. Mijn tante nam verse pasta mee van een klein winkeltje bij haar in de straat. Dat is echt zo overheerlijk! Ik had er een frisse salade bij gemaakt en zo was ons maaltje compleet. Het was een lekker zwoele avond dus konden we prima buiten eten.

En na de fles was Quinn zo moe dat hij in de armen van zijn oom in slaap viel. Och… lief he?

Vrijdag begonnen we de dag rustig en speelden wat thuis. Lise had zelf bedacht dat ze met haar speelgoedcamera een foto wilde maken van pop en Piep. Ze had ze ook zelf helemaal zo neergezet dat ze er leuk op zouden staan 🙂

Na de lunch ben ik met de kinderen even naar het centrum gewandeld. Ik moest een nieuwe zwarte broek voor het concert van zaterdag en nog wat andere kleine dingetjes. Lise zeurde de hele tijd om een ijsje, maar luisterde wel prima dus vond ik dat ze het wel verdiend had. Maar waarom maken ze die dingen zo enorm groot bij McD? Echt, de helft was ook prima geweest… maar goed.

’s Avonds had ik pre generale repetitie. En dat betekent een volledige doorloop van de show in principe zonder stops. Zodat je weet wanneer je waar moet staan. Bij welk nummer je af moet en wanneer weer op, enzovoort. Erg intensief en dus ook best vermoeiend. Bij thuiskomst trof ik papa met Quinn op schoot aan op de bank. Meneertje had opnieuw koorts gekregen, maar was ondanks dat toch best vrolijk gelukkig. Ik hoopte wel dat hij een beetje een redelijke nacht zou hebben, want ik had mijn rust hard nodig voor het concert de volgende dag!

En zaterdag was het dan zover… We begonnen al om twaalf uur met alle voorbereidingen, in de middag was het tijd voor de echte generale repetitie en om half acht ’s avonds barstte de show los. Wat was het spannend maar ontzettend gaaf om voor zo’n groot publiek op te treden! We kregen na afloop enorm veel leuke reacties dus dat is wel iets om trots op te zijn! We sloten met z’n allen af met een drankje in de kroeg, met als gevolg dat ik erg laat in bed lag. Ach, voor een keer moet dat kunnen.

Vanmiddag zijn we naar foodfestival TREK geweest hier in Eindhoven. Dat was heel gezellig en lekker! En ook de reden dat ik nu, ’s avonds, dit weekoverzicht pas zit af te maken. Ik wens je een hele fijne nieuwe week toe!

Wat hebben jullie dit weekend gedaan?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.